Afvallen met tabatatraining

tabatatraining
Afvallen in slechts 4 minuten per training?

Wil je graag afvallen en vind je dat een dieet niet snel genoeg gaat? Dan is er nu een trainingsmethode die je nog sneller laat afvallen; tabatatraining. Met deze training kun je in zeer korte tijd de vetverbranding enorm versnellen. Het geheim zit hem in high intensity interval training.

Wat is tabatatraining

Tabata is de naam van een specifiek trainingsprogramma dat dezelfde gezondheidsvoordelen biedt als cardio oefeningen, maar tabata is iets pittiger. Je hoeft er geen uren voor te trainen, maar je kunt een tabatatraining al in 4 minuten doen. Het is een vorm van high intensity interval training. Dat betekent dat je zeer kort zware oefeningen doet, met een korte rustpauze.

Het ontstaan van tabatatraining

Tabata training is ontwikkeld in Japan door Dr. Izumo Tabata. Er werd een studie gedaan naar het verschil tussen een training van gemiddelde intensiteit en een training met een zeer hoge intensiteit. Hij liet hiertoe twee groepen atleten trainen voor 6 weken lang. De eerste groep liet hij 5 maal per week een uur lang trainen op 70% intensiteit. En de andere groep trainde 6 weken lang 4 dagen per week voor 4 minuten lang. Deze 4 minuten bestonden uit 20 seconden oefeningen doen en 10 seconden rust. De intensiteit bij deze tweede groep lag op 170%.

De resultaten van de studie waren als volgt. De eerste groep had voornamelijk een vooruitgang geboekt op cardiovasculair gebied (ook wel het aerobe systeem), maar geen vooruitgang in spierkracht (anaerobe systeem). De tweede groep verbeterde echter beide systemen.

Hoe ziet een tabata training eruit

De training duurt in totaal 4 minuten. De oefening duurt 20 seconden, met 10 seconden rust tussendoor. Dit herhaal je 8 keer. Het maakt bij deze training niet uit of je nu 20 seconden keihard gaat fietsen of hardlopen, je moet het lichaam tot het uiterste pushen en niet opgeven. Echter zijn er voor deze training speciale oefeningen ontwikkeld die nog effectiever zijn.

Tabatatraining kun je gewoon thuis doen.

Lees ook eens over 10.000 stappen per dag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *