Waarom afvallen met eiwitten werkt

Ik ben zelf bezig met het opletten op mijn gewicht. Een paar kilo eraf zonder al te veel moeite dat wilde ik graag. Dus ben ik op zoek gegaan naar een methode die goed bij me past. Eerst ben ik in kaart gaan brengen wat ik at met de app Myfitnesspall. En wat bleek? Ik at teveel koolhydraten, teveel vetten en te weinig eiwitten in verhouding, terwijl mijn calorie inname wel goed was. De missie werd dus om dit te veranderen. Meer eiwitten in mijn dieet aanbrengen en minder koolhydraten. Dit heb ik gedaan en met succes. Lees hier waarom afvallen met eiwitten werkt.

Meer eiwitten eten

Door meer eiwitten te eten val je af? Waarom dan wel?

 • Om te beginnen zorgen eiwitten voor een langer vol gevoel. De eiwitvertering start al in de maag en zorgt ervoor dat het eten langer in de maag blijft. Het volle gevoel houdt langer aan.
 • Eiwitten bevatten 4 calorieen per gram, terwijl vet er 9 bevat. Koolhydraten bevatten ook 4 calorieen per gram, maar hebben een ander effect op het lichaam. Zoals de bekende piek in de bloedsuikerspiegel, waarna je weer honger krijgt.
 • Eiwitten zorgen niet voor een piek in de bloedsuikerspiegel. Bij die piek gaat het lichaam veel insuline aanmaken, waardoor de suikers die gegeten zijn worden omgezet in glycogeen (de opslagvorm van suikers in de spieren en in de lever). Op een bepaald moment daalt de bloedsuikerspiegel onder de gemiddelde waarde en krijg je weer trek in zoet, je eet iets zoets en de bloedsuikerspiegel stijgt weer. En de cirkel is rond ( ik geef toe dat dit heel kort omschreven is wat er gebeurd .) Hier kun je het uitgebreider lezen. Als je eiwitten eet krijg je dus niet te maken met deze piek.
 • Eiwitten zorgen voor behoud van spieren. Als je extra gaat sporten om sneller af te vallen en je krijgt niet voldoende eiwitten binnen zou het lichaam spierweefsel kunnen gaan verbranden. Dit wil je echt niet want dat vertraagt je stofwisseling.

Genoeg redenen om meer eiwitten te eten.

Waar zitten deze eiwitten in

Ik ben gaan kijken welke producten veel eiwitten bevatten en weinig koolhydraten. Het liefst ook niet zo veel vet. Dat was niet zo heel makkelijk. Vaak bleek dat producten waarvan ik dacht dat ze goed waren toch veel suikers bevatten zoals bijvoorbeeld vruchtenkwark of yoghurt met een fruitsmaak. Ook ontbijtgranen en repen zaten boordevol suikers en heb ik dus geschrapt van het menu, evenals zoet broodbeleg zoals chocoladevlokken en hagelslag.

Wat wel overbleef;

afvallen met eiwitten
Eet meer eieren!
 • Huttenkase; bevat zeer veel eiwit per 100 gram en niet zoveel calorieen en kun je lekker uit het bakje eten.
 • Magere (Franse) kwark; echter wel aangezoet met Slimpie limonade of honing (omdat ik het anders echt niet wegkrijg).
 • 30+ kaas; niet teveel hiervan, vanwege de vetten, echter volledig suikervrij.
 • Eieren; het liefst alleen het eiwit. Hier kun je er heel veel van eten en je krijgt bijna alleen eiwitten binnen. Eet eens scrumbled eggs als ontbijt, dit bevat veel eiwitten en ook wel vetten, maar verzadigen zeer goed. Dit eet ik vaak als ontbijt op vakantie. Ook een gebakken ei vind ik erg lekker.
 • Biefstuk; bevat naast eiwitten ook ijzer, wat gezond is.
 • Kipfilet; zowel als vlees bij het avondeten of als broodbeleg.
 • Griekse yoghurt; uitkijken dat er geen extra suiker aan toegevoegd is en niet teveel vanwege de vetten, maar zo lekker in combinatie met honing (een echt toetje vind ik dat).

Afvallen met eiwitten

Door niet al te veel moeite ben ik op deze manier wat gewicht kwijt geraakt. Je kunt gemakkelijk 3 kilo kwijt raken op deze manier.

WIL JIJ OOK GEZOND EN BLIJVEND MEER DAN 3 KILO AFVALLEN MET EIWITTEN?

Wil jij graag op een verantwoorde en gezonde manier afvallen zonder dat het gewicht er binnen de kortste keren weer aan zit? Probeer dan eens het Vitadis Slanker Leven Plan. Het beste dieet van 2014 en 2015, dat al meer dan 30.000 mensen van hun overgewicht heeft afgeholpen.

Met Vitadis kun je 3 tot 6 kilo per week afvallen. Het is geen crash dieet, maar behaalt wel dezelfde resultaten! Vitadis zorgt voor een evenwichtig voedselpatroon bestaande uit de juiste koolhydraten, onverzadigde vetten en eiwitten. Hierdoor zul je snel afvallen zonder te maken te krijgen met eventuele tekorten aan gezonde voedingsstoffen. Ook leert Vitadis jou hoe je gezond moet eten, waardoor je eetpatroon blijvend zal veranderen.

Vitadis wordt zeer goed beoordeeld door haar klanten. Met een gemiddelde van een 8,7 bewijst Vitadis dat dit een zeer betrouwbare afvalmethode is.

vitadis klantenbeoordeling

VITADIS IS GEEN DUUR DIEET EN KOST SLECHTS 3,70 EURO PER DAG

Als je gezond wilt afslanken zonder kans op het jojo-effect kan dit al voor 3,70 euro per dag.  Hiermee is Vitadis geen duur dieet. Diëtisten en gewichtsconsulenten vragen een veel hoger tarief vergeleken bij dit betaalbare dieet. Ook is Vitadis geen moeilijk dieet omdat de meeste benodigdheden geleverd worden. Veel extra uitgaven zul je dus niet hebben.

ZELF DOEN OF VITADIS

Het is natuurlijk geheel aan jezelf of hoe je gewicht wilt verliezen, met daarbij de kans dat je het opgeeft na verloop van tijd.

Vitadis heeft zich zelf allang bewezen en is een zeer gezonde manier om gewicht te verliezen. Een evenwichtig voedingspatroon en heel betaalbaar. Je kunt Vitadis dus makkelijk voor een langere tijd volhouden.

Meer informatie over Vitadis kun je hier vinden. 

VITADIS MET 60% KORTING

Vitadis heeft nu een aantrekkelijke tijdelijke kortingsactie van wel 60% op welke bestelling je ook doet. Ze weten echter niet hoe lang ze nog door blijven gaan met deze kortingsactie. Als je echter nu bestelt blijf je deze korting ook in de toekomst behouden.

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/Het_VITADIS_Slanker_leven_plan/14067/12764/meereiwittenbutton” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”blank”]Bestel via deze link en krijg 60% korting![/ip-shortcode]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *