Welk dieet na crashdieet volgen

dieet na crashdieet

Na het volgen van een crashdieet is het voor veel mensen een probleem om weer in een goed eetpatroon te komen. Eindelijk ben je die overtollige kilo’s kwijt, maar je bent bang dat als je normaal gaat eten dat je weer aankomt. Dat wil je natuurlijk niet, maar wat is dan wel een geschikt dieet na crashdieet?

Aankomen na een dieet

Na het volgen van een dieet kom je altijd wel wat in gewicht aan, maar dit hoeft niet perse vet te zijn. Net zoals je de eerste dagen van een dieet meer gewicht verliest kom je dit gewicht ook wat sneller aan. Hoe komt dat precies?

Eigenlijk vrij simpel, als je begint met een dieet maakt je lichaam de suikervoorraad uit lever en spieren eerst op. Je hebt ongeveer een voorraad suiker van 400 tot 500 gram in je lichaam. 1 gram suiker kan echter wel 4 gram water vast houden. Hierdoor verlies je als je je suikervoorraad opmaakt 400 gram + 1600 gram is 2 kilo of 500 gram + 2000 gram= 2500 gram. Ditzelfde gewicht krijg je er weer bij als je lichaam na je dieet je suikervoorraad weer aanvult. Geen vet dus.

Dieet na crashdieet

Eens zul je toch weer gewoon moeten eten na een dieet, maar hoe doe je dat precies? Er zijn verschillende oplossingen voor. Ik zal er hier een paar geven.

Een mogelijkheid is om één van je maaltijden te vervangen met een maaltijdvervanger. Hier zitten de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen in en niet teveel calorieën. Ook is het vrij makkelijk om je eetpatroon hier op aan te passen.

Je kunt kiezen voor correctiedagen, bijvoorbeeld elke maandag een fruit dag houden. Dit corrigeert wat je teveel gegeten hebt tijdens de week of het weekend. Ook wordt het niet saai als je het maar 1 dag per week doet en kun je het goed volhouden.

Je kunt ook een ander minder streng dieet volgen. Kies bijvoorbeeld voor het Sonja Bakker dieet, maar doe het niet zo streng, eet iets meer dan de aanbevolen hoeveelheden. Je hoeft dan geen honger te leiden en toch eet je vrij gezond. Ook is dit een goedkope methode. Het enige wat je nodig hebt is een boek van haar en de boodschappen kun je in principe bij elke supermarkt halen.

Een andere mogelijkheid is om onder begeleiding van een diëtist of ander programma (bijvoorbeeld Weight Watchers of het Ega Dieet) weer normaal te gaan eten. Voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je gezond eet en alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt, maar het kost wel wat.

Tot slot

Kies wat het best bij je past en wordt niet angstig als je 2 tot 3 kilo aankomt na het volgen van een dieet. Er zijn mogelijkheden genoeg om het gewicht dat je zojuist eraf hebt gekregen er ook echt af te houden!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *