Het 17 dagen dieet

17 dagen dieet
Het 17 dagen dieet!

Het 17 dagen dieet is over komen waaien uit Amerika waar het immens populair is. Het dieet is in de talkshow van dr. Phil gepromoot en dankt daar onder andere zijn bekendheid aan. Met het 17 dagen dieet zijn goede resultaten te behalen, zoals blijvend gewichtsverlies door een verhoogde stofwisseling. Daarnaast helpt dit dieet je om je nieuwe gewicht vast te houden in plaats van dat je weer terugvalt in je oude eetgewoontes en je gewicht weer terugkomt. Hoe het dieet daarvoor zorgt kun je hieronder verder lezen.

Wat is het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is geschreven door dr. Mike Moreno. Het is gebaseerd op vier fasen, die elk 17 dagen duren. Is de titel 17 dagen dieet dan niet misleidend? Nee dat niet, je verliest namelijk het meeste gewicht in de eerste 17 dagen van het dieet, de andere drie cycli van 17 dagen leren je nieuwe eetgewoontes, nog iets meer gewicht te verliezen en zorgen ervoor dat je niet meer terugvalt in je oude eetpatroon. Het 17 dagen dieet is niet moeilijk vol te houden en zorgt voor snel resultaat, waardoor je gemotiveerd zult blijven om de volledige 68 dagen vol te maken.

De vier fasen van het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet bestaat uit 4 fasen;

 1. Versnellen
 2. Verbeteren
 3. Veranderen
 4. Volharden

Fase 1; Versnellen

Tijdens de eerste 17 dagen van het dieet wordt de inname van koolhydraten zoveel mogelijk beperkt en zul je daarom vet gaan verbranden. Dit heeft snel gewichtsverlies als gevolg. Je krijgt een speciaal boodschappenlijstje voor wat je nodig hebt om de suiker inname te beperken. Deze voedingsmiddelen zul je echter allemaal kennen en zijn in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Daarnaast moet je deze eerste 17 dagen elke dag 17 minuten intensief bewegen. 17 minuten bewegen per dag is niet veel, maar wel net genoeg om je stofwisseling nog even die extra oppepper te geven. Denk hierbij aan 17 minuten joggen/hardlopen of op de hometrainer 5 tot 6 kilometer af te leggen met een zware versnelling.

Fase 2; Verbeteren

Na de eerste 17 dagen begint nu een moeilijke periode. Je bent waarschijnlijk al wat gewicht verloren, maar het lichaam begint te hunkeren naar suiker en andere ongezonde voedingsmiddelen. Om een terugval te voorkomen worden de recepten in deze periode iets aangepast. Je stofwisseling begint nu te wennen aan het nieuwe eetpatroon, met als rede dat deze fase verbeteren heet. In deze fase verbeter je je stofwisseling, en zul je nog steeds wat gewicht verliezen.

Fase 3; Veranderen

Als het goed is ben je aan het begin van deze fase aardig wat gewicht verloren. Daarom worden in deze fase voedingsmiddelen aan het dieet toegevoegd, en leer je wat je wel en niet zo vaak kunt eten. Deze fase is gericht op de lange termijn. Je mag zelfs af en toe iets wat je lekker vind, maar je leert hier een regelmaat in te vinden die gezond is voor het lichaam en de stofwisseling. Je moet wennen aan nieuwe dingen en ook een nieuw sport/ beweegpatroon hoort hierbij. Hoe vaak je wil gaan bewegen is aan jezelf, maar het zorgt wel voor extra gewichtsverlies en een fit lichaam.

Fase 4; Volharden

De naam van de fase zegt het eigenlijk al, deze fase is gericht op het volhouden van het nieuwe eetpatroon en het vasthouden van je nieuwe gewicht. Je mag in deze fase recepten uit vorige fasen naar eigen keuze combineren. Dit geeft een grote variatie en is zeker niet saai, maar wel gezond! Als je deze fase langer dan 17 dagen volhoudt, doordat het als het ware je nieuwe eet/leefpatroon is geworden zul je een gezond en fit lichaam behouden zonder terugval naar je oude gewicht.

Voordelen van het 17 dagen dieet

 • Je hebt snel resultaat
 • Je hebt geen last van het jojo-dieet
 • Je stofwisseling draait op een hoger pitje
 • Je word je bewust van je eetpatroon
 • Je zult je fit en gezond voelen
 • Het is een goedkoop dieet, het boek kost slechts euro 14,95
 • Het dieet kent ook een werkboek en een extra receptenboek

Bestel hier direct het 17 dagen dieet boek!

Hoe verder na 68 dagen

Wil je na de 68 dagen doorgaan met het 17 dagen dieet? Bestel dan het kookboek bij het 17 dagen dieet met daarin 80 extra nieuwe recepten die passen in dit dieet.

Bestel hier het 17 dagen dieet kookboek.

Even geen zin in dieet?

Probeer dan eens of groene smoothies bij je passen. Drankjes gebaseerd op fruit en groenten die je allerlei gezondheidsvoordelen opleveren. Ook hiermee kun je gewicht verliezen, maar het vele andere gezondheidsvoordelen zoals een betere frissere huid, een lagere bloeddruk, een betere stoelgang en een beter immuunsysteem.  

Wil je ook van de voordelen van groene smoothies profiteren? Bestel dan dit boek met daarin 50 recepten en tientallen variaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *