Hoe voorkom je overtollige huid na het afvallen

Lukt het je eindelijk om een dieet vol te houden en ben je veel afgevallen, dan kun je te maken krijgen met gevolgen waar je eerst niet aan gedacht hebt. Een voorbeeld hiervan is overtollige huid. Ook striae kan een gevolg zijn van veel gewichtsverlies. Om overtollige huid zoveel mogelijk te voorkomen geef ik hieronder wat tips om dit te verminderen. Je huid mag hiervoor niet teveel hangen, maximaal een paar centimeter. De overtollige huid zal nooit meer helemaal verdwijnen, maar een opmerkelijke verbetering zul je wel zien.

Tips om overtollige huid na het afvallen te voorkomen

  1. Schrub de huid maximaal twee keer per week. Niet alleen de huid wordt gestimuleerd, ook de doorbloeding neemt toe. De huid zal er mooier uitzien en de cellen zullen sneller delen. De elasticiteit van de huid zal weer toenemen.
  2. Drink veel water per dag. Denk hierbij aan twee liter per dag verdeelt over 8 glazen. Dit voorkomt uitdroging van de huid en verzakken. Veel water drinken voorkomt ook rimpelvorming in het gezicht, dit is mooi meegenomen!
  3. Doe tijdens het afvallen niet alleen aan cardiotraining, zoals hardlopen en fietsen. Dit is goed voor de vetverbranding en zorgt dat je sneller afvalt tijdens het dieet. Krachttraining zorgt echter voor de vorming van spieren die de huid strakker eruit laten zien. Bijkomend voordeel is dat spierweefsel meer calorieën verbrand dan vetweefsel. Je hoeft niet bang te zijn dat je heel gespierd gaat worden. Je zult je wel sterker voelen en je lichaam zal strakker worden, om heel gespierd te worden moet je echter ook je hele levenspatroon aanpassen.

    overtollige huid voorkomen
    Overtollige huid kun je voorkomen door krachttraining te doen!
  4. Bepaalde voedingssupplementen helpen ook bij het strakker worden van de huid. Zink staat erom bekend dat het een huid die beschadigd is door acne kan herstellen. Ook een huid die slap is geworden knapt van zink op. Daarnaast hebben vitamine A, B en C ook heilzame effecten.
  5. Smeer jezelf in met lotions. Door de wrijving stimuleer je de huid net zoals tijdens het scrubben. Wrijf altijd in de richting van het hart. Natuurlijk kun je kiezen voor lotions met extra eigenschappen, zoals anti-cellulite.
  6. Ook kun je gebruik maken van oliën. Hier kun je de huid goed mee masseren. Voor zwangere vrouwen wordt aangeraden de huid in te smeren met olie op de plekken waar de huid uitrekt. Deze olie kun je ook gebruiken tijdens het afvallen en houdt de huid soepel en doorbloedt.

Wat kun je nog meer doen?

Val niet te snel af, de huid kan het vetverlies dan niet bijbenen en wordt slap. Voordeel van langzamer afvallen is dat je minder kans hebt op het jojo-effect en dat het gewichtsverlies een langdurig effect zal hebben.

Succes met het voorkomen van overtollige huid na het afvallen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *