Wat is een goed fitnessschema om te gebruiken tijdens het afvallen

fitnessschema
Wat is het juiste fitnessschema om mee af te vallen?

Wil je afvallen in combinatie met fitness? Dan is het handig gebruik te maken van een fitnessschema. Vind hier een goed fitnessschema om te gebruiken tijdens het afvallen.

Hoe ziet het fitnessschema eruit

De meeste mensen die willen afvallen denken dat krachttraining in de sportschool alleen maar leidt tot het kweken van spierballen. Dit is echter niet de bedoeling, wel is het de bedoeling dat je door de training meer spierweefsel kweekt en daardoor meer calorieën in rust verbrand. Je kunt je fitnessschema natuurlijk wel combineren met cardio oefeningen om extra calorieën te  verbranden. Het resultaat van afvallen in combinatie met krachttraining is meer effectief om mee af te vallen zonder krachttraining en heeft een langduriger effect.

Aan welke spiergroepen moet je denken

Er zijn kortweg drie groepen spieren, die je apart kunt trainen. Dit zijn de borst en armen, de benen en de rug en schouders. Bij deze spiergroepen horen allerlei verschillende oefeningen. Kijk in de sportschool welke apparaten ze hebben bij de spiergroep die je wilt trainen. Begin niet te zwaar met gewichten, maar zoek jouw optimum gewicht. Het beste gewicht wat je kunt gebruiken is al je een set van 12 herhalingen vol houdt en dit drie keer achter elkaar doet. Het best is dan om drie keer per week te trainen met tussendoor een dag rust. In het weekend kun je bijvoorbeeld een lange wandeling maken met je gezin of met vrienden.

  Dag 1 Dag 2 Dag 3
Week 1 Rug en schouders Borst en armen Benen
Week 2 Borst en armen Benen Rug en schouders
Week 3 Benen Rug en schouders Borst en armen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *