Vind je havermout lekker, maar wil je wel eens wat anders dan havermoutpap? Probeer dan eens zelfgemaakte havermoutkoeken. Ze zijn heel gezond, bevatten goede voedingsstoffen en smaken ook nog een lekker. Hoe kun je zelf havermoutkoeken maken? Vind hier het recept.
Zelf havermoutkoeken maken
Dit recept neemt 10 minuten in beslag om te maken en vervolgens nog 20 minuten in de oven en afkoelen. Je hebt met onderstaande benodigdheden genoeg voor 12 havermoutkoeken.
Benodigdheden;
- 100 gram lichte basterdsuiker
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram volkoren speltmeel
- 1 eetlepel keukenstroop
- 75 gram havermout
- 150 gram gedroogde cranberry’s
- 25 gram gebroken lijnzaad
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Werkwijze;
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kneed alle benodigdheden in een kom tot een deeg.
- Verdeel het deeg in 12 stukken.
- Rol van elk stuk een bolletje en druk dit plat tot een ronde koek.
- Zorg dat de koeken ongeveer 1 cm dik zijn.
- Leg de koeken op de bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Bak de koeken in de voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
- Laat de koeken op een rooster afkoelen en knapperig worden.
Wil je meer van dit soort recepten?
Dan is het boek Havermoutje zeker iets voor jou! In 70 recepten tonen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok de oneindige mogelijkheden met haver als basis. Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino, van pasta tot pannenkoek! Zeker het aanraden waard als je graag havermout eet en gezond bezig bent.
Ervaringen van gebruikers;
Bijna elke ochtend haal ik mijn inspiratie uit het boek Havermoutje. Bijvoorbeeld wat een heel leuk recept is; is het koffie havermoutje, waar je je havermout kookt in de koffie met amandelmelk! Er staan heel veel verassende recepten in, ook als je havermout als lunch of diner wilt eten, of als snack/tussendoortje. Bijvoorbeeld het havermout chocoladebrood is echt heerlijk en heel gezond, de stroopwafels en de havermoutkoekjes zijn mijn favoriet! Zo kan ik nog wel even doorgaan, echt een aanrader.
Handig boek als je van havermout houd. Producten die makkelijk te vinden zijn in de supermarkt of bio winkel. Duidelijke recepten. De meeste zijn lekker en je kunt zelf nog je eigen smaak in het recept toevoegen.