Het groentedieet

Vind jij groenten lekker en wil je nog wat overtollige kilo’s kwijt? Dan is het groentedieet zeker voor jou geschikt! Met het groentedieet kun je snel gewicht verliezen en je sneller fit en gezond voelen. Hoe werkt het groentedieet?

Afvallen met het groentedieet. De naam zegt het eigenlijk al, dit dieet bestaat grotendeels uit groenten. Groenten zijn zeer gezond, caloriearm, zitten boordevol vitaminen en mineralen en het bevat vezels, die goed zijn voor de darmwerking.

Waarom val je zo snel af met het groentedieet

Groenten bevatten zo weinig calorieën dat wanneer je er zoveel van mag eten als je zelf wilt je nauwelijks de 1000 calorieën per dag haalt.

Per dag hebben mannen gemiddeld 2500 calorieën nodig en vrouwen ongeveer 2000. Je zult dus hoe dan ook afvallen door het volgen van het groentedieet.

Doordat groenten zo weinig energie leveren, wat koolhydraten en nauwelijks tot bijna geen vetten, zal je lichaam snel de vetvoorraad aan gaan spreken en dat zie je terug op de weegschaal. Ook zul je vocht verliezen, wat zich vertaalt in een lager gewicht op de weegschaal. Dit gewicht komt echter weer terug als je stopt met het groentedieet.

Welke groenten mag je allemaal eten tijdens het groentedieet

groentedieet
Eet veel verschillende groenten tijdens het groentedieet!

Het meest gezond zijn groene bladgroenten. Denk hierbij aan broccoli, boerenkool, spruitjes, maar ook waterkers valt hieronder. Gebruik veel van deze groenten of voeg ze bijvoorbeeld eens toe aan een smoothie.

Kies ook eens voor andere groenten met meer specifieke smaken zoals worteltjes, bietjes, radijs, komkommer, tomaat of witlof.

Als je last hebt van een hongergevoel kun je een yoghurtdip toevoegen en dit bijvoorbeeld met rauwkost opeten. Als je het dan nog moeilijk hebt mag je het groentedieet aanvullen met wat fruit. Eet dan wel het liefst gescheiden, want fruit kan de vertering van andere voedingsmiddelen verstoren.

Volg het groentedieet niet langer dan een week, om tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen. Wil je het nog een keer doen, sla dan een week over en doe het nog een keer. Ook kun je een zogenaamde groentendag inlassen.

Voordelen van het groentedieet

 • Snel gewichtsverlies, tot wel 5 kilo per week indien streng gevolgd.
 • Boordevol vitaminen, mineralen en voedingsvezels.
 • Veel variatie mogelijk, zowel in smaak als in kleur.
 • Makkelijk dieet, ingrediënten te koop in iedere supermarkt.
 • Geschikt voor vegetariërs.

Nadelen van het groentedieet

 • Het is niet geschikt voor vleeseters.
 • Na verloop van een paar dagen krijg je misschien trek in hartigheid of juist zoetigheid.
 • Je kunt last van winderigheid krijgen.
 • Naast vet en vocht verlies je ook spiermassa. Dit is zonde want spieren verbruiken meer energie dan enig ander weefsel.
 • Door verlies aan spiermassa kan je te maken krijgen met het jojo-effect. Als je stopt met het groentedieet en je pakt je oude eetpatroon weer op, zul je het verloren gewicht snel weer terug hebben tenzij je je eetpatroon voor ene langere tijd zult veranderen.
 • Je kunt een tekort aan voedingsstoffen oplopen. Je krijgt weliswaar koolhydraten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen, maar geen eiwitten en vetten en ook geen vitaminen die vooral in dierlijke producten zitten. Zo loop je bijvoorbeeld kans op een ijzertekort of op een vitamine B12 tekort.

Wil jij ook gezond en blijvend afvallen zonder jojo-effect?

Dan is er nu een gezonde methode om eens te proberen. De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbelresultaten

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

3 gedachten over “Het groentedieet”

 1. Als je het aanvult net peulvruchten dan krijg je iig je eiwitten binnen (linzen/bonen).
  En kwa vetten, gewoon je avond groenten roosteren met een beetje olie.

 2. Je kunt ook kikkererwten dagelijks erbij eten. Dat vervangt zo goed als alles. En vitamine supp innemen. Maar dat geldt eigenlijk altijd. Zeker B enC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *