Het kokosnoot dieet

kokosnoot dieet Het klinkt heerlijk tropisch in de oren, het kokosnoot dieet. Je ziet jezelf al zitten met een kokosnoot in de handen in de zon. Met het kokosnoot dieet kun je snel en gezond  afvallen. Hoe werkt het kokosnoot dieet en hoeveel kun je er mee afvallen?

Wat is het kokosnoot dieet

Het kokosnoot dieet is een koolhydraatarm dieet en is afkomstig vanuit Amerika.  Het dieet is ontstaan met de gedachte dat kokosolie de stofwisseling een boost zou geven. De kokosolie zou de vetverbranding stimuleren omdat het rijk is aan laurinezuur.  Laurinezuur bevat tot de middellange vetzuurketens die zeer snel worden verbrand en omgezet in energie.

Gezondheidsvoordelen kokosolie

De middellange vetzuurketens in kokosolie hebben vele voordelen. Ze worden ook wel MCT’s genoemd. Voordelen van MCT’s zijn;

  • Ze worden makkelijk opgenomen door de darmen en zorgen dat andere vet oplosbare stoffen ook makkelijker worden opgenomen.
  • Ze leveren snel energie en worden minder gebruikt voor de vetopslag.
  • Ze hoeven niet door de lever te worden verwerkt en er is geen gal nodig om de vette te emulgeren. Mensen met spijsverteringsproblemen kunnen hier baat bij hebben.
  • De alvleesklier kan efficiënter werken doordat er minder enzymen nodig zijn voor de vetvertering.
  • Kokosolie zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minderlast heb van trek in tussendoortjes.

Hoe werkt het kokosnoot dieet

Tijdens het kokosnoot dieet krijg je veel eiwitten en vetten binnen. De vetten zijn voornamelijk afkomstig van de kokosolie. Je krijgt juist weinig koolhydraten binnen.

Voedingsmiddelen die je mag eten tijdens het kokosnoot dieet zijn; kokosolie, kokosnootolie, vis, kip, kalkoen, rundvlees, eieren, noten, kaas en groenten. Daarnaast dien je 8 tot 10 glazen water per dag te drinken.

Het kokosnoot dieet bestaat uit 4 fasen, een niet geheel onbekend fenomeen in de dieetwereld.

Fase 1; duurt 3 weken, waarbij totaal geen koolhydraten gegeten mogen worden. Ook is dit een caloriearme fase. Je zult snel gewicht verliezen tijdens deze fase.

Fase 2; Een detox fase, om de organen te ontgiften. Dit onderdeel hoeft niet perse gevolgd te worden.

Fase 3; In deze fase voeg je weer koolhydraten toe aan je dieet. Denk hierbij aan fruit en hele granen.

Fase 4; de onderhoudsfase. Het vasthouden van het verloren gewicht en het nieuwe eetpatroon volhouden voor langere tijd, zodat het een nieuwe levenswijze wordt.

Hoeveel kun je afvallen met het kokosnoot dieet

Met dit dieet zou je tot 4,5 kilo per week af kunnen vallen, mits je het streng volgt.

Alternatief voor het kokosnoot dieet

Een veel beter alternatief dan het kokosnoot dieet om snel af te vallen op een gezonde manier, die ook nog eens veel langer resultaat heeft is de Afslank Receptenbijbel. Met dit dieet verlies je snel gewicht, maar de verloren kilo’s blijven ook echt weg. Daarnaast heb je geen last van een constant honger gevoel en hoef je niet wekenlang volgens een patroon te leven.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *