Snel en gezond 10 kilo afvallen! Ontdek hoe ook jij gezond en succesvol 10 kilo kunt afvallen…

Je bent op hier terechtgekomen omdat je graag 10 kilo wilt afvallen. Dat wil je gezond en het liefst ook een beetje snel doen. 10 kilo lijkt een hele opgave, maar binnen 2 maanden kun je al een heel eind komen.

Waar moet je op letten als je 10 kilo wilt afvallen

  • Welke voedingsmiddelen je eet
  • Hoe vaak je eet of drinkt per dag
  • Hoeveel beweging heb je

Welke voedingsmiddelen eet je

Om succesvol 10 kilo af te vallen moet je kennis hebben van wat je eet of drinkt. Hoeveel energie dit bevat en wat “goede” en “slechte” voedingsmiddelen zijn. Het best is om producten met zoveel mogelijk eiwitten te eten, deze geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel zult snacken. Ook je spieren door het eten van eiwitten behouden. Natuurlijk is het daarnaast van belang dat je niet teveel vetten en koolhydraten eet. Deze voedingsstoffen leveren de meeste energie en zorgen voor gewichtstoename.

Veel mensen weten niet dat ze heel veel calorieën binnen krijgen door het drinken van frisdranken en alcoholische drankjes. Ook vruchtensappen bevatten aardig wat suikers. Als je succesvol 10 kilo wilt afvallen is het van belang dat je veel water of thee drinkt, waarbij groene thee de beste keus is.

Hoe vaak eet je per dag

Ben jij iemand die het ontbijt overslaat, of andere maaltijden overdag overslaat omdat je denkt dat je dan minder energie binnen krijgt en dus af zult vallen. Stop daar dan meteen mee!

Om succesvol 10 kilo af te vallen, kun je het best 6 maal per dag eten. Neem een goed ontbijt met veel eiwitten, een tussendoortje, middageten, een tussendoortje, avondeten en als laatst nog een klein snackje. Probeer de tussendoortjes koolhydraatarm te houden. Neem bijvoorbeeld wat stukjes komkommer of wortel, of kies voor een rijstcracker.

Hoeveel beweging heb je

Om 10 kilo af te vallen hoef je heus niet elke dag naar de sportschool. Wel is het van belang om elke dag te bewegen. Minimaal een half uur, maar het liefst 90 minuten. Maak bijvoorbeeld een wandeling na het eten of ga lekker een eindje fietsen. Ook kun je drie maal per dag een half uur bewegen. Fiets je in een half uur naar je werk, dan hoef je daarnaast nog maar een uur te bewegen. Zorg tijdens het bewegen wel dat je het iets warmer krijgt, dan weet je zeker dat je lichaam goed aan het werk is.

Hoe kun je meer beweging krijgen op een dag? Dat is best makkelijk. Als je lopend boodschappen doet, loop dan een extra blokje om. Neem de trap in plaats van de lift of stap een halte eerder uit als je met de bus reist. Ook kun je de intensiteit van je beweging opvoeren. Ga je bijvoorbeeld een uurtje zwemmen, probeer dan net ietsje harder te gaan dan normaal en tel het aantal baantjes dat je zwemt. De volgende keer probeer je in dezelfde tijd twee baantjes meer te halen.

Is 10 kilo afvallen echt zo makkelijk

vrouw 10 kilo afvallenBovenstaande informatie klopt helemaal, alleen is afvallen ook een mentale kwestie. Elke dag word je blootgesteld aan allerlei verleidingen, die je steeds weer moet weerstaan. Of het nu snoep, chocolade of fastfood is. Als je al eerder hebt geprobeerd 10 kilo af te vallen weet je dat het mentaal erg zwaar kan zijn om deze verleidingen steeds voorbij te zien komen. Op feestdagen of bij verjaardagen mag je niet toegeven, want jij wil immers afvallen.

Als je succesvol 10 kilo wilt afvallen, moet je zorgen dat je mentaal sterk bent en de verleidingen kunt weerstaan. De eerste paar dagen en weken zal het afvallen je nog makkelijk afgaan, maar gaandeweg wordt het steeds moeilijker en krijg je steeds meer moeite de verleidingen te weerstaan, zeker als je nog niet zoveel gewicht bent verloren.10 kilo afvallen wordt dan echt een lijdensweg en dat zou het niet moeten zijn.

Gezond en toch snel 10 kilo afvallen zonder lijdensweg

Hoe kun je nu toch snel en gezond 10 kilo afvallen zonder lijdensweg? Dat kan door te zorgen voor een snel resultaat zonder al het snoepen op te geven. Je maakt het dan niet al te zwaar voor jezelf.

Als je dan de eerste paar weken al flink wat gewichtsverlies hebt zul je gemotiveerd blijven en met plezier 10 kilo afvallen.

10 kilo afvallen met een dieet

Je wilt natuurlijk graag weten hoe het mogelijk is 10 kilo af te vallen en toch gewoon met mate te kunnen blijven snoepen. Zoals hierboven al gezegd is afvallen met name een mentaal proces. Veel mensen weten dit niet en hebben dus ook geen idee hoe ze succesvol kunnen afvallen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een paar goede dieetmethodes of eigenlijk stappenplannen op de markt, die je helpen gewicht te verliezen en je mentaal ondersteunen in de vorm van een community, forum of coach.

Het Paleo Dieet

Met het Paleo Dieet leer je te eten zoals onze voorouders, met voedingsmiddelen uit de natuur, zonder toegevoegde stoffen. Dit dieet is met name gebaseerd op het eten van eiwitten en zo min mogelijk koolhydraten. Hierdoor verlies je snel vet en blijven je spieren behouden. Het resultaat is snel gewichtsverlies, waarbij je je nieuwe gewicht ook gemakkelijk behoudt.

Lees hier meer over het Paleo Dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *