Welke groene bladgroenten kun je het best eten tijdens een dieet

groene bladgroenten
Eet zoveel mogelijk groene bladgroenten!

Groene bladgroenten bevatten nauwelijks calorieën en passen dus in ieder gezond dieet. Ze zorgen voor snel gewichtsverlies op een verantwoorde en gezonde manier. Wat zijn de gezondste groene bladgroenten die je het best kunt eten zowel tijdens een dieet als dat je niet op dieet bent?

Waarom groene bladgroenten eten

Groenten zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en verhogen je natuurlijke weerstand. Dit is goed tegen bijvoorbeeld verkoudheden en griep, maar ook tegen allerlei andere aandoeningen. Vooral de groene bladgroenten zijn erg gezond  en zijn rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast zijn ze efficiënt bij oogaandoeningen en zijn ze erg gezond voor zwangere vrouwen. Groene bladgroenten verlagen de bloeddruk en doen het cholesterolgehalte afnemen. Als laatst hebben vrouwen er voordeel bij doordat ze botontkalking ofwel osteoporose voorkomen, wat vooral voorkomt bij vrouwen in de overgang ofwel menopauze.

Wat zijn de gezondste groene bladgroenten

Welke groene bladgroenten kun je nu het best eten tijdens een dieet. Rekening houdend met alle gezondheidsvoordelen die deze groenten met zich meebrengen.

Boerenkool

Dit is een zeer gezonde groene bladgroente. Toch heb je er niet altijd trek in. Het wordt meestal gegeten in de vorm van een stamppot, maar je kunt boerenkool ook blancheren, koken of wokken.  Boerenkool bevat veel vitamine C, B en E en foliumzuur. Daarnaast verlaagt deze groene bladgroente je cholesterol en zuivert je lichaam. Ook zul je minder last van brandend maagzuur hebben als je deze groente eet.

Waterkers

Waterkers is erg makkelijk zelf te kweken. Zet het in de vensterbank in een schaaltje met watjes en binnen een paar dagen heb je verse waterkers. In waterkers zit vooral vitamine K, maar ook vitamine A, B, C en E zitten er ook in. Daarnaast bevat waterkers de mineralen calcium, fosfor, mangaan, magnesium, koper en natrium. Ook zul je merken dat je minder last van acne zult hebben.

Broccoli

Broccoli het groene zusje van bloemkool. Rijk aan vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium.  Broccoli bevat ook bacterie dodende stoffen en beschermt tegen bepaalde vormen van kanker. Broccoli is niet zo gezond als boerenkool, maar kun je wel in veel meer gerechten verwerken, waardoor het toch een van de gezondste groene bladgroenten is om te eten.

Spruitjes

Spruitjes zijn niet favoriet, vooral niet bij kinderen en ze laten het huis stinken als je ze kookt. Dit laatste kun je voorkomen door melk in het water te doen waar je ze in kookt.  Spruitjes zijn echter wel zeer gezond en bevatten veel vitamine C en K, foliumzuur, calcium en ijzer. Je kunt spruitjes niet rauw eten, ze kunnen het best gekookt of gestoomd worden.

Aanvullende tips om vaker groene bladgroenten te eten

Heb je moeite om voldoende groene bladgroenten te eten? Doe ze dan samen met wat fruit in een blender en maak er een smoothie van. Op deze manier kun je zowel ’s ochtends als ’s middags als ’s avonds groene groenten eten of eigenlijk drinken en profiteren van de gezondheidsvoordelen.

WIL JE SNEL GEWICHT VERLIEZEN OP EEN GEZONDE MANIER MET BEHULP VAN SMOOTHIES EN GROENE BLADGROENTEN?

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *