Ontdek hoe jij met de citroensapkuur 5 tot 8 kilo kunt afvallen in 10 dagen

citroensapkuurDetox kuren zoals de citroensapkuur zijn zeer goed voor de gezondheid. Heel veel mensen doen daarom tweemaal per jaar een detox kuur en reinigen daarmee hun lichaam. Dat ze daarbij ook veel afvallen is een mooie bijkomstigheid. Detoxen is een goede manier om afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Zeker als je niet heel bewust met eten bezig bent is het zeer verstandig dit af en toe te doen.

Een bekende detox kuur is de citroensapkuur, waarmee je 5 tot 8 kilo kunt afvallen in 10 dagen. Deze citroensapkuur vergt wel wat doorzettingsvermogen, maar het resultaat mag er dan ook wezen!

Waarom de citroensapkuur volgen

Ons lichaam heeft energie nodig, Een vrouw heeft gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig en een man 2500 calorieën. De meeste mensen gaan hier helaas vaak overheen. Dit betekent dat het lichaam een teveel aan energie binnenkrijgt en dat op gaat slaan als vet.

Naast dat we niet alleen te veel energierijke stoffen binnenkrijgen, krijgen we ook voortdurend te maken met allerlei gifstoffen. Deze stoffen hebben de neiging zich op te slaan tussen ons vet.

Alleen de lever is in staat deze gifstoffen af te breken, maar dat kan alleen als je ook je vetreserves aanspreekt. Vandaar dat een detox kuur eigenlijk altijd gepaard gaat met gewichtsverlies. De citroensapkuur is uitermate geschikt om je lever te reinigen in combinatie met snel gewichtsverlies.

Voordelen van de citroen sapkuur

 • Grondige reiniging van het lichaam
 • 5 tot 8 kilo gewichtsverlies
 • Je raakt overtollige afvalstoffen kwijt
 • Gunstige werking op de lever
 • Verminderen van het hongergevoel
 • De stoelgang wordt bevordert
 • Het LDL-cholesterolgehalte daalt

Nadelen van de citroensapkuur

Naast bovengenoemde voordelen kent de citroensapkuur ook verschillende nadelen. De volgende nadelen zijn de meest belangrijke van de citroensapkuur;

 • Het gewichtsverlies is niet blijvend. Vaak verlies je bij een detox kuur in eerste instantie water in plaats van vet. Dan zie je inderdaad wel gewichtsverlies op de weegschaal, maar dit is vooral op de korte termijn. Stop je met de detox kuur dan zal dit gewicht snel weer terugkomen. Erg zonde van de honger die je eerst geleden hebt. Daarnaast komt ook het jojo-effect om de hoek kijken. Zonde van je moeite wat dat betreft.
 • Tussen dag drie en vijf kun je last krijgen van hoofdpijn. Soms wordt men misselijk of duizelig, wat veroorzaakt wordt door een grote hoeveelheid afvalstoffen die afgevoerd dienen te worden. Als er dan voldoende vocht wordt opgenomen verdwijnen deze klachten wel weer, maar echt makkelijk volhouden is het niet.
 • Tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Tijdens de citroensapkuur krijg je simpelweg te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen. Dit is dan ook de reden waarom je de citroensapkuur niet langdurig mag volgen.
 • Je lever kan beschadigd raken. Door de grote hoeveelheid zuren, moet de lever veel harder werken dan normaal en kan overbelast raken.
 • Citroensap is slecht voor je tanden. Citroenzuur tast het glazuur van je tanden aan en is daarom niet bevorderlijk voor je gebit.
 • Uitlokken van vreetbuien. Doordat je veel honger hebt zul je ook veel aan eten denken. Dit werkt in de hand dat je sneller in de verleiding komt tot het pakken van een ongezonde snacken of dat je zelfs een vreetbui krijgt. Er is dan zeer veel wilskracht nodig om hier niet aan toe te geven en bijvoorbeeld een paar koekjes of nootjes en chips te gaan eten.

Wel of niet de citroen sapkuur gaan volgen

Uiteindelijk beslis je zelf of je de citroensapkuur gaat volgen om snel gewicht te verliezen. Is het je doel om binnen een korte tijd in een mooie bikini te passen, dan kan de citroensapkuur je zeker helpen, ondanks dat deze ook gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Wil je echter op een veiliger manier een detox kuur volgen, zonder de schadelijke gevolgen van de citroensapkuur, maar met het hetzelfde of zelfs betere resultaten, kijk dan eens naar een goed alternatief zoals de 5 daagse Detox Kuur van de Juice Factory.

Uiteindelijk kan de citroensapkuur niet voor een blijvend gezond gewichtsverlies zorgen. Als je niet leert hoeveel calorieën je daadwerkelijk mag hebben op een dag is de kans op het jojo effect erg groot. 

Alternatief voor de citroensapkuur

Wil je een goede en veilige detox kuur gaan doen dan kan ik je de 5 Daagse Detox aanraden. Dit is een erg leuke en nuttig vormgegeven kuur waarbij je een ontgiftingstraject volgt om je energie en levenslust weer terug te krijgen. Het gaat hierbij niet alleen om sappen en smoothies maar ook om het veranderen van gewoontes en je levensinstelling.

Wij vinden het, zeker met de korting, een zeer goede prijs kwaliteit verhouding hebben. Deze kuur geeft je gegarandeerd meer energie én natuurlijke motivatie om het afvallen vol te houden. Bij de 5 Daagse Detox krijg je allerlei recepten en dagmenu’s die ervoor zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt terwijl je toch snel en gemakkelijk je lichaam reinigt in combinatie met gewichtsverlies. Wanneer je via bovengenoemde link boekt krijg je een grote korting én een aantal handige eBooks cadeau.

Er is ook de mogelijkheid een 3 daagse of een 7 daagse Detox Kuur te volgen.

Toch beginnen aan de citroensapkuur?

Vind dat hieronder het dieetschema en de benodigdheden voor de citroensapkuur.

Benodigdheden voor het maken van citroensap

Dit recept is steeds genoeg voor 1 dag. Je dient hiervoor de volgende ingrediënten te mengen;

 • 1,6 liter water
 • 200 ml ahornsiroop
 • 200 ml vers geperst citroensap
 • mespuntje cayennepeper

Bewaar de drank in de koelkast en verdeel de hoeveelheid over zes tot tien porties per dag. Drink naast de citroensap, water, kruidenthee of pepermuntthee. Neem voordat je naar bed gaat nog een glas laxerende kruidenthee. In andere voorschriften van de citroensapkuur wordt wel eens gesproken over groen poeder, wat zeer laxerend werkt. Ik raad dat zelf af, omdat dit pijnlijke krampen kan veroorzaken en in principe krijgen de darmen genoeg rust tijdens de kuur. De laxerende thee is dan voldoende.

Hoe ziet de citroensapkuur eruit

De citroensapkuur wordt aanbevolen om tweemaal per jaar te volgen en duurt maximaal tien dagen. Volg de kuur bijvoorbeeld in het voorjaar en in het najaar. Drink de avond voor de start van de kuur alvast laxerende thee. Drink tijdens de kuur geen alcohol, koffie of frisdranken.

Neem gedurende de kuur de hoeveelheid gemaakte citroensap verdeeld over de dag en vul dit aan met water en thee (zie hierboven). Probeer aan ongeveer drie liter vocht per dag te komen.

Drink gedurende de kuur elke dag voor het slapen gaan een kop laxerende thee. Dit bevordert de uitscheiding van de afvalstoffen.

Na de tiende dag is het belangrijk de overgang naar vast voedsel langzaam op te bouwen. Het best is om dan verdeeld over de dag een paar glazen sinaasappelsap en twee vaste vruchten te eten. En bij het avondeten een lichte maaltijd, bestaande uit gegrilde kip of vis.

Na de kuur zul je tussen de vijf en acht kilo lichter zijn, de huid zal er frisser uitzien en je zult je energieker voelen.

Veel succes!

PS: Deel dit artikel alsjeblieft. Zeker als je mensen kent die de kuur doen of willen gaan doen.

21 gedachten over “Ontdek hoe jij met de citroensapkuur 5 tot 8 kilo kunt afvallen in 10 dagen”

 1. Wil deze citroensapkuur wel eens uitproberen. Maar ik stel me de vraag of je tijdens die tien dagen gewoon mag eten zoals voordien

  1. Nee tijdens de 10 dagen mag je niet gewoon eten. na de 10 dagen ga je langzaam opbouwen naar een normaal eetpatroon. De citroensapkuur is echt bedoeld om te detoxen en gewicht te verliezen.

   1. Ik heb dit recept ergens anders gevonden waar niet bij stond dat je niet mag eten. ik heb dus wel gewoon gegeten en ik ben nu 5 dagen bezig. Is dit dan echt zo slecht? ik eet wel al een stuk minder en ik eet veel minder koolhydraten en suikers dan ik eerst deed aangezien mijn zus een topsportersdieet heeft dat ik nu ook gedeeltelijk volg (iets minder streng zodat ik af en toe nog wel wat lekkers eet en af en toe pasta en rijst en 1 keer per week chips). ook ben ik meer gaan sporten. Ik weet alleen niet of ik dan nu moet stoppen met eten of dat dit ook zou werken.

    1. Hoi Felicia,

     Je mag natuurlijk gewoon eten, alleen de citroensapkuur is bedoeld als een detox en dat doel behaal je niet als je gewoon blijft eten. Tijdens de ontgiften verlies je veel gewicht en voel je je na afloop “schoner”. Een opgeruimd lichaam en een opgeruimde geest. Als jij afvalt door toch nog erbij te eten, is dat prima, alleen duurt het wat langer voor je het gewenste resultaat bereikt hebt.

     Groetjes en succes,

     Eveline

 2. Hallo,

  Het lijkt nu net of je maar 1 glas mengsel met ahornsiroop en citroensap mag drinken gedurende de hele dag. Maar je moet een mengsel maken van 2 liter voor de hele dag. Lijkt me toch relevante inhoudelijke informatie als je het echt gat proberen.

 3. Hmm, ik wil dit ook binnekort proberen.. Maar heb je dan niet onwijs veel honger de hele dag? Of zorgt dit ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt?

 4. Hoi, ik ben hiermee begonnen, vandaag is al mijn 2e dag en ik heb er nog zin in en ik heb nog geen honger. Het mengsel vind ik op zich wel lekker hoor. Hopelijk kan ik volhouden tot dag 10, dan laat ik zeker weten hoeveel kilo’s ik ben afgevallen.

 5. Ben nu in 6e dag, voel mij perfect en uitgerust. Afvallen gaat ook prima. Dag 2 en 3 wel wat hoofdpijn. Je neemt vanzelf wat meer rust. Geen hongergevoel maakt dat dit gemakkelijk te volgen is en op de een of andere manier is het weerstaan van verleidingen geen probleem (ook bij het lopen langs friet- of oliebollenkraam). Ik sport nagenoeg elke dag wel en er is een afzwakken van de spierkracht te merken. Meerder merken ahornsiroop geprobeerd; de Madal Bal C+ het lekkerst. Niet teveel cayennepeper nemen; echt max een kwart theelepel op 2 liter. Ik snap overigens niet waarom deze uitstekende Madal Bal C+ Ahornsiroop 30 euro per liter moet kosten bij bestellen via de website van citroensapkuur of rechtstreeks bij de site van Madal Bal (of bij De Tuinen 31 euro) als ditzelfde product in een andere internet winkel 17 euro per liter rekent. Voor een kuur van 10 dagen (2 liter) scheelt dat ongeveer € 26 tot 28. Bij gebruik van ahornsiroop na de kuur in de opbouwdagen terug naar gewoon (niet te veel) voedsel zelfs nog meer of wel ca € 40. Even opletten dus.
  Na de kuur op licht voedingspatroon blijven, bijvoorbeeld 5 of 6x per dag kleine hoeveelheden. Daar zijn wel voorbeelden van te vinden.

  1. Hans van Toorn

   Rectificatie t.a.v. de grote prijsverschillen. Pas bij bestelling bleek de lagere prijs een 0,5 liter te betreffen.

   1. Beste Eveline

    Ik wil deze citroensapskuur graag eens volgen maar ik heb nog enkele vragen. Als je 10 dagen enkel die sapjes drinkt word je dan niet slap? Kun je nog alle sporten beoefenen die je daarvoor deed? Op internet staat dat je ahornstroop moet kopen voor het mengsel te maken, maar hoeveel van die bussen heb je nodig voor 10 dagen? En waar koop je deze? Ik heb ook gelezen dat deze stroop 1150 kJ per 100g bevat. Dit lijkt me veel? Dus is er zeker sprake van afvallen?

    Met vriendelijke groeten
    Bie

    1. Hoi Bie,

     Goed dat je de citroensapkuur wil gaan volgen. Je kan inderdaad wat slap worden en misschien niet alle intensieve sporten meer beoefenen. Wandelen kan zeker nog wel. 1150 kJ staat niet gelijk aan calorieën, dit moet je door 4,17 delen om het aantal calorieën uit te rekenen. Je hebt 2 liter ahornsiroop nodig voor 10 dagen.

     Groetjes en heel veel succes.

     PS je mag als je het koud hebt warme rooibosthee drinken.

 6. Hoi allemaal.
  Ik ga maandag ook beginnen met de citroensap kuur. Ik hoef niet zo heel veel af te vallen,dus ik ga het 5 dgn proberen.
  Ben benieuwd!!

  Groetjes Jolanda

 7. Hallo, ik ben sinds maandag begonnen en de eerste twee dagen veel hoofdpijn, maar nu gaat het wel… Maar is het okay dat ik rond 15.00 uur twee energy balls zelf gemaakt geen suiker toegevoegd eten + met verse jusD? En in de avond eten we gezonde maaltijd? Ik ben wel een 1k afgevallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *