Gezond afvallen met komkommer water

Heb je trek in een verfrissende en verkoelende drank die daarnaast ook nog eens zeer effectief is in de strijd tegen overgewicht? Voeg dan eens plakjes komkommer toe aan zoet water en maak op deze manier je eigen komkommer water.

Waarom komkommer toevoegen aan water

komkommer water
Gezond afvallen met komkommerwater

Het is belangrijk om voldoende vocht per dag binnen te krijgen. Twee liter water verdeeld over de dag wordt aanbevolen. Zet een fles in de keuken en drink deze in de loop van de dag helemaal leeg of verdeel de twee liter over 8 glazen. Toch kan het drinken van water wat tegen gaan staan. Je hebt niet steeds trek in alleen maar water, maar je zou hier dus een smaakje aan toe kunnen voegen.

Komkommerwater is een uitstekende vervanging van gewoon water. Het is gezond, smaakt lekker en is verfrissend. Daarnaast is het ook nog gunstig als je wilt afvallen.

Komkommer water en afvallen

Als je wilt afvallen is het het meest makkelijk om frisdranken en andere calorie houdende dranken te vervangen door water. Bier bevat per 100 ml 40 calorieën, en een glas appelsap bevat zo’n 115 calorieën. Water bevat geen calorieën, maar heeft wat weinig smaak, terwijl een gehele komkommer minder dan 50 calorieën bevat. Hiervan voeg je maar een paar plakjes toe, dus komkommerwater kun je hiermee als calorie arm bestempelen.

Naast dat komkommer water weinig calorieën bevat, zorgt het er ook voor dat je verzadigd gevoel houdt tussen de maaltijden. Je zult dus minder trek hebben in tussendoortjes. Wat gunstig is als je wilt afvallen.

Komkommerwater is rijk aan antioxidanten en vitamines, vooral vitamine A en C.

Een niet bewezen effect, maar baadt het niet, schaadt het niet is dat komkommer water een gunstig effect zou hebben op de huid. Komkommer bevat grote hoeveelheden silicium, in de vorm van siliciumdioxide een stof die ook gebruikt wordt bij de behandeling van acne.

Naast het drinken van komkommer water kan ook het eten van komkommer helpen bij het afvallen. Er is zelfs een komkommerdieet, wat je hier kunt vinden.

Recept voor komkommerwater

Het maken van komkommer water is kinderlijk eenvoudig.

Benodigdheden;

  • 1 komkommer
  • 2 liter bronwater
  • 1 grote kan
komkommer water met aardbei
Voeg ook eens aardbeien toe aan het komkommer water!

Werkwijze;

  1. Was de komkommer.
  2. Schil de komkommer.
  3. Maak dunne plakjes van de komkommer.
  4. Plaats de plakjes in een kan vol met vers water.
  5. Laat ze een paar uur trekken (het liefst een nacht lang in de koelkast).
  6. Voeg eventueel muntblaadjes, citroen of aardbeien toe een het komkommer water.

Drink Smakelijk!

Wil je meer dan een paar kilo verliezen in korte tijd, zonder hongergevoel?

Dan is er nu een goed receptenboek om eens te proberen.  De Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm biedt gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

 

komkommerwater

2 gedachten over “Gezond afvallen met komkommer water”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *