Hoe blijf je op je streefgewicht

streefgewicht

Ben je eindelijk afgevallen en heb je je streefgewicht bereikt? Dan wil je dat natuurlijk graag zo houden.  Al die tijd ben je bezig geweest met op je voeding letten, ben je succesvol afgevallen, dan is het zonde als al die moeite voor niets is geweest. Vind daarom hieronder tips die je kunnen helpen bij het behouden van je streefgewicht.

Hoe blijf je op streefgewicht

Afvallen is eigenlijk makkelijker dan je streefgewicht  behouden, hoeveel mag je nu eten, hoeveel moet je nu precies bewegen om je  lichaam in evenwicht te behouden. Om te voorkomen dat je weer terugvalt naar je oude gewicht geef ik je hieronder een aantal tips om te zorgen dat je je streefgewicht vast houdt.\

Tip 1. Eet  ‘s ochtends altijd een ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en moet je zeker niet overslaan. Doe je dit wel dan is de kans dat je later op de dag gaat snoepen of een ongezond tussendoortje neemt veel groter. Daarnaast zorgt een goed ontbijt ervoor dat de stofwisseling op gang komt en de darmen weer aan het werk gaan. Dit proces kun je nog versnellen door water met citroensap te drinken.

Tip 2. Matig je hoeveel alcohol

Veel mensen weten niet dat alcohol veel calorieën bevat, zo’n 7 calorieën per gram. Vet bevat 9 calorieën per gram en is dus per definitie nog slechter (als het om het aantal calorieën gaat), maar eiwitten en koolhydraten bevatten maar 4 calorieën per gram, hier kun je dus meer van binnenkrijgen voordat teveel calorieën binnenkrijgt. Alcohol wordt door het lichaam omgezet in vet en omdat een drankje niet alleen uit puur alcohol bestaat maar vaak ook uit suikers kunnen de calorieën per glas aardig oplopen. Zo bevat 250 ml bier al zo’n 110 calorieën en 100 ml rode wijn 80 calorieën.

Tip 3. Blijf extra bewegen

Mensen die recentelijk zijn afgevallen, moeten het liefst 30 tot 60 minuten per dag in beweging blijven om het gewicht eraf te houden. Je hebt dan minder kans dat het gewicht terug komt en de extra beweging wordt eigenlijk een gewoonte. Dat extra bewegen kan heel simpel, door vaker de trap te nemen in plaats van de lift of een halte eerder uit te stappen met de bus. Je kan ook een paar keer met week met je partner of vriendin een stuk gaan wandelen, fietsen of zwemmen. Er zijn heel veel mogelijkheden die in eerste instantie weinig lijken voor te stellen, maar opgeteld toch voor flink wat meer beweging zorgen.

 Tip 4. Vermijd stress

Alhoewel dit soms moeilijk te voorkomen is, is stress een echte boosdoener als het om gewicht gaat. Als je stress hebt eet je vaak meer dan gewenst en pak je ook vaker lekkernijen of ongezonde snacks. Als je last hebt van stress slaap je vaak ook minder en ook dit is slecht voor je gewicht. Als je de dag uitgerust en fit start heb je niet steeds het idee dat je iets moet eten om weer een beetje energie te hebben.

Meer tips om je streefgewicht te behouden?

Al deze voedingstips en nog veel meer “geheimen” zijn samengebundeld in de gerechten van het kookboek 200 Exotische Afslankrecepten. Hierbij zijn de gerechten behalve erg slank makend ook nog eens erg lekker!

Naast deze tips zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om je streefgewicht te behouden, zo kun je een appeldag houden of een zomerfruitdag. Andere mogelijkheden zijn korte dieten zoals het 8 uur dieet of het 2 dagen dieet. Het is maar net wat bij je past. Ben je een keertje te ver gegaan, bijvoorbeeld door een feestje? Dan kan dit niet zoveel kwaad, als je het de dagen erna weer corrigeert.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *