Het koolsoepdieet en hoe je tot 5 kilo per week kunt afvallen

koolsoepdieet
Afvallen met soep!

Het koolsoepdieet is een rasecht crash dieet waarbij degene die het dieet volgt op de korte termijn behoorlijk wat gewicht probeert te verliezen. Of je de gewenste resultaten kunt bereiken is echter sterk de vraag. Maar wat nog veel belangrijker is, kun je het gewicht op de lange termijn ook vasthouden?

Wat is het koolsoepdieet

Het koolsoepdieet staat ook wel bekend als het magische soepdieet omdat de pondjes ermee wegsmelten. De soep stimuleert je stofwisseling en verhoogt de vetverbranding, waardoor je zonder hongergevoelens van je overtollig gewicht af komt. Bijkomend voordeel is dat de soep ook ontgiftend werkt. Het soepdieet is natuurlijk niet een oplossing die je voor de rest van je leven kunt volgen, maar het geeft je wel een vliegende start.

Voordelen van het koolsoepdieet 

 • Het soepdieet geeft een snel resultaat, je kunt er 5 kilo in 7 dagen mee verliezen. Je verliest dan niet alleen vet, maar ook weefselvocht.
 • Je verbetert je weerstand.
 • Je krijgt meer energie.
 • Je krijgt veel vitaminen en mineralen binnen.
 • Je hoeft zelf over weinig creativiteit beschikken. Het hele dieet is immers al exact voor je uitgestippeld. Je hoeft alleen maar de juiste ingrediënten in huis te laten. Dus geen moeilijk getwijfel over recepten.
 • Om het koolsoepdieet te volgen hoef je niet over supplementen over speciale voedingsmiddelen te beschikken. Alles wat je nodig hebt voor dit dieet is in de lokaal supermarkt te halen.

Nadelen van het soepdieet

Helaas bevat het koolsoepdieet ook veel nadelige aspecten.

 • Je woning ruikt naar de koolsoep.
 • Je ruikt zelf naar de koolsoep.
 • Je mag het dieet alleen gebruiken als je volkomen gezond bent, en is niet geschikt voor kinderen en voor volwassenen die om medische redenen geen dieet zouden mogen volgen.
 • Je kunt er winderig van worden, maar kamillethee werkt daar goed tegen.
 • Het grootste nadeel is dat het gewichtsverlies slechts tijdelijk is. De eerste kilo’s die je kwijtraakt zijn namelijk vaak water en niet datgene waar je echt vanaf wilt komen, namelijk je vetreserve. Niet lang nadat je gestopt bent met het dieet zul je in principe het grootste gedeelte van je gewicht weer aankomen..
 • Je krijgt toch echt te weinig essentiële voedingstoffen binnen die je gezondheid gaan opbreken. Vandaar dat het ook zo belangrijk is dat je het soepdieet niet te lang doet.
 • Ook geen plezierige bijkomstigheid van het soepdieet is het constant hongergevoel waar je steeds mee moet zien af te rekenen. Na dit eerste dagen zal dit makkelijker worden, maar toch, prettig is anders.

Is het soepdieet de beste keuze als ik 5 kilo of meer in korte tijd wil afvallen?

Het koolsoepdieet is heel geschikt om op de korte termijn veel gewicht te verliezen, maar is verre van comfortabel en de resultaten zijn slechts zeer tijdelijk. Ik kan je het soepdieet dan ook niet aanraden tenzij je over 2 weken voor een feest of evenement een stuk slanker moet zijn en het je niet uitmaakt dat je over 6 weken weer op je oude gewicht bent.

Een veel beter alternatief om snel gewicht te verliezen op comfortabele wijze en die resultaten ook nog eens op de lange termijn vast te houden is de Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm. Dit dieet heeft de sterke punten van het soepdieet, maar daarmee blijven de verloren kilo’s eraf en heb je niet het grote nadeel van een constant honger- en zwaktegevoel.

afslankreceptenbijbelresultaten

Met de Afslankrecepten Bijbel kun je op een geheel gezonde en lekkere manier 5 kilo of meer per maand afvallen (en dat zonder dure producten of ingrediënten!). Ontdek hier hoe ook jij met overgewicht afrekent met de Afslankrecepten Bijbel!

Oorsprong van het koolsoepdieet

Niemand weet precies waar het koolsoepdieet vandaan komt, sommige zeggen dat het afkomstig is van de Mayo kliniek, anderen zeggen dat het ontwikkeld is door Californische hartspecialisten, zodat de patiënten snel van hun vet af waren voordat ze geopereerd werden.  Verder is de soep ook wel bekend als het cabbage soup diet en magic soup.

Hoe werkt het koolsoepdieet

Met het koolsoepdieet krijg je minder dan 1000 calorieën binnen op een dag. Even voor de beeldvorming, normaal gesproken heeft de gemiddelde man 2500 calorieën per dag nodig en de gemiddelde vrouw 2000 calorieën volgens het voedingscentrum.  Voornamelijk door dit enorme calorieën tekort wordt er snel gewicht verloren.

De duur van het koolsoepdieet is beperkt. Het is in ieder geval een dieet voor beperkte tijd en het is af te raden om dit dieet voor langere tijd te volgen. Anders zou je immers tekorten kunnen krijgen. Houd er overigens ook serieus rekening mee dat je je tijdens het volgen van dit dieet wat slapper zult voelen.

Luister wat dat betreft ook echt naar je lichaam en push jezelf niet oneindig ver in die drang naar een strak en slank lichaam.

Wanneer kun je het best beginnen met het soepdieet

Begin met dieet wanneer jij dat wilt, niet als je partner zegt dat je wat gewicht moet verliezen. Je moet er zelf vol achter staan, alleen dan kun je volhouden. Start in een rustige week zonder teveel afspraken, verjaardagen en andere activiteiten.

Soms na een periode van veel eten en drinken, ben je sterker overtuigd dat je nu echt moet gaan afvallen, dat is ook een goede tijd om het koolsoepdieet te beginnen.

Wil je beginnen met het soepdieet? Vind dan hier het recept voor het koolsoepdieet!

 

1 gedachte over “Het koolsoepdieet en hoe je tot 5 kilo per week kunt afvallen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *