Het appeldieet

appeldieet
Eet voor elke maaltijd een appel tijdens het appeldieet!

Wil je gewicht verliezen en hou je van appels? Dan is het appeldieet misschien iets voor jou!

Met het appeldieet verlies je geleidelijk gewicht zonder dat je calorieën hoeft te tellen. Je moet echter wel van appels houden anders wordt het een moeilijk dieet om te volgen.

Hoe werkt het appeldieet

Tijdens het appeldieet eet je voor elke maaltijd een appel. Door de appel zit je al deels vol en eet je minder tijdens de daarop volgende maaltijd. De appel bevat daarnaast vezels waardoor je darmwerking verbeterd wordt en de stoelgang soepeler zal verlopen. Ook zul je je energieker voelen.

Zijn alle soorten appels geschikt

Door te kijken naar de kleur van de appels kun je bepalen welke appel de meeste anti-oxidanten bevat. Anti-oxidanten zijn goed voor onze gezondheid, ze vangen vrije radicalen weg en ondersteunen belangrijke processen in het lichaam. Ook zouden ze een rol spelen bij het vertragen van veroudering van ons lichaam.  Felgekleurde appels bevatten meer anti-oxidanten en zouden dan ook voornamelijk gegeten moeten worden tijdens het appel dieet. Belangrijk is dat je dan wel de schil van de appel op eet, want daar zitten de meeste anti-oxidanten in.

Voor- en nadelen van het appeldieet

De voordelen van het appeldieet zijn;

 • Makkelijk te volgen dieet
 • Je verliest het gewicht niet heel snel, maar wel blijvend
 • Je voelt je energiek
 • De stoelgang verbetert
 • Goedkoop, je hebt alleen appels nodig, geen poeders of drankjes
 • Benodigdheden te koop bij de supermarkt of op de markt

Er kleven echter ook wat nadelen aan het appel dieet;

 • Je eet veel appels, dat kan gaan vervelen
 • Appels bevatten appelzuur waardoor je gebit aangetast kan worden als je niet goed poetst

Meer weten over het appeldieet

De bedenker van het appeldieet Tammi Flynn heeft een boek over het appeldieet geschreven, waarin zij het gehele dieet inclusief achtergrond uitlegt, met allerlei gezonde recepten en hoe appels zorgen voor gewichtsverlies. Ook voegt ze een aantal oefeningen toe waardoor het gewichtsverlies zou versnellen en je lichaam strakker wordt. Bestel hier direct Het Appeldieet.

Alternatief voor het appeldieet

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen het appeldieet te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

1 gedachte over “Het appeldieet”

 1. kimberley pex

  Dank je Eveline , voor deze waardevolle informatie ! Ik kwam op deze site uit , in mijn zoektocht naar ; galstenen zelf oplossen . Waauw, appels kunnen galstenen vergruizen,zijn goed tegen maagzweren, maagzuur, verlagen cholesterol, en reinigen de lever. EN je valt er van af ! Ik kocht ze maar af en toe, maar nu ik dit allemaal weet ,koop ik ze vaker. Groet,kimberley.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *