10 kilo afvallen in 4 weken

10 kilo afvallenBijna vakantie of bijna een feestje? Wil je nog even snel van de overtollige kilo’s af en je wat slanker en fit voelen? Eigenlijk maakt het niet uit waarvoor je wilt afvallen, het gaat erom dat je nog maar 4 weken de tijd hebt. 10 kilo afvallen in 4 weken is mogelijk en dit gewicht er af houden ook! Met onderstaande tips help ik je een stuk op weg!

Hoe te beginnen

Als je succesvol wilt afvallen heb je motivatie nodig. Je moet een reden hebben om het afvallen vol te houden. Hoe beter je motivatie, hoe makkelijker het afvallen. Het stellen van een doel kan je hierbij goed helpen. Het doel dat je hierbij stelt moet echter wel realistisch zijn. 10 kilo afvallen is al veel, maar 15 kilo is niet te doen. Door een realistisch doel te stellen voorkom je teleurstelling en verklein je de kans dat je halverwege opgeeft omdat je denkt dat het je toch niet gaat lukken. Daarnaast is het handig jezelf iets in het vizier te stellen. Ik geef mezelf meestal een tas cadeau als ik mijn doel bereikt hebt. Maar dit is voor iedereen anders, misschien ga je graag naar de musical of wil je graag een nieuwe tablet. Het kan allemaal, als het voor jou maar belonend is.

Hoe 10 kilo afvallen in 4 weken

  • Ga samen met iemand sporten. Het liefst een soort bootcamp. Het moet vrij intensief zijn. Door samen te gaan houdt je het langer vol. Je haakt niet af omdat het regent of omdat je een beetje moe bent.
  • Drink 2 liter water per dag. Maar ook niet veel meer dan dat. 4 liter is overdreven. 2 liter water klinkt veel, maar je kunt het verdelen over 8 glazen. Het zuivert je lichaam en voert de afvalstoffen sneller af. Je mag hierbij ook kiezen voor thee, waarbij groene thee de beste keuze is.
  • Drink tijdens deze 4 weken geen alcohol. Alcohol levert ongemerkt veel calorieën en zorgt er ook sneller voor dat je wat te snacken pakt. Het zou zonde zijn van je al je werk in de sportschool als je dit door alcohol laat verpesten.
  • Eet 6 keer per dag. Liever 3 kleine maaltijden, met 3 tussendoortjes, dan 3 grote maaltijden en geen tussendoortjes. Kies voor het ontbijt een eiwitrijke maaltijd. Deze zorgt voor een lang verzadigd gevoel, waardoor je niet snel naar een snack zult grijpen halverwege de ochtend. Kies als tussendoortje voor fruit of groente, een cracker of een ander gezond tussendoortje. Kies zo min mogelijk voor zoete tussendoortjes.
  • Sport minimaal 60 minuten per dag, maar het liefst 90 minuten. Wil je zoveel mogelijk uit de 4 weken halen, dan train je het liefst 90 minuten per dag. Doe gedurende die 90 minuten niet alleen een cardio training, maar kies ook voor krachttraining. Je zult binnen de kortste keren een conditieverbetering merken en strakker in je vel zitten.
  • Zwem 1 of 2 keer per week. Tijdens het zwemmen gebruik je al je spieren, maar loop je weinig kans op blessures. Behalve als je van de duikplank springt en plat terecht komt natuurlijk. Een uurtje zwemmen levert al gauw 500 calorieën.
  • Maak je huis goed schoon. Een uurtje huishouden levert al gauw 350 calorieën op. Het maakt niet uit of je gaat stofzuigen, ramen zemen, stoffen, de was ophangen, gras maaien. Het zijn allemaal activiteiten waarbij je lichaam flink in beweging is.

Gaat 10 kilo afvallen jou lukken 

Gaat het jou lukken om 10 kilo af te vallen in 4 weken? Met bovenstaande tips kun je heel ver komen. Natuurlijk kun je ook een specifiek eetpatroon uitkiezen en daarmee gewicht verliezen, zoals het ziekenhuisdieet. Dit dieet schrijft precies voor hoeveel je per dag moet eten.

Langdurig effect

Een veel beter alternatief om meer dan 10 kilo af te vallen in 4 weken op een gezonde manier, die ook nog eens veel langer resultaat heeft, is de Afslank Receptenbijbel. Met dit dieet verlies je snel gewicht, maar de verloren kilo’s blijven ook echt weg. Daarnaast heb je geen last van een constant honger gevoel en hoef je niet 4 weken volgens een strak patroon te leven.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *