Het ananasdieet

ananasdieet
Het ananasdieet is fris en fruitig!

Wil je op een gemakkelijke manier wat gewicht kwijt en vind je ananas lekker? Dan is het ananasdieet mogelijk geschikt voor jou! Naast dat het ananasdieet zorgt voor een gewichtsverlies van 4 tot 5 kilo, is het een fris en fruitig dieet. Lijkt het ananasdieet je iets? Lees dan hier meer over dit dieet.

Hoe werkt het ananasdieet

Het ananasdieet volg je 4 dagen,  met steeds het zelfde ontbijt en lunch. Het diner verschilt echter steeds en bevat ananas. Daarnaast zijn er nog een paar regels die je moet volgen; zo moet je meer dan 2 liter water per dag drinken in de vorm van koffie of thee zonder suiker of mineraalwater. Ook mag je na 8 uur ’s avonds en voor 8 uur ’s morgens niets eten.

Dieetschema van het ananasdieet

Hieronder staat wat je mag nuttigen tijdens het ananasdieet;

Ontbijt; een volkoren boterham met magere smeerkaas of mager vlees, zoals kipfilet of rosbief. Drink hierbij een glas vruchtensap.

Neem tussendoor niets anders dan water, thee of koffie.

Lunch; neem twee sneetjes volkorenbrood belegd met magere smeerkaas of magere vleeswaren.  Je mag ook kiezen voor magere kwark met daaraan toegevoegd vers fruit, zoals stukjes aardbei of banaan. Drink een grote mok thee.

Avondeten van het ananasdieet

Dag 1: Ananastosti

Neem twee sneetjes volkorenbrood en leg er een plakje 20+ of 30+ kaas op. Vervolgens een plakje ham (bijvoorbeeld beenham) en als laatst een schijf ananas. Maak hier een tosti van. Eet eventueel met ketchup. Drink hierbij een groot glas water of thee.

Dag 2: Ananassalade

Maak een salade van ijsbergsla, met daaraan toegevoegd een dressing gebaseerd op azijn, olie, zout, peper, kerrie en kippenbouillon. Voeg daaraan een halve in stukjes gesneden ananas toe en wat mandarijnenpartjes (vers gepeld of uit blik). Eet hierbij een hard broodje, het liefst meergranen of volkoren.

Dag 3: Ananasrisotto

Maak een risotto van twee kopjes risottorijst. Voeg hieraan genoeg melk toe, kies voor de verandering eens voor kokosmelk. Laat de rijst koken, en daarna langzaam vocht opnemen. Voeg kaneel en suiker naar smaak toe. Voeg als laatst een halve in stukjes gesneden ananas toe en laat het nog 15 minuten garen tot het klaar is. Voeg bij het serveren nog wat kaneel toe.

Dag 4: Zuurkool met ananas

Maak een zuurkoolschotel klaar, gebruik daartoe aardappelen en zuurkool, maar geen vlees. Gebruik wel stukjes ananas om de zuurkoolsmaak iets te verzachten. Voeg ook wat rozijnen toe. Van zuurkool mag je vrij veel eten, het bevat weinig calorieën en maakt de darmen schoon, het heeft dus ook een reinigende werking.

Voordelen van het ananasdieet

  • Makkelijk dieet
  • Snel gewichtsverlies
  • Fris en fruitig
  • Benodigdheden te koop bij de supermarkt

Nadelen van het ananasdieet

  • Het verandert je eetpatroon niet
  • Je mag het dieet maar 4 dagen volgen, omdat het te weinig eiwitten bevat
  • Het vergt doorzettingsvermogen (maar dat geld eigenlijk voor alle diëten)

WIL JE MEER DAN EEN PAAR KILO AFVALLEN IN KORTE TIJD?

Dan is er nu een goed alternatief om eens te proberen. De Afslank Receptenbijbel biedt gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslank Receptenbijbel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *