Het Dukan dieet

Het Dukan dieet
Het Dukan dieet!

Het Dukan dieet is immens populair in Frankrijk en kent daar alleen al 5 miljoen volgers. Als je het dieet goed volgt val je de eerste twee weken al 4 tot 5 kilo af. Daarnaast mag je 100 voedingsmiddelen eten zoveel als je wilt. Hoe werkt het dieet precies en wat zijn de voordelen en de nadelen van het Dukan dieet?

Hoe werkt het Dukan dieet

Het Dukan dieet is ontworpen door voedingsdeskundige Pierre Dukan en bestaat uit 4 fasen. Doordat je tijdens dit dieet meer eiwitten eet, en minder koolhydraten en vetten zul je gewicht verliezen. Daarnaast leer je door de fasen heen een nieuwe levensstijl en eetpatroon aan te wennen waardoor je het gewicht blijvend verlies.

De 4 fasen van het Dukan dieet

Fase 1 De aanvalsfase

Dit is de strengste fase van het dieet. Je mag 72 verschillende eiwitrijke voedingsmiddelen eten. Al deze voedingsmiddelen moeten zonder vet bereid worden, maar je mag er dan ook zoveel van eten als je wilt. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn; oesters, eieren, mager rundvlees en magere melk met een 0% vet gehalte. Daarnaast dien je 1,5 liter vocht te drinken per dag. Deze fase duurt afhankelijk van het gewicht dat je wilt verliezen tussen de 3 en 10 dagen.

Fase 2 De cruisefase

Deze fase duurt zolang je nodig hebt om je streefgewicht te bereiken. Tijdens deze fase eet je dezelfde voedingsmiddelen als tijdens fase 1, maar mag je er groenten bij. Groenten die veel zetmeel bevatten en maïs en avocado zijn echter niet toegestaan. Soms staan er dagen op het menu met alleen maar eiwitten zoals tijdens fase 1 en op andere dagen zijn het eiwitten afgewisseld met groenten. Het beste is om deze dagen om de dag te volgen.

Fase 3 De stabilisatiefase

In deze fase mag je weer iets meer eten dan in fase 2. deze fase is bedoeld om je nieuwe gewicht te laten stabiliseren en te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon. Je mag daartoe 2 sneetjes brood en 40 gram kaas erbij eten. Als laatst mag je twee feestmaaltijden per week, waarbij alles is toegestaan, combineer dit alleen niet de kaas.

Deze fase duurt langer naarmate je meer gewicht verloren hebt. Zo volg je deze fase voor elke kilo die je minder weegt tien dagen lang. Ben je bijvoorbeeld 5 kilo afgevallen, dan duurt deze fase dus 50 dagen.

Fase 4 De volhardingsfase

Deze fase duurt de rest van je leven en is bedoeld om je nieuwe gewicht vast te houden voor een langere tijd. Eet vanaf nu elke week 1 dag pure proteïne en niets anders, waardoor je nieuwe gewichtstoename zult voorkomen.

Voordelen van het Dukan dieet

Het Dukan dieet kookboek
Het Dukan dieet kookboek!
  • Je mag 100 voedingsmiddelen onbeperkt eten
  • Geen duur dieet
  • Snel gewichtsverlies
  • Blijvend gewichtsverlies
  • Praktisch en verrassend
  • Bij elke fase komen er voedingsmiddelen bij
  • Je hebt geen honger tijdens het dieet
  • Je kunt aanvullende recepten boeken en kookboeken erbij kopen

Nadelen van het Dukan dieet

Meer weten over het Dukan dieet

In het boek dat bij het dieet hoort staat nog meer over de wetenschappelijke achtergrond van het dieet en de gezondheidsvoordelen die het dieet heeft.

Bestel het Dukan dieet boek direct hier, om het Dukan dieet succesvol te laten slagen.

Het dieet is een populaire methode voor gewichtsverlies die is ontwikkeld door de Franse arts Pierre Dukan. In de beginfase worden voornamelijk eiwitrijke voedingsmiddelen geconsumeerd om snel gewichtsverlies te bevorderen. Het dieet legt ook de nadruk op het vermijden van koolhydraten in de vroege fasen, terwijl het geleidelijk aan meer voedingsmiddelen introduceert naarmate men vordert. Ondanks zijn populariteit heeft het dieet ook kritiek ontvangen vanwege mogelijke tekortkomingen op het gebied van evenwichtige voeding en langetermijneffecten. Voordat men aan het Dukan-dieet begint, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *