Hoe kun je op een gezonde manier afvallen met wandelen?

Wandelen is een laag intensieve vorm van beweging en kan je helpen om calorieën te verbranden en af te vallen. Het is wel belangrijk om voldoende en regelmatig te wandelen om resultaten te zien.

afvallen met wandelenOm af te vallen met wandelen, kun je onder andere het volgende doen:

 • Maak wandelen een vast onderdeel van je dagelijkse routine: probeer minimaal 30 minuten per dag te wandelen. 
 • Zorg voor een goede pasvorm van je wandelschoenen: het is belangrijk dat je schoenen goed passen en comfortabel zijn, zodat je gemakkelijk en comfortabel kunt wandelen. Zo voorkom je blessures en blijf je gemotiveerd om te blijven wandelen.
 • Verander je wandelroute regelmatig: om je wandelingen leuk en uitdagend te houden, is het belangrijk om je wandelroute regelmatig te veranderen. Zo voorkom je dat je in een sleur raakt en blijf je gemotiveerd om te blijven wandelen.
 • Wandel op een natuurlijk ondergrond: als je op een natuurlijk ondergrond wandelt, zoals op een bos- of parkpad, verbrand je meer calorieën dan wanneer je op een asfaltweg wandelt. Dit komt omdat je op een oneffen ondergrond meer moeite moet doen om je evenwicht te bewaren.

Als je deze tips volgt, kun je afvallen door te wandelen en op een gezonde manier gewicht verliezen. Het is wel belangrijk om ook op je voeding te letten en een gezonde en evenwichtige voeding te eten om af te vallen.

Nog meer tips voor afvallen met wandelen

Hier zijn tien tips om op een gezonde manier af te vallen door middel van wandelen:

 1. Maak wandelen een gewoonte: Probeer elke dag een half uur tot een uur te wandelen om het tot een gewoonte te maken. Zo kun je ervoor zorgen dat je regelmatig beweegt en je afvalresultaten beter zullen zijn.
 2. Verhoog de intensiteit: Om af te vallen, is het belangrijk om de intensiteit van je wandelingen te verhogen. Dit kan door sneller te lopen, heuvels op te lopen of door het dragen van gewichten tijdens het wandelen.
 3. Maak gebruik van technologie: Er zijn verschillende apps en wearables die je kunnen helpen om je wandelingen bij te houden en te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld je stappen, afstand en calorieën bijhouden en doelen stellen om te behalen.
 4. Wandel in plaats van te rijden: In plaats van te rijden of te liften naar je bestemming, kun je ervoor kiezen om te wandelen. Zo kun je calorieën verbranden en tegelijkertijd ook nog eens de omgeving verkennen.
 5. Wandel met een partner of groep: Wandelen met een partner of groep kan je motiveren om te blijven bewegen en om je doelen te behalen. Zo kun je samen afspreken om te  gaan wandelen en elkaar aanmoedigen en ondersteunen.
 6. Mix het op: Om te voorkomen dat je je wandelingen saai gaat vinden, kun je verschillende routes en landschappen uitproberen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling in het bos maken, langs het strand of door de stad.
 7. Eet gezond: Om af te vallen is het belangrijk om gezonde keuzes te maken als het gaat om eten en drinken. Dit betekent dat je kiest voor voeding met weinig suiker, vetten en calorieën en dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven.
 8. Vermijd ongezonde snacks: Ongezonde snacks kunnen je afvalresultaten negatief beïnvloeden. Probeer daarom ongezonde snacks zoals chips en snoep te vermijden en kies in plaats daarvan voor gezonde alternatieven, zoals fruit en noten.
 9. Slaap genoeg: Slaap is belangrijk voor je gezondheid en welzijn. Zorg ervoor dat je elke nacht voldoende slaaprust haalt.
 10. Luister naar muziek tijdens het wandelen. Het kan je helpen om gemotiveerd te blijven. De muziek kan je afleiden van de inspanning en je helpen om door te zetten wanneer het moeilijk wordt. Het kan je helpen om een betere pasvorm te behouden. De muziek kan je helpen om een ritme te vinden en je stappen op het ritme van de muziek te zetten. Het kan je helpen om te ontspannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *