Hoeveel diëten heb jij al geprobeerd? Het volgen van een crashdieet zorgt er niet altijd voor dat je een gezond eetpatroon opbouwt op de langere termijn. Vaak raak je een paar kilo kwijt. Maar nog veel vaker komen al die kilo’s er weer aan en zo ben je weer terug bij af. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Misschien is een bezoek aan de diëtist dan niet zo’n slecht idee.
Zorgverzekering vergoedt drie uur professioneel voedingsadvies
Voor sommige mensen vormt een bezoek aan de diëtist een hele hoge drempel waar ze niet overheen durven te stappen. Het kan echter net het extra duwtje in de rug zijn dat je nodig hebt. Het inwinnen van professioneel voedingsadvies helpt je op een verantwoorde manier af te vallen. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de langere termijn. Je hoeft ook niet bang te zijn dat alleen je portemonnee dunner wordt. Vanuit de basis zorgverzekering wordt namelijk drie uur dieetadvies vergoed.
Voorwaarden vergoeding dieetadvies
Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht minimaal een basis zorgverzekering af te sluiten. In de basisverzekering zit drie uur dieetadvies. Nu kun je niet zomaar een bezoek aan de diëtist brengen, wil je ook daadwerkelijk een vergoeding krijgen. Het advies moet door een professionele diëtist gegeven worden en het moet een medisch doel hebben. Dit medisch doel klinkt zwaarder dan dat het is. Een verwijzing van de huisarts is namelijk al voldoende. Houd er rekening mee dat hier nog wel het eigen risico van toepassing is.
Aanvullend verzekeren voor dieetadvies
Drie uur is natuurlijk een goede start, maar sommige mensen hebben hier niet genoeg aan. In dat geval kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Het voordeel van dieetadvies vanuit de aanvullende verzekering is dat er geen eigen risico op van toepassing is. Het kan daardoor de moeite waard zijn om bij het afsluiten van je zorgverzekering 2015 de verschillende aanvullende pakketten eens te bekijken.
Wanneer je lijdt aan diabetes, COPD of hart- en vaatproblemen kan het zijn dat je meer dieetadvies vergoed krijgt uit de basisverzekering. In deze gevallen kan dieetadvies namelijk onderdeel zijn van de zogeheten ketenzorg. Doordat afvallen vaak kan helpen bij deze medische aandoeningen is dieetadvies opgenomen in de zorgprogramma’s.