Afvallen door het huishouden te doen

huishoudenVeel mannen en vrouwen sloven zich wekelijks of zelfs dagelijks uit bij de sportschool om het gewenste lichaam te krijgen. Maar om calorieën te verbranden én verschillende spieren te trainen is dit echter helemaal niet nodig! Je kunt intensief huishoudelijk werk namelijk ook best als een work-out beschouwen.

Waarom afvallen door meer tijd te besteden aan het huishouden?

Voor een volledige work-out voor het lichaam hoef je niet perse naar de sportschool. Wanneer je het huishouden doet, voer je vaak vergelijkbare bewegingen uit als bij de sportschool. Je kunt voortaan het uurtje bij de sportschool dus prima vervangen door het huishouden te doen. Bij verschillende activiteiten in het huishouden zul je verschillende spiergroepen aanspreken. Daarnaast is het aangetoond dat huishoudelijke klusjes helpen om een goede geestelijke gezondheid te handhaven omdat stress af zal nemen en het is een ideale manier om je hoofd leeg te maken. Misschien was het je al opgevallen dat mensen vaak huishoudelijke klusjes gaan uitvoeren wanneer ze boos of gespannen zijn. Bovendien zal je veel tijd besparen omdat deze manier van afvallen veel efficiënter is.

Hoeveel calorieën zul je verbranden door het huishouden te doen?

  • Je verbrandt ongeveer 200 calorieën per uur door te stofzuigen, afstoffen, ramen zemen, afwassen, dweilen en strijken. Met deze activiteiten zul je je stemming verbeteren en je zult de zelfde resultaten bereiken als met aerobics.
  • Je kunt maar liefst 400 calorieën per uur verbranden door het gras te maaien. Je verbrandt hier net zoveel calorieën mee als met fietsen.
  • Wil je nóg meer calorieën verbranden? Ga dan de auto wassen en verbrand maar liefst 500 calorieën per uur! Het is weliswaar een taak die je relatief niet vaak uit hoeft te voeren, maar voor die 500 calorieën is het wel waard om voortaan zélf je auto te wassen!

Welke spieren train je met welke huishoudelijke activiteiten?

Huishoudelijke activiteit

Welke spieren train je?

Stofzuigen Armen en buik
Stoffen Armen en schouders
Ramen zemen Armen, schouders, rug en buik
Dweilen Armen en buik
Strijken Armen, schouders en rug
Afwassen Armen
Bedden opmaken Armen en buik
Gras maaien Buik, armen, benen, schouders en rug
Auto wassen Buik, armen, benen, schouders en rug

Tips

  • Neem niet te veel pauzes als je bezig bent met het huishouden. De bedoeling van deze oefeningen is dat je bloeddruk en hartslag stijgen en hierdoor zal je calorieën verbranden.
  • Wil je extra veel calorieën verbranden en meer spieren trainen? Doe dan bijvoorbeeld beenspieroefeningen tijdens de afwas of terwijl je strijkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *