Het bloedgroep dieet

Steeds meer mensen hebben last van overgewicht en zijn op zoek naar de juiste oplossing om snel blijvend gewicht te verliezen. Het bloedgroep dieet kan daarbij uitkomst bieden. Door de voedingsmiddelen tot je te nemen die bij jouw bloedgroep passen kun je overtollig gewicht kwijt raken. Lees hier alles over het bloedgroep dieet inclusief de voor- en nadelen.

Wat is het bloedgroep dieet

Het bloedgroep dieet is gebaseerd op de vier verschillende bloedgroepen die onder de mens in omloop zijn en ook op de evolutietheorie. Zo zouden in de geschiedenis de verschillende bloedgroepen niet tegelijkertijd zijn ontstaan.

Allereerst ontstond bloedgroep O, vervolgens bloedgroep A, daarna bloedgroep B en als laatst bloedgroep AB. De verschillende bloedgroepen zouden verschillende voedingswijzen nodig hebben om te kunnen overleven.

De bedenker van het bloedgroep dieet Peter D´Adamo kwam op het idee doordat mensen met verschillende bloedgroepen anders bevattelijk zijn voor bepaalde ziekten. Zo hebben mensen met bloedgroep O vaak juist last van maagzweren en mensen met bloedgroep A juist last van maagkanker.

Toegestane en verboden voedingsmiddelen tijdens het bloedgroep dieet

Tijdens het bloedgroep dieet mag je de volgende voedingsmiddelen eten, welke bloedgroep je ook hebt; kalkoen, olijfolie, kabeljauw, makreel en sardines.

Verboden voedingsmiddelen zijn; varkensvlees, gerookte zalm, blauwe kaas, ijs, zwarte olijven, witte peper, frisdrank en kruidenthee van Chinese rabarber. 

Wat moet je eten als je bloedgroep O hebt

Als je bloedgroep O hebt, zou je met name vlees en andere eiwitrijke voedingsmiddelen moeten nuttigen. Je zou voedingsmiddelen als zuivel en aardappelen moeten laten staan. Je kunt hierbij dus denken aan het eten van kippenvlees of mager rundergehakt als basis van schotels met daarbij allerlei soorten groenten.

bloedgroep dieet
Vegetarisch eten als je bloedgroep A hebt

Wat moet je eten als je bloedgroep A hebt

Als je bloedgroep A hebt kunt je het best vegetarisch eten nuttigen. Eet zo min mogelijk vlees en gebruik juist zoveel mogelijk groenten en fruit. Zuivel is in beperkte mate toegestaan en gebruik geen aardappelen als je bloedgroep A hebt.

Wat moet je eten als je bloedgroep B hebt

Als je bloedgroep B hebt mag je zuivel eten. Denk hierbij aan kaas, melk en yoghurt. Kippenvlees is echter niet toegestaan voor mensen met bloedgroep B.

Wat moet je eten als je bloedgroep AB hebt

Bloedgroep AB is als laatst ontstaan en heeft dan ook het meest baadt bij een gevarieerd eetpatroon. Dat wil zeggen het eten van zuivel (eiwitten), koolhydraten en vetten.

Hoe zit het met beweging of sport tijdens het bloedgroep dieet

Ook de lichamelijke activiteiten die de verschillende bloedgroepen zouden moeten beoefenen zijn verschillend. Zo zou iemand met bloedgroep O drie keer per week naar de sportschool moeten voor een aerobic lesje, terwijl de andere bloedgroepen genoeg hebben aan golfen en yoga.

Voordelen en nadelen van het bloedgroep dieet

Het bloedgroep dieet zou leiden tot een snel en blijvend gewichtsverlies (tot wel 15 kilo). Het is niet moeilijk uit te voeren, de voedingsmiddelen van elke bloedgroep zijn te verkrijgen bij de supermarkt. Nadeel is dat het bloedgroep dieet op den duur voor mensen met bloedgroep O en A eenzijdig wordt.

Wil je meer informatie over het bloedgroepdieet? Lees dan verder in het boek over het bloedgroep dieet, met daarin meer over de verschillende typen bloedgroepen en recepten speciaal voor elke bloedgroep geselecteerd. Bestel hier het boek direct!

1 gedachte over “Het bloedgroep dieet”

  1. Ik kreeg deze tip toen ik voor de 37e keer in ‘n ziekenhuis lag, niet van ‘n arts , maar van een mede crohn patient, ‘n lieve vrouw die naast me lag. Sinds een week nu volg ik’t bloedgroepdieet, ALLES wat ik in 25 jaar geprobeerd heb valt nu in ‘t niet. Geen kolieken meer !!! géén kogelronde opgezette buik meer , geen witbeslagen tong meer geen koorts meer, niet meer wakkerliggen van de pijn,geen hartritmestoornissen v d pijn meer , de brandplek naast ‘t stoma is aan t genezen, o n v o o r s t e l b a a r. Echt onvoorstelbaar. Even uitpuzzelen en onthouden wat allemaal niet meer mag, maar dit is ‘t 100% waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *