Afvallen met het Budwig papje

budwig papje
Kun je afvallen met het Budwig papje?

Het Budwig papje is niet een geheel bekend fenomeen om mee af te vallen. Het is oorspronkelijk bedoeld als middel om kanker te voorkomen of te genezen en daarom zeker geen crashdieet. De samenstelling van het papje is echter zeer gezond en vormt de basis van een goed ontbijt. Dit kun je dagelijks tot je nemen waardoor je de vetverbranding zult stimuleren, langer volzit en af zult vallen. Lees hier meer over afvallen met het Budwig papje.

Waarom het Budwig papje

Het Budwig papje is ontwikkeld door Dr. Johanna Budwig. Zij studeerde chemie en was met name geïnteresseerd in kanker. Zij ontdekte dat de celademhaling bij kankerpatiënten verstoord is. Omdat meervoudig onverzadigde vetzuren de eigenschap hebben gemakkelijk zuurstof op te nemen kunnen ze de celademhaling stimuleren. Ook werkt de verbranding van vetten stimulerend op andere lichaamsfuncties. Daarnaast bleek de juiste verhouding van olie en eiwitten van belang te zijn.

Hoe hebben de ontdekkingen geholpen bij het ontstaan van het Budwig papje

Daarna heeft zij onderzoek gedaan naar vetzuren en stofwisseling. Zij kwam tot de volgende precieze ontdekkingen;

 • Verzadigde vetzuren vertragen de stofwisseling en werken nadelig
 • Onverzadigde vetten daarentegen werken juist positief
 • Meervoudig onverzadigde vetzuren werken nog beter dan gewone onverzadigde vetten en kunnen zelfs genezend werken
 • Lijnzaadolie is hiervoor het beste voedingsmiddel

Het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten zit hem in de bouw van de vetstaarten. Bij verzadigde vetten zijn er geen zogenaamde dubbele bindingen aanwezig in de staart. Bij onverzadigde vetten wel. Heb je meer dan één dubbele binding dan noem je het soort vet meervoudig onverzadigd. Het feit dat lijnzaadolie de beste provider is van de juiste soorten vetten, maakt dat dit onderdeel vormt van het Budwig papje.

Recept Budwig papje

Het Budwig papje is oorspronkelijk op de volgende manier te maken;

 • 3 eetlepels melk
 • 3 eetlepels lijnzaadolie
 • 100 gram kwark
 • 1 theelepel honing
 • verse vruchten
 • noten
 • havervlokken
 • Eventueel nog wat toevoegingen als kokos of kaneel, om de smaak wat zoeter te maken

Tegenwoordig kun je het Budwig papje ook kant-en-klaar bij de reformwinkel kopen.

Waarom is het Budwig papje zo gezond

Het is niet zo dat het papje alleen tegen kanker zou helpen. Alle ingrediënten dragen bij aan een gezonder lichaam.

Zo zou lijnzaadolie in het lichaam worden omgezet in prostaglandines, die naast kankerremmende eigenschappen, ook ontstekingsremmend, pijnstillend en anti-allergisch zouden werken. Daarnaast hebben de vetzuren uit lijnzaadolie een vernieuwend effect op celmembranen en het immuunsysteem.

Daarnaast zitten er de nodige vezels en ballaststoffen in het papje die voor een goede darmwerking zorgen. Tegenwoordig weten we dat de darmen een zeer belangrijke rol spelen bij de afweer tegen allerlei ziekteverwekkers. Hoe gezonder de darmen dus zijn, hoe beter je je zult voelen.

Als laatst schijnt het Budwig papje te helpen bij vrouwen in de overgang en de opvliegers doen verminderen en zou het papje cholesterolverlagend werken en daarmee het risico op hart- en vaatziekten verlagen.

Kun je afvallen met het Budwig papje

Je kunt ermee afvallen, maar ik wil wel even voor op stellen dat dit zeker niet het doel van het papje is. Dat is namelijk oorspronkelijk het verbeteren van de gezondheid in de strijd tegen kanker. Nu blijkt dat het papje veel meer positieve effecten heeft, op bijvoorbeeld de darmwerking en het immuunsysteem.

Als neveneffect zit je langer vol, waardoor je minder andere zoetigheden zult snaaien en je waarschijnlijk af zult vallen. Hoeveel kilo dat is, hangt helemaal af van je huidige levensstijl. Gooi je het roer om en ga je gezond leven en minderen met slechte suikers, dan zal het zeker 4 tot 5 kilo schelen. Zit je verlegen om lekkere, gezonde recepten die je kunnen helpen bij het afvallen? Kijk dan eens naar de Afslankreceptenbijbel, hierbij zijn de gerechten behalve erg slank makend ook nog eens erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *