De gezondheidsvoordelen van eating clean

gezondheidsvoordelen van eating clean
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van eating clean?

Eating clean kan vele voordelen hebben voor je gezondheid. Eating clean is geen crashdieet, het is een dieet of levenswijze die je eigenlijk voor altijd vol moet houden. Natuurlijk niet 100% van de tijd, maar 80% zou toch wel moeten lukken en het heeft zoveel voordelen voor je gezondheid.

Voel je je al een tijdje niet lekker of wil je nu echt overstappen op een gezonde levensstijl? Stap dan over op eating clean en lees hier waarom dat zo gezond is.

De gezondheidsvoordelen van eating clean

  • Door eating clean blijf je beter op gewicht en heb je minder kans op verschillende ziektes zoals hart- en vaatziekten.
  • Door gevarieerd te eten krijg je voldoende hoeveelheden van de meest belangrijke voedingsstoffen binnen.
  • Door onbewerkte voedingsmiddelen te eten zoals fruit en groenten krijg je ook zogenaamde micronutriënten binnen, ofwel sporenelementen. Deze heb je maar in hele kleine hoeveelheden nodig, maar als je een tekort hebt kun je je niet helemaal lekker in je vel voelen. Voorbeelden van sporenelementen zijn koper, jodium en zink.
  • Door het eten van onbewerkte voedingsmiddelen blijf je langer verzadigd, waardoor je minder junkfood zult eten. Hierdoor zul je gewicht verliezen.
  • Eating clean kan helpen om je cholesterolgehalte te verlagen en zorgt voor een stabiel bloedsuikergehalte. Hierdoor heb je geen last van pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel, met als gevolg minder trek in suikers en uiteindelijk gewichtsverlies.
  • Als je last hebt van een onregelmatige stoelgang kan het eten van onbewerkt voedsel dit weer regelmatig laten worden. Door bijvoorbeeld veel vezels te eten die aanwezig zijn in groenten of fruit kun je gemakkelijker en vaker naar de wc.
  • Door een gezond dieet wordt je sterker en heb je meer energie. Je voelt je fit en bent minder snel ziek. Door bijvoorbeeld elke dag een sinaasappel of een citroen te eten zul je de duur van een verkoudheid met een dag verminderen en de klachten zullen minder ernstig zijn.
  • Je cellen blijven gezond en je metabolisme wordt hoger.
  • Als je gewicht verliest zul je zelfverzekerder door het leven gaan en kan je trots zijn op de prestatie die je hebt neergezet.

De gezondheidsvoordelen die het eating clean oplevert, zullen je kracht en energie geven om ermee door te gaan, waardoor je je snel gezond, fit, energiek en aantrekkelijk zult voelen.

Starten met eating clean

Wil je graag gezonder worden en  door eating clean, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Kijk dan eens verder bij het Koolhydraatarm Dieet, dit dieet is gebaseerd op dezelfde principes als eating clean, maar legt iets meer de nadruk op het elimineren van koolhydraten. Dit betekent niet dat je geen toetjes meer mag eten, alleen de basisingrediënten zullen ietsje anders zijn.

Vind hier meer informatie over het Koolhydraatarm Dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *