Volg je het koolsoepdieet, maar wil je wel eens variëren met het recept? Dan ben je hier aan het goede adres.
Het koolsoepdieet wordt gebruikt door mensen die snel willen afvallen en dat lukt ook erg goed met soep, omdat de maag gevuld is voor een tijdje, waardoor je daarna minder tussendoortjes of zoetigheden zult eten. Echter is de koolsoep wel eentonig en kan je het na een paar dagen niet meer zien of ruiken. Voor de mensen die toch graag aan het soepdieet beginnen vind je hier een aantal variaties op het traditionele koolsoepdieet.
Ideeën voor variaties op het traditionele koolsoepdieet
- Gevulde koolsoep: Voeg wat eiwit toe aan je koolsoep door mager rundergehakt, kip of tofu toe te voegen. Bak het gehakt eerst aan voordat je het aan de soep toevoegt, of voeg gekookte kip of tofu toe aan de soep nadat de groenten gaar zijn.
- Pittige koolsoep: Voeg wat pit toe aan je soep door hete pepers of chilipoeder toe te voegen. Dit kan de smaak opvrolijken en je metabolisme een boost geven.
- Italiaanse koolsoep: Voeg Italiaanse kruiden zoals basilicum, oregano en tijm toe aan je koolsoep voor een mediterrane smaak. Je kunt ook wat tomatenpuree toevoegen voor extra smaak en kleur.
- Aziatische koolsoep: Geef je koolsoep een Aziatisch tintje door gember, knoflook en sojasaus toe te voegen. Voeg ook wat gesneden shiitake-paddenstoelen en gesneden groene uien toe voor extra smaak.
- Mexicaanse koolsoep: Voeg wat Mexicaanse smaak toe aan je koolsoep door komijn, paprikapoeder en koriander toe te voegen. Je kunt ook wat maïs, zwarte bonen en gehakte jalapeños toevoegen voor extra smaak en textuur.
- Geroosterde koolsoep: Rooster de groenten voordat je ze in de soep doet voor extra diepte van smaak. Besprenkel de groenten met olijfolie en rooster ze in de oven tot ze zacht en licht gebruind zijn voordat je ze aan de bouillon toevoegt.
- Kokosnoot-koolsoep: Voeg een exotische draai toe aan je koolsoep door kokosmelk toe te voegen. Dit geeft de soep een romige textuur en een subtiele zoetheid. Je kunt ook wat limoensap toevoegen voor een frisse smaak.
- Mediterrane koolsoep: Voeg olijven, artisjokken en zongedroogde tomaten toe aan je koolsoep voor een mediterrane smaak. Besprenkel de soep met wat extra vierge olijfolie en fijngehakte verse basilicum vlak voor het opdienen.
- Thaise koolsoep: Voeg Thaise currypasta, kokosmelk en limoenblaadjes toe aan je koolsoep voor een pittige en aromatische smaak. Garneer de soep met verse koriander en gesneden lente-uitjes voor extra smaak.
- Rustieke groentensoep: Maak een groentensoep door een verscheidenheid aan seizoensgroenten toe te voegen, zoals aardappelen, pastinaak, pompoen en courgette. Breng op smaak met verse kruiden zoals rozemarijn en tijm voor een hartige en rustieke smaak.
- Rijst-koolsoep: Voeg gekookte rijst toe aan je koolsoep voor extra vulling en textuur. Bruine rijst of wilde rijst zijn goede opties voor extra voedingsstoffen en vezels.
- Romige koolsoep: Maak een romige versie van koolsoep door een deel van de groenten te pureren met een staafmixer of in een blender. Voeg wat magere melk, room of Griekse yoghurt toe voor een romige textuur zonder toegevoegd vet. Vind hier een mooie staafmixer.
Het koolsoepdieet is zwaar om vol te houden
Wil je graag op een alternatieve gemakkelijkere manier gewicht verliezen? Probeer dan de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm eens uit, waarmee je tot 8 kilo per maand aan gewicht kunt verliezen!