Afvallen met groene thee

groene thee
Hoe kun je afvallen met groene thee?

Je hoort vaak dat je kunt afvallen door groene thee te drinken. De thee wordt op tv gepromoot en mensen claimen er verscheidene kilo’s mee te zijn afgevallen. Maar helpt groene thee ook echt bij het afvallen? Lees hier alles over afvallen met groene thee en andere gezondheidsvoordelen.

Voordelen van groene thee

Groene thee heeft een aantal gunstige effecten die helpen bij het afvallen;

  • Het drinken van groene thee verhoogt het metabolisme, het verhoogt ook de vetverbranding en geeft je energie. Door je dagelijkse kopje koffie te vervangen met groene thee zou je dus al kunnen genieten van de voordelen van groene thee.
  • Per kopje thee verbrand je 80 calorieën extra per dag. Drink je 2 kopjes groene thee per dag, dan verbrand je 160 calorieën extra per dag. Om een kilo vet te verbranden moet je 7000 calorieën verbranden, je bent dan dus 44 dagen bezig om 1 kilo vet te verbranden. Dit klinkt als langzaam, maar gedurende een heel jaar zou je op deze manier iets meer dan 8 kilo afvallen. Hiervoor hoef je niet extra te sporten of je eetgewoontes aan te passen.
  • Door de thee te drinken kom je sneller van je cellulitis af. Cellulitis is een ontsteking van de onderhuidse vetcellen. Die vervolgens deels uitpuilen of putjes veroorzaken. Dit zie je het meest op de benen. Door het drinken van de thee worden de vetten sneller afgevoerd en vermindert de hoeveelheid cellulitis.
  • Ook tijdens het sporten breekt je lichaam sneller vet af en geniet je van een groter uithoudingsvermogen oplopend tot wel 25 procent.

Daarnaast heeft groene thee ook andere gezondheidsvoordelen

  • Groene thee bevat veel anti-oxidanten, dit heeft een gunstig effect op de huid. Als je last hebt van eczeem of acne kan groene thee helpen. Je kunt hiervoor ook een crème kopen die groene thee bevat, maar het consumeren ervan is veel beter en goedkoper.
  • De anti-oxidanten in de thee helpen ook om huidveroudering te voorkomen. Dit komt omdat anti-oxidanten vrije radicalen wegvangen, die een mogelijke oorzaak zijn van vroegtijdige veroudering van de huid.
  • Door het drinken van thee bescherm je je tanden. Je krijgt er een frisse adem van en beschermt je glazuur en slijmvlies. Je hebt dan ook geen mondwater meer nodig als je dagelijks een paar kopjes thee drinkt.
  • Groene thee helpt hoofdpijn te verminderen. Dit effect is ook toe te schrijven aan de anti-oxidanten.
  • Je cholesterolgehalte wordt lager door het drinken van de thee, omdat vet sneller wordt afgevoerd, ditzelfde geldt voor cellulitis.  

Kun je dus afvallen met groene thee?

Ja, en daarnaast heeft groene thee dus ook andere gunstige voordelen voor de huid, op acne, eczeem, hoofdpijn en beschermt je tanden. Probeer daarom elke dag twee kopjes te drinken in plaats van koffie of cola (of andere dranken) en ervaar vanzelf de voordelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *