Wil je na een gezellige zomervakantie met vele hapjes en drankjes, je overtollig gewicht weer verliezen? Probeer dan eens een druivensapkuur. Druiven zijn volop verkrijgbaar tegen de herfst.
Inhoudsopgave
Wat zijn de voordelen van een druivensapkuur
Een druivensapkuur heeft als voordelen dat je door de hoeveelheid druivensuiker niet te maken krijgt met een lage bloedsuikerspiegel. Druivensuiker werkt daarnaast licht laxerend en bloedzuiverend. Je zult dus geen last krijgen van verstopping. De nieren zullen meer urine gaan uitscheiden, waardoor je overtollig vocht en afvalstoffen sneller kwijt zult raken.
Druiven bevatten allerlei mineralen, zoals natrium, calcium, ijzer en kalium. Ook bevatten zij de vitaminen B1, B2 en C. Je zult daarom tijdens een druivensapkuur niet snel last hebben van ondervoeding.
Hoe ziet de druivensapkuur eruit
Je mag de druivensapkuur drie tot vijf dagen achter elkaar volgen. Je bent dan ongeveer drie kilo gewicht verloren. Drink tijdens de druivensapkuur iedere dag 1,5 liter versgeperst druivensap. Het maakt daarbij niet uit of je witte of blauwe druiven gebruikt. Naast de sap dien je ook mineraalwater te drinken. Denk hierbij aan zeker 1,5 liter per dag. Je drinkt dus tijdens deze kuur in totaal 3 liter vocht.
Gezonde mensen mogen deze kuur drie tot vijf dagen volgen, maar mensen met afwijkingen dienen altijd eerst hun huisarts om raad te vragen.
Veel succes met het volgen van de druiven sapkuur! Laat als je de kuur hebt gevolgd even weten hoe het is verlopen.
Lees hier meer over de nuttige effecten van vasten.
Witte druiven, vaak groen of goudgeel van kleur, kenmerken zich door een milde, zoete smaak. Ze hebben meestal een sappige en knapperige textuur en worden vaak vers gegeten, toegevoegd aan fruitsalades, in desserts gebruikt of verwerkt tot witte wijn.
Blauwe druiven variëren van lichtblauw tot diep paars of bijna zwart. Ze hebben doorgaans een intensere smaak, variërend van zoet tot licht zuur, afhankelijk van het ras. Blauwe druiven kunnen ook sappig en knapperig zijn, en ze worden vers gegeten, toegevoegd aan fruitsalades en desserts, en zijn vooral bekend vanwege hun rol in de productie van rode wijn.
Boek van Niels Bosman
Een Nederlandse detox kenner is Niels Bosman. Hij heeft een boek geschreven over detoxen. In dit boek beschrijft hij hoe je in 28 dagen een detox kuur kunt doen. Het boek heet 28 dagen Detox Kuur.
Het boek bevat:
- Getest door duizenden mensen
Ik heb dit uitgeprobeerd en was inderdaad wel wat kilo’s kwijt. Ik vond het wel zwaar 🙂