Het Wasbord Dieet

Het Wasbord Dieet zegt het eigenlijk al, hoe creëer je een wasbordje en kom je van je buikvet af? Het Wasbord Dieet geeft een handleiding om dit binnen 6 weken te bereiken. Wat mag je eten, hoeveel kun je afvallen en welke resultaten kun je bereiken met het Wasbord Dieet?

Ontstaan van het Wasbord Dieet

wasbord dieet

Het Wasbord Dieet, Een strakke buik in 6 weken is geschreven door David Zinczenko (hoofdredacteur Men’s Health) en Ted Spiker. De eerste schrijver had zelf overgewicht toen hij 14 jaar was en 95 kilo bij 1.75 meter woog. Zijn vader overleed uiteindelijk aan een beroerte en flink overgewicht. Vervolgens kwam hij in aanraking met gezonde voeding via Men’s Health en ontwikkelde het Wasbord Dieet. Dit dieet duurt 6 weken en is gebaseerd op het ontwikkelen van spiermassa en de juiste voeding tot je nemen. Hierdoor zou je een blijvend platte buik krijgen.

Wat mag je eten tijdens het Wasbord Dieet

Het Wasbord Dieet kent 6 maaltijden per dag, waarbij de meeste maaltijden gebaseerd moeten zijn op 12 krachtvoedingsmiddelen. Hierbij ligt de nadruk op eiwitten, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, vezels en calcium. Koolhydraten en alcohol mag je maar heel beperkt.

Wat zijn de 12 krachtvoedingsmiddelen

De meeste maaltijden bevatten het liefst 1 of meerdere van andere voedingsmiddelen;

pindakaas
Pindakaas is een krachtvoedingsmiddel!
 • Amandelen en andere noten.
 • Bonen en peulvruchten.
 • Spinazie en andere groene groenten.
 • Zuivel.
 • Ongezoete havermout.
 • Eieren.
 • Kip en ander mager vlees.
 • Pindakaas.
 • Olijfolie.
 • Volkorenbrood en ontbijtgranen.
 • Eiwitpoeder.
 • Frambozen en andere bessen.

Er staan diverse recepten en weekplannen in het boek met bovenstaande voedingsmiddelen erin verwerkt, dus erg moeilijk is het allemaal niet.

Richtlijnen van het Wasbord Dieet

Het Wasbord Dieet kent een aantal richtlijnen waar je je aan moet houden voor de beste resultaten.

 1. Eet 6 maaltijden per dag.
 2. Gebruik de 12 krachtvoedingsmiddelen als basis.
 3. Drink geregeld een shake.
 4. Stop met tellen van calorieën.
 5. Weten wat wel en niet te eten.
 6. Een maaltijd per week mag je de andere 5 richtlijnen vergeten.

Oefeningen tijdens het Wasbord Dieet

wasborddieetboekWat ik zelf het beste deel van het boek vind zijn de oefeningen. Voor elke oefening staat er ook een thuisvariant in, die met dumbbells uit te voeren zijn. En bij de oefening staat aangeven of het voor een beginner, of een wat meer gevorderde persoon is. Omdat het zoveel verschillende oefeningen zijn kun je steeds een ander kiezen en blijft het toch gevarieerd.

Resultaten van het Wasbord Dieet

In het boek staan voortdurend resultaten van mensen die het dieet hebben gevolgd. Zo verloor Paul McComb 11 kilo in 6 weken en Bill Stanton verloor 14 kilo in 6 weken. Verder staan er nog allerlei gegevens bij als hoe de bloeddruk daalt en het vetpercentage en hoe de mensen het dieet ervaren.

Het is dus zeker mogelijk meer dan 10 kilo af te vallen met het Wasbord Dieet. Echter dien je wel gemotiveerd te zijn en de oefeningen doen. Zo krijg je binnen korte tijd een strakke buik en dat gewilde wasbordje!

Bestel het boek direct hier!

WIL JE SNEL EEN STRAKKE BUIK MAAR MET MEER BEGELEIDING

Dan is er nu een gezonde methode om eens te proberen. De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbelresultaten

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

 

2 gedachten over “Het Wasbord Dieet”

 1. Goedemorgen ik ben op zoek. Naar dat heerlijke recept met salade, gehakt, tomaten, citroen en bonen uit het wasbord dieet..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *