Welk dieet volgt Angelina Jolie

Angelina Jolie is voor velen onder ons een rolmodel. Mooi lichaam, goede actrice, leuke man, wat wil een vrouw nog meer. Onlangs heeft ze haar borsten preventief laten verwijderen omdat de kans op borstkanker bij haar op 87% werd geschat. Nu is de kans minder dan 5%.  Welk dieet volgt Angelina Jolie om zo’n mooi lichaam te behouden?

Het dieet van Angelina Jolie

Het dieet van Angelina Jolie is wel een tijdje vol te houden.

Het ontbijt bestaat uit een kop zwarte koffie en 2 bekers sojamelk. Aan sojamelk moet je even  wennen, het heeft een andere smaak dan gewone melk.

De lunch bestaat uit stokbrood met boter en verse tomatensoep. Hiervan krijg je een verzadigd gevoel.

Het diner bestaat uit gestoomde zeebaars, broccoliroosjes en sojamelk.

De rest van de dag moet je veel water drinken of kruidenthee.

Sojamelk

angelina jolieSojabonen behoren tot de meest voedzame en veelzijdige plantaardige voedselbronnen. Soja bevat meer eiwit en ijzer dan rundvlees, meer calcium dan melk en meer lecithine dan eieren. Daarnaast bevat sojabonen alle essentiële aminozuren, waardoor het in de buurt komt van dierlijke producten als bron van eiwit. Soja is daarom een goed alternatief voor vlees.

Er zijn veel aanwijzingen dat soja gezond is, zo komt er bij bevolkingsgroepen die veel soja eten, minder borst- en prostaatkanker voor.

Soja kun je in vele varianten kopen, zo kun je kiezen voor sojameel, sojavlees, sojanoten en sojadranken.  Sojadranken zijn in pakken te koop, ook te gebruiken als vervanging van melk in recepten. Sommige dranken zijn verrijkt met calcium en vitamine B12 en in vele smaken verkrijgbaar, zoals chocolade en vanille.

Is dit dieet gezond

Dit dieet komt aardig in de richting; het bevat eiwitten, koolhydraten en vetten.

Toch heeft het dieet een paar minpuntjes;

  1. Het bevat te weinig complexe koolhydraten.
  2. Je kunt een tekort aan vitamine B krijgen.
  3. Het dieet bevat te weinig energie, hierdoor val je snel af, maar kun je je wat slap voelen.

Val je met dit dieet af

Ja zeker, je zult snel gewicht verliezen, en door de aanwezige eiwitten in het dieet zul je je tijdens het dieet best goed voelen. Let echter wel op de mogelijke tekorten die je kunt krijgen als je het dieet te lang volgt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *