Paleodieet en noten

Het paleodieet is eigenlijk meer een gezonde levensstijl dan een dieet zoals we dat kennen. Het vergt wel wat aanpassingen, maar na ongeveer twee weken ben je hier wel aan gewend. Daarna kun je de Paleo Lifestyle gewoon aan blijven houden. Je zult je fitter, energieker en slanker voelen. Dit komt omdat je met de Paleo Lifestyle juist eiwitten en onverzadigde vetten zult eten, en minder koolhydraten. Je kunt met de paleo Lifestyle op een gezonde manier gewicht verliezen.

Ik hoor je denken; Mag ik dan helemaal geen lekkere dingen meer eten? Koek, snoep en chocolade zitten toch immers boordevol suikers? En mag ik wel chips en nootjes?

Gelukkig mag je bijna alles nog eten, want voor de zoete snacks is een speciaal Paleo Toetjes boek uitgebracht en heel veel hartige snacks zoals noten passen wel binnen de Paleo Lifestyle. Juist over noten gaat dit artikel. Hoe en welke noten kun je het best combineren met de Paleo Lifestyle?

Welke noten passen het best binnen de Paleo Lifestyle

notenIn principe bevatten alle noten gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine B en E, mineralen, zoals ijzer, calcium, fosfor en zink, anti-oxidanten en voedingsvezels. Daarnaast bevatten noten veel eiwitten en onverzadigde vetten. Binnen de Paleo Lifestyle kies je het liefst voor onbewerkte noten. Deze noten zijn dus niet gezouten, gebrand of geroosterd.

Goede noten om te eten zijn amandelen, macadamianoten, walnoten, hazelnoten en pecannoten. Alle noten mogen gegeten worden dus kies wat je lekker vind. Er is wel een verschil in prijsklasse. Macadamianoten zijn schaars en daardoor duurder dan bijvoorbeeld hazelnoten.

Pistachenoten en cashewnoten hebben wel een gunstig effect op de gezondheid, maar zijn eigenlijk geen noten, maar zaden. Dit betekent echter niet dat je ze moet laten staan, want ook zaden en pitten passen goed binnen de Paleo Lifestyle.

Welke noten zijn ongeschikt

Pinda’s zijn niet geschikt om te eten. Het zijn eigenlijk ook geen noten. Ze behoren net als erwten en linzen tot de peulvruchten. Dus ook al vind je een handje pinda’s nog zo lekker, probeer het te weerstaan door te kiezen voor bijvoorbeeld de pecannoot, met zijn uitzonderlijke smaak of de heerlijke macadamianoot.

Hoeveel noten mag je per dag eten

Omdat best veel calorieën bevatten, mag je er niet teveel per dag van eten. Hoewel ze erg gezond zijn, kun je het best maximaal twee handjes per dag nemen. Met een maximum van 50 gram per dag, dit levert al gauw meer dan 300 calorieën op.

Je kunt deze noten zo rauw eten, maar bijvoorbeeld ook verwerken in zelf gebakken brood of in salades.

Ben je op zoek naar meer paleo recepten voor ontbijt, lunch en diner? Die vind je hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *