Top 15 beste fruitsoorten als je snel wilt afvallen deel 2

Vind hier de beste fruitsoorten om mee af te vallen deel 2.

Het is toch heerlijk om lekker fruit te eten en ook nog eens af te vallen, lees hier waarom je afvalt van aardbeien, citroenen, kokosnoten, graanaatappels en abrikozen.

  1. Aardbeien

Aardbeien stimuleren de productie van de hormonen leptine en adiponectine. Deze twee hormonen functioneren door het verhogen van de stofwisseling en door vet efficiënter te verbranden. Aardbeien zijn voornamelijk in de zomer te koop, maar tegenwoordig ook ingevroren het hele jaar verkrijgbaar. Het lekkerst vind ik aardbeien uit Nederland. Zoet van zichzelf en niet te waterig.

  1. Citroen

Citroenen zijn rijk aan vitamine C en citroenzuur. Ze zijn ook rijk aan vezels die helpen tegen constipatie, indigestie en zwaarlijvigheid. Citroenen kun je persen en toevoegen aan water wat je drinkt vlak nadat je opstaat. Dit bevordert de darmwerking.

  1. Abrikozen

    abrikozen beste fruitsoorten deel 2

Verse abrikozen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die een paar extra pondjes kwijt wil. Abrikozen zitten vol onoplosbare vezels die water absorberen en dragen bij aan een vol gevoel in de maag. Abrikozen bevorderen je spijsvertering en helpen een gezond immuunsysteem te handhaven. Ze bevatten een overvloed aan bèta-caroteen, een anti-oxidant dat goed is voor het lichaam en ook wel een voorloperstof is van vitamine A.

  1. Kokosnoot

Kokosnoten bevatten olie die effect heeft op de thermogenese, wat betekent dat het de lichaamstemperatuur iets kan verhogen. De stofwisseling en het totale energieverbruik gaan daardoor omhoog wat meteen de reden is dat kokosnoten dus goed helpen bij het afvallen.

De vrucht bevat ook enzymen die het metabolisme van de lever verhogen. De lever kan daardoor suiker beter reguleren, waardoor je minder last hebt van schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Het laatste voordeel van kokosnoten is dat de middellange vetzuurketens niet goed door het lichaam kunnen worden opgeslagen. Ze geven je echter wel verzadigd gevoel voor een langere tijd. Een voor mij echt zomerse vrucht die je goed in allerlei tropische drankjes en gerechten kunt verwerken.

  1. Granaatappel

    granaatappel

De granaatappel bevat antioxidanten die helpen bij het elimineren van giftige stoffen uit het lichaam. Granaatappel vermindert ook de opslag van slecht cholesterol ook wel bekend als low density lipoprotein (LDL). Sommige studies hebben aangetoond dat granaatappel de eetlust van mensen kan verminderen waardoor je dus minder gaat eten.

Vind hier de beste fruitsoorten als je snel wilt afvallen deel 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *