Afvallen tijdens de vakantie

Eindelijk mag je gaan genieten van je welverdiende vakantie. Misschien heb je een dieet of een crashdieet gevolgd om er zo goed mogelijk uit te zien in bikini of dat leuke jurkje. Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je tijdens de vakantie weer heel erg aankomt. Helaas is dat vaak erg moeilijk. Gezond eten tijdens de vakantie lukt niet altijd, een ijsje eten of ergens een cocktail drinken is erg verleidelijk.

Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de vakantie niet aankomt of misschien zelfs nog wat gewicht verliest?

Drink veel water

Ga je naar een warm land? Dan denk je dat een ijsje wat afkoeling geeft. Helaas is dat vaak maar tijdelijk zo. Na het ijsje krijg je vaak extra dorst. Je kunt daarom beter water drinken ter verkoeling of als je het echt niet kan weerstaan, een waterijsje. Deze bevatten tussen de 50 en de 60 calorieën.

Wat eet je tijdens het ontbijt

Bij het ontbijt is het verstandig te kiezen voor eiwitrijke producten. Deze geven een verzadigend gevoel. Als je verblijft in een goed hotel heb je vaak een internationaal ontbijt. Kies dan bijvoorbeeld voor scrumbled egg of een uitsmijter. Heb je deze keuze niet, kies dan voor yoghurt met fruit of volkorenbrood. Beter kies je niet voor koffiebroodjes of croissants. Ook spek en bacon (Engels ontbijt) kun je beter links laten liggen.

Wat eet je bij het avondeten

Als je geen all inclusive vakantie hebt geboekt en zelf elke avond ergens gaat eten, kies dan niet steeds voor pizza of pasta. Probeer een gerecht met mager vlees en laat de koolhydraten zoals brood staan. Ook een maaltijdsalade is een goede keuze, zeker als je de dressing apart laat serveren en hiervan zo min mogelijk neemt. Let daarnaast op met geraspte kaas en sauzen, zoals mayonaise en pindasaus.

Natuurlijk is het niet leuk om elke avond geen toetje te kunnen nemen. Maar wissel de dagen af met een ijsje of een kopje thee of koffie.

Alcohol tijdens de vakantie

Ook alcohol is een dikmaker. Alcohol bevat 7 calorieën per gram en 100 ml wijn al gauw zo’n 150 calorieën per glas. Hoe snel drink je niet een paar glaasjes weg? Ook drink je van bier snel te veel, waardoor je onnodig veel calorieën binnen krijgt. Drink dus veel water, thee en koffie.

Wat eet je als tussendoortje

Neem als je weggaat altijd fruit mee. Lekker en verfrissend en het bevat weinig calorieën. Andere gezonde tussendoortjes zijn komkommer en wortel. Heb je hier echt geen trek in, kies dan voor ontbijtkoek of een rijstwafel zonder coating.

Bewegen tijdens je vakantie

Hoe verleidelijk is het niet om de hele dag in een strandstoel te hangen of op een terrasje te zitten? Heerlijk ontspannend, maar niet goed voor de lijn. Loop lekker elke dag een stuk naar het strand, of in de stad waar je verblijft. Of doe eens iets anders, ga een stuk fietsen of doe een bepaalde activiteit, zoals bergklimmen of golfen. Probeer in ieder geval niet om de hele dag bij het hotel te blijven of om je steeds met een auto of busje te laten vervoeren.

 

1 gedachte over “Afvallen tijdens de vakantie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *