Afvallen met groene thee

groene thee
Hoe kun je afvallen met groene thee?

Je hoort vaak dat je kunt afvallen door groene thee te drinken. De thee wordt op tv gepromoot en mensen claimen er verscheidene kilo’s mee te zijn afgevallen. Maar helpt groene thee ook echt bij het afvallen? Lees hier alles over afvallen met groene thee en andere gezondheidsvoordelen.

Voordelen van groene thee

Groene thee heeft een aantal gunstige effecten die helpen bij het afvallen;

 • Het drinken van groene thee verhoogt het metabolisme, het verhoogt ook de vetverbranding en geeft je energie. Door je dagelijkse kopje koffie te vervangen met groene thee zou je dus al kunnen genieten van de voordelen van groene thee.
 • Per kopje thee verbrand je 80 calorieën extra per dag. Drink je 2 kopjes groene thee per dag, dan verbrand je 160 calorieën extra per dag. Om een kilo vet te verbranden moet je 7000 calorieën verbranden, je bent dan dus 44 dagen bezig om 1 kilo vet te verbranden. Dit klinkt als langzaam, maar gedurende een heel jaar zou je op deze manier iets meer dan 8 kilo afvallen. Hiervoor hoef je niet extra te sporten of je eetgewoontes aan te passen.
 • Door de thee te drinken kom je sneller van je cellulitis af. Cellulitis is een ontsteking van de onderhuidse vetcellen. Die vervolgens deels uitpuilen of putjes veroorzaken. Dit zie je het meest op de benen. Door het drinken van de thee worden de vetten sneller afgevoerd en vermindert de hoeveelheid cellulitis.
 • Ook tijdens het sporten breekt je lichaam sneller vet af en geniet je van een groter uithoudingsvermogen oplopend tot wel 25 procent.

Daarnaast heeft groene thee ook andere gezondheidsvoordelen

 • Groene thee bevat veel anti-oxidanten, dit heeft een gunstig effect op de huid. Als je last hebt van eczeem of acne kan groene thee helpen. Je kunt hiervoor ook een crème kopen die groene thee bevat, maar het consumeren ervan is veel beter en goedkoper.
 • De anti-oxidanten in de thee helpen ook om huidveroudering te voorkomen. Dit komt omdat anti-oxidanten vrije radicalen wegvangen, die een mogelijke oorzaak zijn van vroegtijdige veroudering van de huid.
 • Door het drinken van thee bescherm je je tanden. Je krijgt er een frisse adem van en beschermt je glazuur en slijmvlies. Je hebt dan ook geen mondwater meer nodig als je dagelijks een paar kopjes thee drinkt.
 • Groene thee helpt hoofdpijn te verminderen. Dit effect is ook toe te schrijven aan de anti-oxidanten.
 • Je cholesterolgehalte wordt lager door het drinken van de thee, omdat vet sneller wordt afgevoerd, ditzelfde geldt voor cellulitis.  

Kun je dus afvallen met groene thee?

Ja, en daarnaast heeft groene thee dus ook andere gunstige voordelen voor de huid, op acne, eczeem, hoofdpijn en beschermt je tanden. Probeer daarom elke dag twee kopjes te drinken in plaats van koffie of cola (of andere dranken) en ervaar vanzelf de voordelen.

Andere theeën om mee af te vallen

Naast groene thee zijn er andere soorten thee die kunnen helpen bij het afvallen:

 1. Zwarte thee: Hoewel zwarte thee minder catechinen bevat dan groene thee, kan het nog steeds helpen bij gewichtsbeheer. Zwarte thee bevat cafeïne, wat het metabolisme kan stimuleren, en antioxidanten die gunstig kunnen zijn voor de algehele gezondheid.
 2. Witte thee: Witte thee ondergaat minimale oxidatie en behoudt daardoor veel van zijn natuurlijke voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van vetopslag en het verbeteren van de stofwisseling.
 3. Pu-erh thee: Pu-erh thee, afkomstig uit China, wordt vaak geassocieerd met gewichtsverlies. Het wordt gezegd de spijsvertering te bevorderen, de afbraak van vetten te ondersteunen en het cholesterolgehalte te verlagen.
 4. Rooibosthee: Hoewel rooibosthee geen cafeïne bevat, staat het bekend om zijn antioxidanten en kan het helpen bij het verminderen van de eetlust. Het heeft ook een milde, zoete smaak die sommige mensen verkiezen zonder toevoeging van suiker.
 5. Kaneelthee: Kaneel staat bekend om zijn stabiliserende invloed op de bloedsuikerspiegel. Thee met kaneel kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, waardoor het verlangen naar suikerrijke snacks kan verminderen.
 6. Citroenthee: Citroen bevat vitamine C en kan helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het toevoegen van een schijfje citroen aan je thee kan niet alleen smaak toevoegen, maar ook een kleine stimulans bieden voor het metabolisme.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *