Foam roller hoe gebruik je hem

Steeds meer mensen gebruiken na de training een foam roller. Wat is dit precies en kun je er daadwerkelijk vooruitgang mee boeken? Lees hier meer over wat je allemaal kunt met een foam roller.

Wat kan een foam roller allemaal

foam rollerMet een foam roller kun je je sportprestaties verhogen, je verbetering van de bloedcirculatie verbeteren en je cellulitis verminderen in slechts 30 seconden of zelfs nog korter. Daarnaast verbetert de foam roller de flexibiliteit van de spieren. Je zult je minder stijf voelen.

Soms zijn er spanningen of zogenoemde knopen in het lichaam die kunnen leiden tot pijn of een slechte bloedsomloop. Als je hier niets aan doet kan dit je sportprestaties in de weg staan, en gewichtsverlies verhinderen. Ook zou het kunnen dat je niet het maximale uit je trainingen haalt en daardoor niet je doelen bereikt, wat natuurlijk zonde is als je hier hard voor aan het werk bent.

Vermoeide en pijnlijke spieren vormen een belasting op het lijf, je gaat er toch anders door lopen of bepaalde bewegingen door vermijden. Met de foam roller kun je eenvoudig spierpijn verminderen en ontsierende cellulitis verminderen.

Hoe gebruik je de foam roller

Gebruik de foam roller op de punten waar je spanning voelt en rol daar slecht 30 seconden of minder overheen. Je zult direct minder spierpijn ervaren. In totaal hoef je de roller maar 5 minuten per dag te gebruiken en je zult zien dat de spanning in je spieren vermindert en je sportprestaties ervan vooruit gaan. Als je de roller op plekken met cellulitis gebruikt zul je zien dat dit langzaam minder wordt.

Je kunt de foam roller ook tijdens de warming up gebruiken om je spieren alvast wat losser te maken. Maar hij wordt het meest gebruikt na of tijdens de training.

Gymstick Foam Roller

gymstickOmdat veel mensen niet precies weten hoe je een foam roller moet gebruiken, wil ik er een aanbevelen waar ook een gebruikershandleiding bij zit in de vorm van video’s die je kunt bekijken. Op deze manier weet je precies welke oefeningen je moet doen en tevens kun je 30  tot 40 minuten trainen met het programma op je smartphone of op je tablet. De Gymstick roller is verkrijgbaar in de maten 45 cm en 90 cm lang.

Ervaringen van anderen met de foam roller

“Dit is een fijn en handzaam apparaat/werktuig om de spieren mee los te rollen. Ook fijn voor de kuiten.”

“Heerlijke foam roller, en een stuk goedkoper dan de fysio.
Door regelmatig iedere avond te gebruiken pijn vrij in mijn rug. Zelfs gaat deze mee naar de sportschool, voor eigen oefeningen. Om goed resultaat te verkrijgen is het wel belangrijk om deze met regelmaat te gebruiken. Makkelijk naast de bank opgeborgen dus zo bij de hand.”

“Werkt prima en prettig, zeker heel nuttig als je rugwervels steeds vast zitten.”

“De gymstick foam werkt ideaal tegen spierpijn. Het beste werkt deze direct (of zsm) na het sporten om spierpijn tegen te gaan / te voorkomen / te verminderen.”

[ip-shortcode type=”button” url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=20196&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fgymstick-foam-roller-45-cm-inclusief-trainingsvideo-s-zwart%2F9200000021752219%2F%3Fbltg%3Ditm_event%3Dclick%26mmt_id%3Df8892fc149d3b32f%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D2%26itm_id%3D9200000021752219%26itm_role%3Din%23&name=foam%20roller&subid=foam%20roller” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”blank”]Bestel de Gymstick direct hier[/ip-shortcode]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *