Afvallen met een crashdieet

crashdieet
Hoe val je af met een crashdieet?

Als je snel gewicht en vet wilt verliezen, kiezen veel mensen voor een crashdieet. Heb je geen tijd om langzaam gewicht te verliezen en vertrouw je dure dieetpillen niet helemaal? Probeer dan een crashdieet. Lees hier meer over de voor- en nadelen van een crashdieet.

Wat is een crashdieet precies

Ga je op vakantie of heb je een feestje en wil je toch nog even snel wat kilootjes kwijt? Of pas je niet meer in dat mooie jurkje of die broek die je nu juist zo graag aan wilde doen?

Dit zou een reden kunnen zijn om te beginnen aan een crash dieet, ofwel een dieet om snel mee af te vallen. Met een crashdieet wil je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk afvallen. Welk crashdieet je kiest maakt niet uit, het is een verzamelnaam voor meerdere diëten, die hier op deze site beschreven worden. Zo kun je kiezen voor het fruit dieet, het broodwisseldieet of het ziekenhuisdieet. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden van crashdiëten. Omdat je bij elk van deze diëten tijdelijk heel weinig calorieën binnenkrijgt zul je snel gewicht verliezen.

Wat zijn de voordelen van een crashdieet

Crashdiëten kennen een aantal voordelen, maar hebben ook zeker nadelen. Hieronder zal ik eerst de voordelen opsommen.

  • Crashdiëten werken. Je valt in een korte periode veel af en past weer in die bikini, jurk of ziet er gewoon snel strakker uit.
  • Je blijft gemotiveerd. Door het snelle resultaat hou je een crash dieet langer vol.
  • Ook kan een crashdieet een begin zijn van een langer afvalproces, waarbij je een vliegende start maakt en vervolgens langzamer gaat afvallen.

Wat zijn de nadelen van een crash dieet

  • Een nadeel is dat crashdiëten je geen begeleiding geven. Zodra je bent afgevallen of het dieet is afgelopen is er geen vervolg en zul je het weer zelf moeten doen.
  • Je kunt te maken krijgen met het jojo-effect. Lees hier meer over het jojo-effect.
  • Als je een crashdieet te lang volgt, kun je van bepaalde voedingsstoffen tekorten krijgen. Vaak duren crashdiëten daarom niet te lang.

Welk crashdieet moet je kiezen

Lees zo veel mogelijk diëten door en schrijf de voor- en nadelen voor je zelf op. Heb je helemaal geen trek in soep, dan kies je niet voor het soepdieet. En als fruit niet tot je favoriete voedingsmiddelen hoort, kies je niet voor het fruitdieet. Het ligt helemaal aan jezelf, met welk crash dieet je de beste resultaten zult bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *