Het EGA dieet

EGA dieet
Het boek Appeltje Eitje hoort bij het EGA dieet!

Het EGA dieet is een van de best werkende diëten met goede resultaten, ook op de lange termijn. Het EGA dieet is wel een al wat ouder dieet, maar het concept is nog steeds hetzelfde. Hoe werkt het EGA dieet precies?

Ontstaan van het EGA dieet

Het dieet is ontstaan als levenswijze van Annie Disseldorp die wilde afvallen. Zij ontwikkelde zelf een methode en viel daar meer dan 50 kilo mee af. Dit sloeg aan en anderen wilden ook afvallen op deze wijze. Zo heeft zij de methode verder doorontwikkeld, onder het motto; Niet alleen minder wegen, ook gezonder leven. Zij is zelf mensen gaan begeleiden en heeft op een gegeven moment ook consulenten aangenomen, waardoor je nu op meer dan 700 plekken in Nederland cursussen kunt volgen.

Hoe werkt het EGA dieet

Eigenlijk is het dieet met name een gezonde levensstijl. Zo mag je gewoon mee eten met je gezin, maar mag je alleen bepaalde hoeveelheden. Zo kun je gewoon aardappelen, rijst, vlees, brood en groenten eten. Echter mag je maar drie maaltijden per dag, en deze moeten dan gezond zijn. Om je goed hierbij te helpen is er de EGA Eetwijzer, een handige folder die aangeeft wat je wel en niet mag eten. Ook zijn er twee EGA receptenboeken, waarin bijvoorbeeld het recept voor mayonaise staat. Als je je houdt aan de voorschriften val je gegarandeerd blijvend 1 tot 1,5 kilo per week af.

Hoe start je

Wil je het EGA dieet proberen? Dan kun je je zelf inschrijven bij een EGA-centrum. Dit is eenmalig 10 euro en vervolgens woon je elke week een cursus bij. Dit kost 7 euro per week en duurt net zolang totdat je op je streefgewicht bent. De begeleidingsclub is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Om te zorgen dat je op je streefgewicht komt, wordt je elke week gewogen. Bij aanvang van de cursus ontvang je de EGA Eetwijzer.

Ben je op streefgewicht gekomen? Dan volgen 4 controleweken. Daarna ga je gratis op maandcontrole. Dit is de ideale stok achter de deur om terugval te voorkomen.

Meteen aan de slag

Als je meteen met het EGA dieet wil beginnen, bestel dan het boek Appeltje Eitje, geschreven door Annie Disseldorp zelf. Een fraai vormgegeven boek, met daarin opgenomen de EGA Eetwijzer, een uitgebreid calorieënoverzicht en ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes. Klik hier om het boek direct te bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *