Pro Ana dieet tips

pro ana websitesPro Ana sites liggen gevoelig. Ze geven tips voor met name meisjes die heel veel af willen vallen, zodat ze eigenlijk niet meer gezond zijn. Ze vallen vaak extreem veel af en proberen dit te verhullen op allerlei mogelijke manieren. Op pro ana sites kun je allerlei pro ana dieet tips en trucs vinden. In de tweede kamer is onlangs een voorstel gedaan om pro ana sites te verbieden. Op dit moment mogen ze echter nog steeds bestaan. Hieronder zal ik beschrijven wat je op zulke websites kunt vinden en een stukje van een willekeurige site laten zien.

Wat kun je vinden op pro ana sites

Om te beginnen kun je er pro ana dieet tips vinden, waarvan ik er hieronder een aantal zal opsommen. Ook kun je er thinspiration vinden, dat zijn foto’s of video’s van heel dunne meisjes en modellen. Zij vormen een bron van inspiratie voor andere meisjes die graag dun willen zijn. Daarnaast heb je nog allerlei tips om je eten te verstoppen, hoeveel beweging je moet hebben en een sectie met allerlei voorgeschreven diëten. Zo heb je bijvoorbeeld een 50 dagen dieet, maar ook een 30 dagen dieet.

Soms staan er ervaringsverhalen van meisjes op, waarom ze graag zo dun willen zijn. Vaak omdat ze denken dat ze bij een groepje kunnen horen of populairder worden. Andere vinden het juiste een vorm van controle over hun eigen lichaam. Ook perfectionisme speelt vaak een rol.

Pro ana dieet tips

Hieronder staan tips die te vinden zijn op pro ana sites, ik geef er schuingedrukt commentaar bij.

 1. Tip 1. Drink hele veel thee. Kies vooral voor groene thee omdat de vetverbranding stimuleert. Daarnaast geeft thee een vol gevoel en is het lekker. Drink dus gewoon een kop groene thee voor het sporten gaan. Deze tip heb ik vaker gehoord en is niet perse pro ana.
 2. Sla nooit je ontbijt over. Als je niks eet zul je de hele dag honger hebben en moeite hebben om je dieet vol te houden. Weinig eten kan wel, bijvoorbeeld alleen maar 1 koekje. Ook een vaker gehoorde tip, inderdaad nooit je ontbijt overslaan, echter wel graag een voedzaam ontbijt nuttigen met bijvoorbeeld havermout of een yoghurt.
 3. Weeg je niet te vaak op een dag. Doe het alleen ‘s ochtends. Als je alleen al een glas water drinkt kom je al aan. Dit kan een trigger zijn om meer te gaan sporten of wanhopig te worden. Ik zou zeggen dat 1 keer per week op hetzelfde tijdstip wegen genoeg is.
 4. Ga nooit uitbuiken na je maaltijd. Maak een wandeling of ga het huishouden doen. Dit houdt je verbranding op gang. Komt ook in meerdere diëten als tip voor, niet perse pro ana te noemen.
 5. Direct als je opstaat sporten is het beste voor de vetverbranding. Dan heb je namelijk nog niets gegeten dus kan je lichaam niets anders dan het verbranden van vet. Deze tip klopt inderdaad voor als je wilt droogtrainen, dus een zo laag mogelijk vetgehalte wilt bereiken. Vaak wordt dit door sporters gedaan, maar voor langere tijd is het moeilijk vol te houden.
 6. Zit altijd met een rechte rug op je stoel. Zo verbrand je meer calorieën! Geen idee of het klopt, misschien moetje wat meer spieren aanspannen, maar dit zal niet veel meer vet verbranden.
 7. Serveer je maaltijd op een klein bordje. Dan lijkt het meteen of je meer eet. Dit kan kloppen, het is een psychologisch effect dat je altijd je bord leeg wil eten. Als je dus een kleiner bord neemt, zul je inderdaad minder eten.
 8. Gebruik niet te vaak dezelfde smoes om onder je avondeten uit te komen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dit gaat juist vaak fout. Gewoon goed opletten, je kan het beste een lijst bijhouden wat je allemaal hebt gezegd zodat je je niet verspreekt. Hieraan kan je zien dat het dun worden echt een ziekte is op een bepaald moment, als je zelfs al lijstjes gaat maken van wat je precies hebt gezegd, ben je er dus teveel mee bezig en begint het een obsessie te worden.
 9. Hou een eetdagboek bij! Het werkt heel goed om te zien hoe je vordert met het afvallen en als je het een keer moeilijk hebt,  kan je teruglezen. Dan lees je weer hoeveel kilo je die laatste tijd bent afgevallen en dat is erg motiverend. Ik heb altijd een schriftje naast mijn bed liggen. Bijhouden en je voortgang zien is voor iedereen motiverend, niet perse voor pro ana meisjes.
 10. Vertel zo weinig mogelijk mensen over Pro Ana. Als je zoals ik nogal een flapuit bent, wordt dan lid van een Pro Ana forum, dan kan je je verhaal bij deze mensen kwijt. Het is veel te riskant om mensen die je in real-life kent te laten delen in je geheim. Dit hoort niet bij gewoon afvallen, normaal gesproken maak je er geen geheim van en steunen mensen uit je omgeving je bij je afvalpoging. Lid worden van een forum doe je meestal in openheid. Pro ana forums zijn vaak besloten.
 11. Drink geen alcohol, dit zet voedsel sneller om in vetweefsel en remt de verbranding. Door te drinken kun je je minder goed aan je dieet houden. Alcohol past wat mij betreft inderdaad niet in een dieet.
 12. Afvallen wordt eenvoudiger als je het per week bekijkt. Heb je van het weekend een etentje? Probeer dan in de dagen ervoor vast wat calorieën op te ´sparen´. Dan kun je tijdens dat etentje makkelijker genieten. Je weet immers dat je calorieën gespaard hebt. Het is een stuk moeilijker om na dat etentje te minderen, omdat je dan schuldig voelt. Aan de ene kant passen balansdagen en correctiedagen binnen een dieet, maar als je van te voren zo plant betekent dat wel dat je erg met het afvallen bezig bent.
 13. Hou altijd je ogen open als je bijvoorbeeld op school bent. Er lopen genoeg dunne meisjes rond die je tot inspiratie kunnen zijn en je ervan kunnen weerhouden je vol te proppen. Op zoek gaan naar thinspiration hoort niet bij het volgen van een dieet op een normale manier. Thinspiration zijn namelijk erg dunne modellen, niet gewoon mensen in maatje 36 of 38, ze hebben vaak maat 32 of 34 en ribben zijn bijvoorbeeld zichtbaar.
 14. Eet langzaam, pas na 20 minuten eten je hersenen datje vol zit. Pas dan zal het hongergevoel verdwijnen. Ook kun je eerst een kop soep of een salade eten, dan heb je eerder het gevoel dat je vol zit. Dit klopt en geldt ook voor mensen die een normaal dieet volgen.

Pro ana websites

Pro ana websites zijn niet aan te bevelen voor jonge meisjes. Er staan tips op om extreem veel af te vallen. Ze willen ongezond dun worden, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Als ouder zijnde moet je goed opletten of je kind niet ineens veel afvalt en welk sites er bezocht worden op internet. Worden er ineens veel smoesjes verzonnen, eet je kind ineens niet meer mee of veel minder, dan is het zaak goed op te letten. 

5 gedachten over “Pro Ana dieet tips”

 1. Het is ook geen dieet!!!! Het is een STOORNIS, niet een “uit de hand gelopen dieet”. Geen van de dingen die als tips worden genoemd zijn normaal, omdat het obsessief is en niet omdat je graag de laatste 5kg wilt afvallen. Deze mensen drinken groene thee totdat ze ervan kotsen, sporten tot ze flauwvallen, doen een uur over één blaadje sla. Het is een stoornis, het rechtvaardigen dat het ook bij een ander dieet hoort, KLOPT NIET. Want het is een STOORNIS, NIET een gezond DIEET. En wat dacht je van de tips hoe je moet kotsen, of hoe je zoveel mogelijk weegt bij de dokter, hoe je ervoor zorgt dat je haar niet uitvalt en je huid niet verschrikkelijk wordt, dat je geen nier- en hartfalen hebt? Misschien zelfs dood? Is dat een “dieet”? NEE.

 2. Volgens mij begrijp je het verkeerd. De bovenstaande tips komen van pro ana sites en ik geef daar commentaar op. Sommige tips hoor je vaker en zijn niet per se pro ana. Groene thee drinken staat ook in de voedselzandloper. Dat je vervolgens liters gaat drinken is de stoornis.

  Overigens kan anorexia wel ontstaan na een tijd dieten. Je slaat door in gezonde voeding, ook wel orthorexia genoemd. Of je gaat je eten wegen, of je weet alle calorieën van elk voedingsmiddel uit je hoofd.

  En ja ik weet dat meisjes blikjes in hun kleding verstoppen om zwaarder te wegen of dat ze boter met hun duim van het brood schrapen om het niet te hoeven eten.

  Er zijn veel meer tips dan hierboven staan, maar die geef ik niet omdat ze juist anorexia aanwakkeren. En ja hoe kom ik aan die kennis? Denk even goed na….

 3. Dat je zegt van dat is niet perse pro ana. Pro ana is niet alleen dat en het is gewoon zoveel mogelijk afvallen en ja dat kan met tips zijn die ook in diëten voorkomen dat is toch logisch het gaat er toch niet om dat ana geen dieet tips heeft het gaat gewoon om zoveel mogelijk afvallen en dun zijn en dat doe je op alle mogelijke manieren en dus gebruik je alles en ook dingen uit diëten.

 4. Marie als ik het zo lees (je reactie) dan heb je echt een hekel aan anorexia, en terecht. Maar mensen, vooral meisjes, hebben ook elk hun eigen redenen waarom ze hunzelf niet kunnen accepteren hoe Ze zijn. Dat ze zeggen dat ze zichzelf haten. Anorexia is daarvoor niet te juiste oplossing of weg om af te vallen, en dat weten ze. Ze weten dat het een ‘stoornis’ is en dat ongezond is maar voor hun is dit juist hun Reding. Als ze kiezen om een pro Ana te zijn is dat hun keuze ongeacht wat iedereen zegt, zien zij dit als enige hoop/Reding. Ze denken dat dit het enige pad is die ze kunnen bewandelen. Het ligt allemaal heel gevoelig en psigisch hoe zij denken en hun gewicht. En ik begrijp dat je er tegen bent, maar begrijp ze ook. Het is echt niet leefbaar als je in de spiegel kijkt en elke keer denkt: ik ben dik. Want het zelfbeeld dat ze hebben is niet positief. Ze worden gek van hun eigen gewicht,hun eigen lichaam en voelen bij elke keer als ze iets eten dat ze dikker en dikker worden. En inderdaad het wordt op een duur een op sessie maar het gaat echt niet helpen om ze ermee te gaan uitschelden. Als je bv iemand kent mat anorexia moet je diegene vooral steunen. En zeggen dat ze of hij helemaal niet dik is en alles wat diegene denkt over hunzelf niet waar is. Want ik weet hoe het voelt om depressief te worden van men eigen, over hoe ik denk over mezelf ik heb niet echt ‘anorexia’ gehad maar er gingen wel dagen voordat erbij waar ik heel ongezond weinig at. Maar iets van 100 calorieën. En woog ook mijn voedsel omdat ik werd gepest. Steun die mensen die anorexia hebben, maar ga niet zeggen dat ze ziek zijn in hun hoofd. Want je trekt ze allen nog maar meer naar beneden.

 5. Tio Huisman

  Ze zeggen dat er extreme pr ana”s zijn die een haast voedselvergiftiging promoten om af te vallen. Gevaarlijke tps met braken en laxeren. Na zo”n vreetbui laxeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *