Kinderen gezond laten eten met Paleo Kids

Als je zelf bezig bent met het Paleo Dieet, en je voelt jezelf gezonder en fitter, dan wil je dit ook voor je kinderen. Helaas is het veel moeilijker om kinderen te overtuigen gezond te eten. Het is ook best lastig om leuk uitziende Paleo gerechten te maken, die ook nog eens lekker smaken en gezond zijn. Om je te helpen is er nu het boek Paleo Kids. Dit boek is speciaal gemaakt voor elke ouder die wilt dat zijn kind gezond eet en niet teveel suiker binnen krijgt.

Afvallen met Paleo Kids

Overgewicht is momenteel een groot probleem voor de gezondheid. Wel 40% van de volwassenen heeft overgewicht. Bij kinderen heeft ongeveer 10% overgewicht. Hiermee worden niet alleen kinderen met obesitas bedoeld, dat ligt op ongeveer 3%, maar gewoon kinderen die iets teveel gewicht hebben dan goed voor hen is.

Veel kinderen die mollig zijn hebben vaak minder zelfvertrouwen en zijn onzeker over hun uiterlijk. Dit is vervelend voor deze kinderen en heeft vaak impact op de rest van het leven. Als ouder wil je natuurlijk ten aller tijden voorkomen dat je kind teveel suiker binnenkrijgt en daardoor minder zelfvertrouwen krijgt en zelfs onzeker wordt.

Eet jij als ouder wel volgens het Paleo Principe en wil je dat je kind ook gezonde voedingsstoffen binnen krijgt en niet te dik wordt? Het boek Paleo Kids is dan een uitkomst!

Hoe is het boek Paleo Kids opgebouwd

Het boek Paleo Kids bestaat uit meer dan 80 pagina’s gevuld met leuk uitziende en lekkere Paleo recepten. De Paleo recepten zijn vervolgens onderverdeeld in vijf categorieën;

  • Ontbijt; de lekkerste ontbijtrecepten voor kinderen gebaseerd op het Paleo dieet
  • Tussendoortjes; gezonde tussendoortjes, ook geschikt voor op school
  • Lunches; afwisselende en gevarieerde lunchrecepten
  • Diner; gezonde alternatieven voor vaak veel suikerbevattende gerechten zoals pizza en pasta
  • Feest; leuke traktaties gebaseerd op het Paleo Dieet

Voorbeelden van recepten zijn pizzamuffins, spicy pompoenkoekjes en een taartje van pannenkoeken.

paleo kids recepten
Met deze gerechten gaat je kind zeker weten smullen van Paleo verantwoorde recepten en vind ie het zelfs leuk om te trakteren op school.

Ook jij als ouder kunt meegenieten van de lekkere recepten, want ze zijn natuurlijk net zo goed voor volwassenen. Het hele gezin zal meeprofiteren van de lekkerste en gezonde Paleo recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *