10 kilo afvallen met het Paleodieet

Een van de meest populaire manieren om gewicht te verliezen is met het Paleodieet.  Eten zoals onze voorouders dat deden, voornamelijk plantaardige voedingsmiddelen zoals vruchten, noten en zaden. Aangevuld met wat vis en vlees. Door het Paleodieet aan te nemen als nieuwe levenswijze, is het mogelijk meer dan 10 kilo af te vallen.

Hoe werkt het Paleodieet

Onze voorouders aten alleen voedingsmiddelen die goed voor hen waren. Het Paleodieet werkt dan ook zo goed omdat het past bij onze genetische basis,het bevat alle voedingsmiddelen die ons gedurende de evolutie hebben laten worden wie we uiteindelijk zijn.

Wat houdt dat precies in?

Als je wilt afvallen met het Paleodieet eet je voornamelijk eiwitten en plantaardig voedsel. Fastfood en koek horen bijvoorbeeld niet bij de benodigde voedingsmiddelen, want onze voorouders aten ze ook niet.

Verschil van huidige voeding ten opzichte van Paleodieet

Onze huidige voeding bestaat uit teveel koolhydraten (49%) en te weinig eiwitten (18%). De overige 33% bestaat uit vetten. Idealiter bestaat de voeding uit 33% koolhydraten, 33% eiwitten en 33% vetten. Dit betekent dat we de hoeveelheid koolhydraten moeten verminderen en de hoeveelheid eiwitten toe laten nemen. De hoeveelheid vetten kan gelijk blijven.

Het Paleodieet schrijft de volgende verhoudingen voor; 15% groente, 15% fruit, 15% noten en zaden, 15% vis en 27,5% zeevruchten. De overige 27,5 % is mager vlees. Deze ideale verdeling zorgt ervoor dat je al het overbodige vet verliest.

Waarom minder koolhydraten en meer eiwitten

afvallen met het paleodieetEiwitten zijn de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Ze zorgen voor de opbouw van spieren, haren, maar ook hormonen en enzymen. Eet je te weinig eiwitten dan bestaat de kans dat je spieren afnemen. Dat is zonde, want spieren hebben meer energie nodig dan andere weefsels, zoals vet. Ook geven eiwitten een langer verzadigend gevoel dan koolhydraten. Het is dus zaak om voldoende eiwitten te eten.

Een overmaat aan koolhydraten in onze huidige voeding veroorzaakt allerlei welvaartsziekten, waaronder diabetes. Indirect zorgen koolhydraten voor overgewicht. Het teveel aan suikers wordt opgeslagen als vet. Teveel overgewicht kan indirect zorgen voor kanker, hart- en vaatziekten en gewrichtsaandoeningen. Rede te meer om de hoeveelheid koolhydraten te beperken.

De gezondheidsvoordelen van het Paleodieet

Ga je eten volgens het Paleodieet dan levert dat de volgende gezondheidsvoordelen op;

  • Je zult er blijvend mee afvallen.
  • Je zult geen last hebben van het jojo-effect.
  • Huidproblemen en acne zullen verminderen, vaak veroorzaakt door een te grote hoeveelheid gisten die goed gedijen als je teveel koolhydraten eet.
  • Afname van psoriasis, de lever besteedt soms teveel aandacht aan het afbreken van suikers en niet aan het afbreken van afvalstoffen, wat zich soms uit in psoriasis.
  • De 4 uurs dip zal uitblijven, omdat de bloedsuikerspiegel langer constant blijft als er minder suikers gegeten worden.
  • Door de hoeveelheid koolhydraten te verminderen, heeft je lichaam minder insuline nodig. Dit voorkomt diabetes of zorgt dat mensen met diabetes minder insuline nodig hebben.
  • Het cholesterolgehalte zal afnemen, doordat de vetinname verandert van verzadigd naar onverzadigd.
  • De bloeddruk zal omlaag gaan.

Alternatief voor het Paleo Dieet

Een veel beter alternatief dan Paleo Dieet om snel af te vallen op een gezonde manier, die ook nog eens veel langer resultaat heeft is de Afslank Receptenbijbel. Met dit dieet verlies je snel gewicht, maar de verloren kilo’s blijven ook echt weg. Daarnaast heb je geen last van een constant honger gevoel en hoef je niet wekenlang volgens een patroon te leven, waarbij je 3 dagen niets mag en dan 4 dagen niet precies weet wat te doen.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

2 gedachten over “10 kilo afvallen met het Paleodieet”

  1. Wat een inspirerend bericht over afvallen! Ik waardeer de positieve toon en de praktische tips die je deelt. Het motiveert me echt om mijn eigen gezondheidsreis voort te zetten. Bedankt voor het delen van deze waardevolle inzichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *