Hoe kun je vreetbuien voorkomen

Als je op dieet bent kun je last krijgen van vreetbuien. Je probeert minder te eten, maar krijgt op een gegeven moment zoveel trek dat je jezelf niet meer kunt stoppen en die zak chips of dat pak koek leeg eet. Ook kun je last hebben van vreetbuien als je daarvoor gevoelig bent en emoties wegeet. Voel je je rot en grijp je dan een snack of eet je teveel? Dan kun je hier tips vinden om vreetbuien te voorkomen.
 

Tips om vreetbuien te voorkomen

  1. Merk je dat je trek krijgt of voel je een vreetbui aankomen, ga dan onder de douche of een spelletje spelen. Niet op je telefoon want die leg je zo weg, het liefst een game op je computer of de playstation of andere console. Hiermee kun je je gedachten afleiden van het eten.
  2. Drink veel lauw water, het geeft je een vol gevoel zonder dat het energie levert, maar kan wel net die vreetbui voorkomen.
  3. Tel tot honderd, een beetje zoals wanneer het slapen niet lukt. Tel tot honderd en de drang naar eten zal gezakt zijn.
  4. Ga muziek luisteren en dansen. Kom juist in beweging, daardoor zijn je lichaam en ook je hersenen afgeleid van het eten.
  5. Ga je tanden poetsen. Door de pepermunt heb je geen trek meer en smaakt eventueel eten dat je toch niet kunt weerstaan ook vies. Veel mensen doen dit ook voordat ze uit eten gaan, dan eten ze uiteindelijk toch minder.
  6. Kun je de vreetbui echt niet weerstaan, begin dan met eten wat de minste calorieën bevat. Probeer fruit te eten of groenten, daarna biscuits zonder chocolade of gewoon droog brood.
  7. Blijf bezig, ga je niet vervelen. Het kan voorkomen dat je uit verveling gaat eten, dit is zonde. Ga liever wat doen in de huishouding of sporten of desnoods puzzelen, het maakt niet uit, maar ga je niet vervelen.
  8. Ga joggen. Dit is een moeilijke, maar als je dan toch gaat joggen en het is je gelukt van het eten af te blijven, dan voel je jezelf dubbel gelukkig. Je hebt gewerkt aan je lichaam en je hebt die vreetbui weten te voorkomen.

Kun je vreetbuien voorkomen?

Soms is het echt niet mogelijk een vreetbui te voorkomen. Het eten blijft in je hoofd zitten wat je ook doet. Belangrijk is om de oorzaak van de vreetbuien te achterhalen. Dit kun je doen door een boekje bij te houden en daarin te schrijven wat er is gebeurd als je echt geen idee hebt. Misschien kun je zo de trigger achterhalen. Weet je de oorzaak wel, dan kun je dit proberen op te lossen door bovenstaande tips te gebruiken of erover te praten, misschien zelfs wel met een psycholoog of diëtiste. Hoe dan ook, heel veel succes met het voorkomen van vreetbuien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *