Het Paprika dieet inclusief Paprika Smoothie Recept

Bestaat er een paprika dieet, gebaseerd op het eten van paprika’s en daarmee afvallen? Helaas niet, echter zijn paprika’s wel heel gezond en mag je ze veel eten als je op dieet bent. Paprika’s zijn erg gezond en lekker en je kunt er mee variëren, grillen, rauw eten en verwerken in warme gerechten. Het is daarom altijd handig om paprika’s op voorraad te hebben.

Paprika’s in alle kleuren

paprika dieet
Paprika’s in alle kleuren!

Paprika’s zijn er in vele kleuren. De bekendste zijn rood, groen, oranje en geel. Groene paprika’s hebben de meest pittige smaak en eet je daarom liever in warme gerechten, terwijl de oranje het meest zoet is. Deze kun je dan ook makkelijk rauw eten. De gele paprika’s zijn juist ideaal om te vullen doordat ze wat steviger zijn. Rode paprika’s kun je eigenlijk op elke manier eten zoals je wilt.

Tegenwoordig kun je ook puntpaprika’s kopen. Ze zijn langer, dunner en zoeter van smaak dan de traditionele paprika. Daarnaast bevatten ze minder zaadjes en hebben ze een dunner velletje waardoor ze sneller gaar zijn. Een prima keus dus als je twijfelt over welke paprika je wilt kopen.

Paprika dieet gezond

Als je paprika wilt opnemen binnen je dieet is het natuurlijk wel belangrijk dat het gezond is. Gelukkig is dat voor paprika’s het geval.

Een rode paprika bevat per 100 gram 25 calorieën. Daarnaast bevatten ze veel voedingsvezels en voedingsstoffen. Met name rode paprika’s bevatten veel vitamine C (150 mg per 100 gram), tot wel vier keer meer dan een sinaasappel. Toch wel een fruitsoort die hoog aangeschreven staat als het om het vitamine C gehalte gaat. Sinaasappel moet je eten om te voorkomen dat je verkouden wordt, de vitamine C verhoogt de weerstand, maar je kunt dus beter paprika eten. Rauwe paprika’s zijn dan het gezondst.

Paprika dieet toepassingen

Paprika kun je op allerlei manieren toepassen in je dieet. Vind hieronder wat tips;

 • Je kunt de paprika’s vullen met rijst en mager rundergehakt
 • Maak eens een spiesje met mager vlees, mais en paprika
 • Je kunt zalm roerbakken met broccoli en paprika
 • Maak eens een salade en voeg hier paprika aan toe
 • Couscous kun je eten met gegrilde groenten, waaronder gegrilde paprika
 • Voeg de paprika toe aan spaghettisaus

Als dit nog niet voldoende is kun je paprika goed combineren met komkommer, bloemkool, courgette, broccoli, bonen, spinazie, champignons, kip, ei, kaas en ham.

Paprika Smoothie recept

Als je al kunt spreken van een paprika dieet, dan hoort daar zeker een paprika smoothie bij. Het kost je rond de 10 minuten maar dan heb je ook wat.

paprika smoothie
Een heerlijk paprika smoothie!

Benodigdheden;

 • 1 oranje of gele paprika
 • Een halve mango
 • 1 banaan
 • 100 ml kokosmelk
 • 100 ml melk
 • 1 theelepel olijfolie
 • Blender of keukenmachine

Hoe maak je het;

 1. Snijdt de paprika zonder zaadjes in stukken.
 2. Snijdt de halve mango in stukken.
 3. Snijdt de banaan in plakken.
 4. Pureer de paprika, met de mango, de banaan, de kokosmelk, de melk en de olijfolie tot een gladde shake in de blender of keukenmachine.
 5. Schenk in een groot glas.

WIL JIJ GRAAG EEN PAAR KILO AFVALLEN OP EEN GEZONDE MANIER?

Dan is er nu een gezonde methode om eens te proberen. De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbelresultaten

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Hou je naast paprika’s ook van rauwkost? Misschien is het rauwkostdieet dan ook iets voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *