Het kwarkdieet

kwarkdieet
Lekker kwark eten!

Het kwarkdieet is een echt crashdieet. Gebaseerd op ongeveer 600 calorieën per dag, kun je er 4 kilo per week aan gewicht mee verliezen. Het kwarkdieet is dan ook prima geschikt om wat gewicht te verliezen voor een vakantie of feestje. Wat mag je precies eten tijdens het kwarkdieet?

Hoe werkt het kwarkdieet

Om het kwarkdieet goed te volgen heb je per dag  400 gram kwark nodig. Je probeert de meest magere kwark te vinden die er is. Gelukkig kun je tegenwoordig magere kwark in meerdere smaken krijgen, zodat je niet de hele week hetzelfde hoeft te eten.

Naast de magere kwark mag je andere voedingsmiddelen eten, zoals vers fruit. Voorbeelden hiervan zijn bananen, appels, druiven, aardbeien, mandarijnen, sinaasappels, perziken, kersen en ga zo nog maar even door. De verschillende soorten fruit mag je door de kwark mengen. Per dag mag je voor 1 soort bijgerecht kiezen door de kwark. Vind hier een handig fruit bewaarbakje.

Daarnaast kun je kiezen voor groenten, zoals augurken, tomaat en paprika. Per dag mag je kiezen voor 1 extraatje.

Drink naast de kwark, fruit en groenten ongeveer 1,5 tot 2 liter water in de vorm van thee of koffie zonder suiker. Tijdens het kwarkdieet mag je geen vlees eten. Ook is het beter om alcohol te laten staan.

Je mag het kwarkdieet maximaal 7 dagen achter elkaar volgen. Daarna kun je een week rust nemen, weer normaal en gezond eten. Hierna kun je het kwarkdieet weer een week volgen. Uiteindelijk krijg je minder calorieën dan normaal binnen en zul je zeker afvallen.

Hoe groot mogen de bijgerechten en extraatjes zijn

kwarkdieet aardbeienkwark

 • 4 kleine appels
 • 2 grote sinaasappels
 • 2 bananen
 • 2 grapefruits
 • 250 gram druiven
 • 400 gram pruimen
 • 600 gram verse ananas
 • 5 eetlepels appelmoes
 • 50 gram cornflakes
 • 75 gram gedroogd fruit

Bij de extraatjes mag je kiezen uit;

 • Een halve paprika
 • Een kleine rammenas
 • 3 olijven
 • 2 augurkjes
 • Een half bosje radijsjes

Even geen trek in kwark?

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen het kwarkdieet te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

 

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

9 gedachten over “Het kwarkdieet”

 1. Het kwark dieet is makkelijk vol te houden. Iedere dag een andere bak kwark, heerlijk. Ja eet ook normaal m’n eten.
  Wat mij opvalt is dat de stoelgang beter is geworden. Ja en ben ook afgevallen, van 157 naar 149 kg!

   1. Kwark met de meeste hoeveelheid eiwitten in grammen en de minste suikers. Het liefst magere kwark, magere milde kwark, of magere franse kwark. Hier kun je dan iets van fruit of muesli aan toevoegen.

 2. Morgen start ik ook met het kwarkdieet.Heb ooit eerder geprobeerd maar kon niet volhouden.Ben benieuwd, er moet zeker 10 kilo eraf.

 3. Meende dat je een yoghurt dieët volgde Eveline?
  En hier schrijf je over een kwarkdieët?
  Welke heb je nu gedaan dan?
  Of heb je helemaal geen dieët gedaan?

  1. Hoi Greetje,

   Yoghurtdieet heb ik gedaan, maar ook het kwarkdieet.
   Inmiddels volg ik geen dieet meer, maar eet ik wel elke dag kwark.
   Het is maar net wat je beter ligt, soms heb ik meer trek in yoghurt en soms meer trek in kwark. Wat vast staat, is dat het allebei werkt om af te vallen 😉

   Succes,

   Eveline

 4. Het kwarkdieet is voor mij een geweldige bron van eiwitten, en ik merk dat het me helpt om langer vol te blijven. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos, wat het makkelijk maakt om het dieet aan te passen aan mijn smaak en voorkeuren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *