Crash dieet met crackers

crackersAls mensen willen afvallen gaan ze vaker crackers eten. Zijn crackers ook daadwerkelijk gezond om te eten tijdens een crash dieet? Lees hier of crackers helpen bij het afvallen of toch eigenlijk niet?

Wat zijn crackers

Crackers zijn vaak en licht en luchtig en bevatten weinig calorieën. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, zoals volkoren, lichtgewicht, extra vezels, extra granen en ga zo maar door.

Meestal zijn crackers rechthoekig, maar er bestaan ook ronde crackers of zeshoeken, deze zie je echter minder vaak. Als je niet weet wat je moet kiezen, kun je Wasa crackers eens proberen, hier zitten zowel weinig suikers als weinig calorieën in. Als je dat niks vind kun je ook Lu Cracottes eens proberen. Deze zijn net weer ietsje anders, maar bevatten eveneens weinig calorieën.

Lees bij het kopen altijd even het etiket en let op de hoeveelheid suikers dat erin zit. Sommigen bevatten er namelijk vrij veel, waardoor het aantal calorieën ook meteen weer omhoog schiet en dat is natuurlijk zonde als je probeert af te vallen.

Kun je afvallen met crackers

De hamvraag is natuurlijk of crackers helpen als je wilt afvallen. Het antwoord daarop is ja en nee. Ze zijn prima als tussendoortje, als je even trek hebt en iets gezond wilt eten. Een cracker met magere smeerkaas en een plakje komkommer is dan heerlijk, of tomaatjes erop. Het beleg moet het liefst ook mager zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor plakjes kipfilet, halvajam of appelstroop (als je extra ijzer nodig hebt). Keuze genoeg voor zowel liefhebbers van zoetigheid of hartigheid.

Als je crackers echter gaat gebruiken ter vervanging van brood tijdens het ontbijt of middageten en hiervoor in de plaats niets anders eet, dan zou het kunnen gebeuren dat je later meer honger krijgt, waardoor de kans op snacken toeneemt. Het eten van crackers bevordert het afvalproces in dat geval niet. Je kunt natuurlijk altijd proberen om zo af te vallen, maar zodra je merkt dat je meer lekkere trek krijgt, dan kun je tijdens het ontbijt en lunch beter kiezen voor volkoren brood. Wil je echt meer dan 3 kilo afvallen, dan zul je hiervoor toch een aanvullend dieet moeten volgen, want met alleen crackers als vervanging van brood zal dit niet lukken.

Gezonde aanvulling op een crash dieet met crackers


Meer dan 3 kilo afvallen met alleen crackers zal waarschijnlijk niet gaan lukken. Wil je echt gewicht verliezen met blijvend resultaat dan zul je toch echt voor een ander dieet moeten kiezen.

Er is nu een heel goed dieet om snel en gezond meer dan 3 kilo mee af te vallen. De Afslank Receptenbijbel biedt gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand af te vallen. Voordeel hiervan is dat je geen honger  hebt en futloos bent en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen.

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Crackers zijn goed voor de darmwerking

Crackers kunnen wel degelijk helpen als je op dieet bent. Naast bovenstaand voordeel van weinig calorieën en weinig suikers in crackers, is er nog een voordeel. Crackers bevatten veel vezels. Er wordt geadviseerd elke dag tussen de 30 en 40 gram vezels te eten. Dit lukt vaak niet. Brood bevat ongeveer 5 gram vezels per 100 gram en volkoren brood ongeveer 7 gram per 100 gram. Crackers bevatten wel 10 gram vezels per 100 gram. De crackers van Wasa die vezelrijk genoemd worden bevatten zelfs 23,8 gram vezels per 100 gram. Ben je op (crash) dieet en heb je last van verstopping? Probeer dan eens dit type Wasa crackers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *