Na de bevalling weer op je oude gewicht met Sonja Bakker

Sonja Bakker na de bevalling
Sonja Bakkeren na de bevalling?

Heb je een zwangerschap achter de rug en is het tijd om je lichaam weer in vorm te krijgen? Probeer het dan eens met het Sonja Bakker dieet. Grappig is dat de dieetgoeroe zelf weer in vorm is gekomen met haar eigen dieet.

Hoe kom je weer in vorm na de bevalling

Het is verstandig om na de bevalling eerst rust te nemen en weer aan te sterken. Je hoeft dus niet meteen te gaan hollen en vliegen. Als je echt snel wilt beginnen met afvallen of trainen is het goed om dat te gaan doen als de kraamtijd voorbij is. Sommige mensen beginnen echter veel sneller. Het hangt ook af van hoe je bevalling is verlopen. Sonja Bakker zelf is al een week na de bevalling weer begonnen met haar eigen dieet. Dat was best pittig vond ze zelf. Wat beweging betreft is het goed als je na 6 weken 3 maal per week een uurtje wandelt. Vaker is natuurlijk beter, maar overdrijf het niet. Ook is het niet verstandig te snel de buikspieren weer te gaan trainen.

Binnenkort komt er een goed boek uit over het in vorm komen na de bevalling. Met een stap voor stap gids per 6 weken. Heel leuk geschreven ook. Een review daarover volgt zodra het boek uitgekomen is.

Hoe snel is resultaat mogelijk

Sonja Bakker was na 6 weken weer terug op haar oude gewicht. Wat prachtig is. Ik vind persoonlijk 6 weken erg snel. 3 Maanden of een half jaar is ook prima. Geef en gun jezelf de tijd. Daarnaast is het niet verstandig een crashdieet als Sonja Bakkeren te volgen als je borstvoeding geeft. Je lichaam heeft dan sowieso al meer energie nodig dan gewoonlijk en is ook nog eens herstellende. Dat vraagt dus dubbelop om energie. Een crashdieet kan het voorspoedige herstel dan vertragen, terwijl je wel gewicht verliest.

Beter voorkomen dan genezen

Eigenlijk is het beter om al op je voeding te letten tijdens de zwangerschap. Niet dat je moet gaan diëten, maar wel gezond eten. Kom je dan toch veel aan, dan is dat deels ook vocht, maar je kunt jezelf dan achteraf geen verwijten gaan maken. Ook is het goed om je conditie bij te houden tijdens de zwangerschap. Probeer gewoon door te gaan met sporten of wandelen, misschien wel op een iets lager niveau dan voorheen. Hoe beter je conditie voor de bevalling hoe sneller je herstel.

Een goed en leuk boek dat je hierbij kan helpen is geschreven door Esther van Diepen. Zij beschrijft allerlei oefeningen die je kunt doen tot de bevalling aan toe en is zelf ook moeder van 4 kinderen. Ze weet dus waar ze het over heeft. Vind hier meer informatie over het boek gezond en energiek zwanger.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *