Mag je tijdens het Keto Dieet Alcohol drinken?

Mag je tijdens het Keto Dieet Alcohol drinken? Het keto dieet is een koolhydraatarm dieet dat gericht is op het verhogen van de inname van vetten en het verminderen van de inname van koolhydraten, waardoor het lichaam in een staat van ketose komt. Tijdens ketose gebruikt het lichaam vet als primaire energiebron in plaats van koolhydraten.

Waar moet je rekening mee houden als je alcohol wil drinken tijdens het keto dieet?

 1. Beperk de inname van koolhydraten in alcoholische dranken: Kies dranken met een laag koolhydraatgehalte, omdat koolhydraten de ketose kunnen onderbreken. Dranken zoals droge wijn, sterke drank (zoals wodka, gin, tequila) en sommige lichte bieren kunnen betere keuzes zijn dan suikerhoudende cocktails of bieren.
 2. Wees voorzichtig met mixers: Veel mixers bevatten suikers en koolhydraten. Kies indien mogelijk voor suikervrije mixers, zoals bruisend water.
 3. Let op je alcoholinname: Het verwerken van alcohol heeft voorrang boven het verbranden van vet, dus je lichaam zal eerst de alcohol metaboliseren. Overmatig alcoholgebruik kan ook de ketose verstoren.
 4. Wees je bewust van mogelijke bijwerkingen: Sommige mensen ervaren dat ze sneller dronken worden op het keto dieet. Dit komt doordat het verminderde glycogeen in de lever de alcoholafbraak kan versnellen.

Welke alcohol kun je het best drinken tijdens het keto dieet?

Tijdens het keto dieet kun je het beste kiezen voor dranken met een laag koolhydraatgehalte en weinig toegevoegde suikers. Hier zijn enkele keto-vriendelijke alcoholische opties:

keto dieet whisky
Whisky mag best tijdens het keto dieet!
 1. Droge wijn: Droge rode, witte of mousserende wijnen bevatten over het algemeen minder koolhydraten dan zoete wijnen. Kies voor wijnen met een laag restsuikergehalte.
 2. Sterke drank: Pure sterke dranken zoals wodka, gin, tequila, rum en whisky bevatten doorgaans geen koolhydraten. Houd er wel rekening mee dat sommige gearomatiseerde varianten toegevoegde suikers kunnen bevatten, dus controleer de etiketten.
 3. Lichte bieren: Sommige lichte bieren hebben een lager koolhydraatgehalte dan reguliere bieren. Kies bij voorkeur voor bieren met minder dan 5 gram koolhydraten per portie.
 4. Laag-koolhydraat mixen: Als je mixen toevoegt, kies dan voor suikervrije opties zoals bruisend water of light-frisdrank.
 5. Cocktails: Creëer je eigen keto-cocktails door sterke drank te combineren met suikervrije mixen en eventueel een vleugje citroen- of limoensap.

Volg je het keto dieet of heb je behoefte aan een voorbeeld weekmenu? Vind dan hier een keto dieet weekmenu!

Afvallen met de 50 dagen Keto Challenge

50 dagen keto challenge

Voordelen van de 50 dagen Keto Challenge

 • Verbrand lichaamsvet op de moeilijkste plaatsen
 • Reken af met ongemerkte suikerverslaving
 • Val tot 2 kilo per week blijvend af
 • Geen honger door ketose
 • Genieten van goed vullende maaltijden

50 Dagen Keto Challenge best gewaardeerd door klanten

keto dieet ervaringen

2 gedachten over “Mag je tijdens het Keto Dieet Alcohol drinken?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *