Waarom afvallen met eiwitten werkt

Ik ben zelf bezig met het opletten op mijn gewicht. Een paar kilo eraf zonder al te veel moeite dat wilde ik graag. Dus ben ik op zoek gegaan naar een methode die goed bij me past. Eerst ben ik in kaart gaan brengen wat ik at met de app Myfitnesspall. En wat bleek? Ik at teveel koolhydraten, teveel vetten en te weinig eiwitten in verhouding, terwijl mijn calorie inname wel goed was. De missie werd dus om dit te veranderen. Meer eiwitten in mijn dieet aanbrengen en minder koolhydraten. Dit heb ik gedaan en met succes. Lees hier waarom afvallen met eiwitten werkt.

Meer eiwitten eten

Door meer eiwitten te eten val je af? Waarom dan wel?

 • Om te beginnen zorgen eiwitten voor een langer vol gevoel. De eiwitvertering start al in de maag en zorgt ervoor dat het eten langer in de maag blijft. Het volle gevoel houdt langer aan.
 • Eiwitten bevatten 4 calorieen per gram, terwijl vet er 9 bevat. Koolhydraten bevatten ook 4 calorieen per gram, maar hebben een ander effect op het lichaam. Zoals de bekende piek in de bloedsuikerspiegel, waarna je weer honger krijgt.
 • Eiwitten zorgen niet voor een piek in de bloedsuikerspiegel. Bij die piek gaat het lichaam veel insuline aanmaken, waardoor de suikers die gegeten zijn worden omgezet in glycogeen (de opslagvorm van suikers in de spieren en in de lever). Op een bepaald moment daalt de bloedsuikerspiegel onder de gemiddelde waarde en krijg je weer trek in zoet, je eet iets zoets en de bloedsuikerspiegel stijgt weer. En de cirkel is rond ( ik geef toe dat dit heel kort omschreven is wat er gebeurd .) Hier kun je het uitgebreider lezen. Als je eiwitten eet krijg je dus niet te maken met deze piek.
 • Eiwitten zorgen voor behoud van spieren. Als je extra gaat sporten om sneller af te vallen en je krijgt niet voldoende eiwitten binnen zou het lichaam spierweefsel kunnen gaan verbranden. Dit wil je echt niet want dat vertraagt je stofwisseling.

Genoeg redenen om meer eiwitten te eten.

Waar zitten deze eiwitten in

Ik ben gaan kijken welke producten veel eiwitten bevatten en weinig koolhydraten. Het liefst ook niet zo veel vet. Dat was niet zo heel makkelijk. Vaak bleek dat producten waarvan ik dacht dat ze goed waren toch veel suikers bevatten zoals bijvoorbeeld vruchtenkwark of yoghurt met een fruitsmaak. Ook ontbijtgranen en repen zaten boordevol suikers en heb ik dus geschrapt van het menu, evenals zoet broodbeleg zoals chocoladevlokken en hagelslag.

Wat wel overbleef;

afvallen met eiwitten
Eet meer eieren!
 • Huttenkase; bevat zeer veel eiwit per 100 gram en niet zoveel calorieen en kun je lekker uit het bakje eten.
 • Magere (Franse) kwark; echter wel aangezoet met Slimpie limonade of honing (omdat ik het anders echt niet wegkrijg).
 • 30+ kaas; niet teveel hiervan, vanwege de vetten, echter volledig suikervrij.
 • Eieren; het liefst alleen het eiwit. Hier kun je er heel veel van eten en je krijgt bijna alleen eiwitten binnen. Eet eens scrumbled eggs als ontbijt, dit bevat veel eiwitten en ook wel vetten, maar verzadigen zeer goed. Dit eet ik vaak als ontbijt op vakantie. Ook een gebakken ei vind ik erg lekker.
 • Biefstuk; bevat naast eiwitten ook ijzer, wat gezond is.
 • Kipfilet; zowel als vlees bij het avondeten of als broodbeleg.
 • Griekse yoghurt; uitkijken dat er geen extra suiker aan toegevoegd is en niet teveel vanwege de vetten, maar zo lekker in combinatie met honing (een echt toetje vind ik dat).

Afvallen met eiwitten

Door niet al te veel moeite ben ik op deze manier wat gewicht kwijt geraakt. Je kunt gemakkelijk 3 kilo kwijt raken op deze manier.

WIL JIJ OOK GEZOND EN BLIJVEND MEER DAN 3 KILO AFVALLEN MET EIWITTEN?

Ben je op zoek naar een eiwitdieet dat voor veel gewichtsverlies zorgt? Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is uitgeroepen tot het beste eiwitdieet en heeft al meer dan 30.000 Nederlanders succesvol af laten vallen. Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is een eiwitdieet en zorgt voor zeer snel gewichtsverlies.  Evenwichtig en gevarieerd eten met de juiste mix van eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten is de enige manier om gezond af te slanken zonder jojo effect.

Voordelen van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

 • Stralende huid en haren
 • Energiek – geen after dinner dip
 • Fit – minder algehele vermoeidheid
 • Rustige darmen en goede stoelgang

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma best gewaardeerd door klanten

Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is zonder meer een goede, en vooral gezonde keuze als je last hebt van overgewicht en daar op een verantwoorde manier iets wilt aan doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *