De lunch van het bikinidieet levert de warme maaltijd. Drink voor de lunch altijd een vetverbrandingsdrankje en drink na de maaltijd een kop sterke koffie. Per lunch krijg je tussen de 500 en 550 calorieën binnen.
Verschillende recepten voor de lunch van het bikinidieet
Linzen met ham
Benodigdheden;
· 250 gram linzen
· Groentebouillon
· 2 prei
· 2 wortelen
· 1 aardappel van ongeveer 50 gram
· 2 plakjes rauwe gekookte ham
· 1 theelepel dieetolie
· 50 gram diepvrieserwten
· 2 eetlepels tomatenpuree
· Zout
· Peper
· Kervel
· Koriander
· Karwijzaad
Werkwijze;
- Spoel de linzen in koud water af
- Kook de linzen in de groentebouillon
- Snijdt de prei in ringen
- Schil de wortelen en de aardappel in blokjes
- Snijdt de ham in blokjes
- Verhit de dieetolie in een pan
- Fruit de prei
- Voeg de erwten, de wortelblokjes, de aardappelblokjes en kook ze beetgaar
- Voeg als laatst de tomatenpuree en de hamblokjes toe
- Voeg de linzen aan het geheel toe
- Breng alles op smaak met het peper, zout en de andere kruiden
Kabeljauw met aardappelen uit de oven
Benodigdheden;
· 200 gram aardappelen
· Groentebouillon
· Cayennepeper
· 1 tomaat van ongeveer 50 gram
· 250 gram prei
· 2 eetlepels Parmezaanse kaas
· 1 theelepel dieetolie
· Zout
· Witte peper
· Limoensap
· 100 gram kabeljauwfilet
Werkwijze;
- Kook de aardappelen in de bouillon
- Giet ze af, laat ze afkoelen en halveer ze over de lengte
- Snijdt de prei in ringen
- Snijdt de tomaat in blokjes
- Leg de aardappelhelften op een bakblik dat bedekt is met bakpapier
- Strooi over de aardappelhelften geraspte Parmezaanse kaas en cayennepeper
- Gratineer de aardappelen 10 minuten in de oven op 180 graden
- Bak de prei en tomaat in een pan met de dieetolie
- Voeg de zout en de peper toe
- Besprenkel de vis met limoensap aan beide kanten en bestrooi met zout
- Leg de vis op de groenten die reeds aanwezig zijn in de pan en laat de vis 2 minuten meestoven
- Giet indien nodig tussendoor wat groentebouillon erbij
Runderfilet met eekhoorntjesbrood
Benodigdheden;
· 200 gram aardappelen
· Zout
· 100 gram eekhoorntjesbrood
· 1 theelepel dieetolie
· 100 gram runderfilet
· 1 kiwi
· Versgemalen peper
· 50 gram smeerkaas
Werkwijze;
1. Kook de aardappelen in de schil in zout water
2. Maak de paddenstoelen schoon en snijdt ze in plakjes
3. Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan
4. Voeg zout en peper toe
5. Bak de paddenstoelen in de pan en breng ze op smaak, hou het vlees daarna warm
6. Verwarm de smeerkaas met water en schenk over de paddenstoelen
7. Schil de kiwi
8. Snijdt de kiwi in plakjes en garneer de maaltijd
Koolvisfilet met asperges
Benodigdheden;
· 200 gram aardappelen
· Zout
· 150 gram asperges
· 120 gram koolvisfilet
· Citroensap
· Peper
· 1 theelepel dieetolie
Werkwijze;
1. Kook de aardappelen in de schil in zout water
2. Schil de asperges en kook ze beetgaar
3. Besprenkel de visfilet met citroensap
4. Voeg zout en peper toe
5. Bak de vis 2 minuten aan beide kanten in de dieetolie
Gegratineerde groentespaghetti
Benodigdheden;
· 1 ui van 50 gram
· 75 gram spaghetti
· 100 gram courgette
· Citroensap
· 75 gram champignons
· 2 tomaten van in totaal 100 gram
· Basilicum
· Tijm
· Oregano
· Zout
· Peper
· 1 theelepel dieetolie
· 2 theelepels parmezaan
Werkwijze;
1. Pel de ui en snijdt hem in kleine blokjes
2. Was de courgette en maak de champignons schoon
3. Snijdt ze in plakjes en besprenkel met citroensap
4. Was de tomaten en snijdt ze in blokjes
5. Hak de kruiden fijn
6. Kook de spaghetti
7. Verhit de dieetolie in een pan
8. Bak de ui, de courgette, de champignons en tomaten
9. Voeg de kruiden, zout en peper toe
10. Giet de pasta af en meng door de groenten
11. Doe alles in een ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen
12. Gratineer in de oven voor 10 minuten op 180 graden
Gevulde courgette
Benodigdheden;
· 200 gram aardappelen
· Zout
· 1 kleine aubergine
· 150 gram courgette
· 2 prei
· 50 ml groentebouillon
· 1 tomaat van 50 gram
· 40 gram belegen kaas
· Peper
Werkwijze;
1. Was de aardappelen en kook ze in de schil
2. Snijdt ze in blokjes
3. Was de aubergine en halveer hem over de lengte
4. Bak de aubergine in 20 minuten in de oven op 150 graden
5. Schraap het vruchtvlees uit de schil
6. Was de courgette
7. Halveer hem over de lengte
8. Schraap de pitten eruit
9. Kook de halve courgettes in de groentebouillon beetgaar
10. Was de tomaat en verwijder het vel
11. Snijdt de tomaat in kleine blokjes
12. Was de prei en snijdt hem in ringen
13. Snijdt de kaas in blokjes
14. Vermeng de auberginepuree met de aardappel en tomatenblokjes, de prei en de kaas
15. Voeg peper toe
16. Vul de halve courgettes met het groentemengsel en gratineer ze ongeveer een kwartier op 180 graden in de oven
Tips voor bij de lunch van het bikinidieet
De lunch van het bikinidieet mag worden omgedraaid met het avondeten.