Afvallen met het Pegan dieet

Een van de nieuwste diëten heet ook wel het Pegan Dieet. Wat is het Pegan dieet, hoe werkt het en hoeveel kun je ermee afvallen?

pegan dieet

Het Pegan dieet lijkt in den beginne veel op het Paleo dieet, echter is het niet precies hetzelfde. Het houdt in dat je de nadruk legt op het binnenkrijgen van eiwitten,  en het minderen van koolhydraten. Dit is wat het Paleo dieet ook voorschrijft, alleen het Pegan dieet is iets strenger wat betreft het type eiwitten dat je mag eten. Daarnaast lijkt het Pegan dieet op de veganistische leefwijze, je eet evenveel groenten en fruit als bij het veganistisch dieet alleen bij het Pegan dieet mag je wel vlees (van hoge kwaliteit) eten.

Wat mag je eten als je het Pegan dieet wilt volgen

Hoe ziet het Pegan dieet er precies uit? Wat mag je per dag eten?

  • 75% van de maaltijd bestaat uit plantaardige voedingsmiddelen en 25% uit dierlijke voedingsmiddelen. De nadruk ligt dus op groenten en fruit.
  • De voedingsmiddelen mogen geen glycemische index van boven de 69 hebben. Deze voedingsmiddelen laten je bloedsuikerspiegel dus niet onnodig stijgen en dalen waardoor je minder last hebt van lekkere trek.
  • 25% van het dieet bestaat uit magere dierlijke eiwitten, zoals kip, eieren, vis en mager rundvlees. Die moeten het liefst wel zo organisch mogelijk en vrij van antibiotica zijn.
  • Eet geen tarwe, gerst, griesmeel of rogge, maar kies voor granen als havermout, quinoa, gierst, amarant en wilde rijst. Havermout is prima te gebruiken bij het ontbijt, terwijl quinoa een goede vervanger van rijst is bij het avondeten.
  • Kies voor gezonde vetten zoals avocado, olijfolie en ook de meeste noten zijn toegestaan. 
  • Neem geen suiker, zuivel, soja of peulvruchten, Ze zijn moeilijk verteerbaar en zorgen voor een opgeblazen gevoel, constipatie en winderigheid. Ook bonen kunnen dit veroorzaken, kies in dat geval liever voor linzen. Als je erg van zuivel houdt, kies dan voor amandelmelk of kokosmelk.

Kun je afvallen met het Pegan dieet

Het Pegan dieet is erg gezond, het zit boordevol groenten, fruit, gezonde vetten en bevat dus ook veel vitaminen en mineralen. Daarnaast eet je ook weinig suikers, krijg je geen gluten binnen en andere schadelijke stoffen binnen (mits alles biologisch is natuurlijk).

Het dieet kan je dus inderdaad helpen bij het afvallen. Het kan zelfs vrij snel gaan. Door alle groenten die veel vezels bevatten zit je snel vol en heb je dus minder trek in lekkere snacks. Je zult ook minder last hebben van eetbuien. De eiwitten zorgen er bovendien voor dat je geen spierweefsel kwijt raakt tijdens het afvallen en je stofwisseling dus op peil blijft. Al met al moet je zeker een kilo per week kunnen afvallen. Dit lijkt weinig maar 4 kilo per maand is wel veel en het gewicht dat je verliest blijft er ook af.

Alternatief voor het Pegan dieet

Het Pegan dieet kan zeker effectief zijn als je af wilt vallen, alleen je krijgt er geen begeleiding en recepten bij. Dit maakt het best moeilijk want op een bepaald moment raakt je inspiratie op en weet je niet meer hoe je verder moet. Dit is jammer en kan zorgen dat je weer terugvalt in je oude eetgewoontes. Daarom kun je nu kennis maken met het Koolhydraatarm 50 Dagen programma.

 Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

 Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is uitgeroepen tot het beste eiwitdieet en heeft al meer dan 30.000 Nederlanders succesvol af laten vallen. Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is een eiwitdieet en zorgt voor zeer snel gewichtsverlies.  Evenwichtig en gevarieerd eten met de juiste mix van eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten is de enige manier om gezond af te slanken zonder jojo effect.

Voordelen van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

  • Stralende huid en haren
  • Energiek – geen after dinner dip
  • Fit – minder algehele vermoeidheid
  • Rustige darmen en goede stoelgang

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma best gewaardeerd door klanten

Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma is zonder meer een goede, en vooral gezonde keuze als je last hebt van overgewicht en daar op een verantwoorde manier iets wilt aan doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *