Variaties op het kwarkdieet

variaties op het kwarkdieetHet kwarkdieet is effectief om mee af te vallen. Niet iedereen vind magere kwark even lekker en natuurlijk is het in de supermarkt verkrijgbaar in allerlei smaakjes, maar daar zijn vaak suiker en smaakstoffen aan toegevoegd.  Gelukkig is het heel gemakkelijk om met verschillende soorten fruit, heerlijke variaties op het kwarkdieet te maken. Het enige basis ingrediënt is steeds pure magere kwark, alles wat er verder in zit bepaal je zelf. Vind hieronder heerlijke variaties op het kwarkdieet.

Variaties op het kwarkdieet

Kwark is niet alleen gezond als je wilt afvallen, omdat er veel eiwitten in zitten is het ook goed om te eten als je vaak sport. Als je veel sport kun je zelfs voor het slapen gaan nog een bakje kwark nemen. Dit is goed voor spierherstel.

Kwark met bosvruchten

Voeg aan 200 gram magere kwark, 70 gram verse of bevroren bosvruchten (indien vers niet verkrijgbaar) toe. Dit recept is niet seizoensgebonden, want je kunt de bevroren bosvruchten het gehele jaar verkrijgen. Je moet ze alleen even op tijd ontdooien.

Pureer de bosvruchten een klein beetje, of laat ze heel, precies zoals je zelf wilt. Als je de bosvruchten wat zuur vind smaken kun je een klein beetje stevia toevoegen voor de smaak.

Kwark met sinaasappel

kwark met sinaasappelsapIn plaats van gehele vruchten toe te voegen aan kwark kun je ook kiezen voor het sap van vruchten. Een voorbeeld hiervan is het sap van een sinaasappel. Voeg hiervoor aan 200 gram magere kwark het sap van een halve sinaasappel toe. Als je meer van zuur houdt kun je ook kiezen voor het sap van een hele limoen. Citroen zou ik zelf niet voor kiezen omdat het snel heel erg zuur wordt. Meng het geheel totdat de sap verdeeld is.

Kwark op de Griekse manier

Iedereen kent Griekse yoghurt, een wat dikkere yoghurt waaraan honing wordt toegevoegd. Deze yoghurt is echter niet zo mager als kwark, dus waarom geen honing toevoegen aan kwark. Een lekker recept voor kwark met honing is als volgt; voeg aan 200 gram magere kwark, 1 eetlepel honing toe en wat vanille extract. Mix alles goed en geniet van deze Griekse kwark. Voeg eventueel nog wat schijfjes banaan toe.

Kwark met noten

Hou je erg van noten en heb je wat extra eiwitten nodig? Dan kun je ook noten toevoegen aan kwark. Kies bijvoorbeeld voor een handje pecannoten of amandelschaafsel en hak deze fijn. Voeg dit aan 200 gram magere kwark toe. Kies het liefst voor ongezouten noten.

Eet smakelijk!

Wil jij graag afvallen met kwark? Kijk dan hoe je dit het best kunt doen verder bij het kwarkdieet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *