VAN WELK ETEN KRIJG JE MEER ENERGIE

MEER ENERGIE DOOR ANDERS TE ETEN

Onze voeding heeft een grote invloed op ons. Door te kiezen voor een andere voeding, kun je een mooiere huid, betere concentratie, hoger iq, etc. krijgen. Maar door sommige voedingsmiddelen krijg je ook meer energie! De belangrijkste oorzaak van een onverwachte vermoeidheid en gebrek aan energie is een tekort aan essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren. Ook uitdroging kan vermoeidheid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om te leren om betere keuzes te maken als het voeding betreft. Hierdoor kun je gedurende de dag productiever zijn en een beter humeur hebben. Voeding heeft namelijk een directe invloed op het humeur!

HOE KRIJG JE MEER ENERGIE?

meer energieOm je gedurende de dag energiek te voelen, is het van belang om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en deze gedurende de dag op een constant niveau te handhaven. Het kiezen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten en die langzaam worden opgenomen is een van de meest effectieve manieren om de hoeveelheid energie te vergroten en de bloedsuikerspiegel constant te houden. Hieronder is een selectie van voedingsmiddelen die je absoluut moet kiezen wanneer je je energieker wilt voelen.

NOTEN GEVEN VEEL ENERGIE

Noten zijn een uitstekende bron van gezonde vetten die ons lichaam nodig heeft om de energie op een redelijk niveau te houden. Amandelen, walnoten en pistachenoten verlagen tevens het cholesterolgehalte en bevatten hoogwaardige eiwitten die goed zijn voor de spieropbouw en helpen de vetafbraak te stimuleren. Via de aanzienlijke hoeveelheid van Omega-3 vetzuren helpen ze niet alleen de mentale alertheid te verhogen, maar zijn ze ook een belangrijke voedselbron voor de gezondheid van het hart. Echter, door de grote hoeveelheid calorieën in deze noten, kun je beter een handvol van deze noten per dag eten. Zo kun je genieten van alle voordelen van noten zonder nadelige gevolgen te moeten ervaren!

GRANEN

Volkoren voedingsmiddelen bevatten complexe koolhydraten die langzaam worden opgenomen door het lichaam, waardoor het insulineniveau constant blijft. Dit in tegenstelling tot enkelvoudige koolhydraten die snel in de bloedbaan terechtkomen en slechts op korte termijn energie leveren. Het hoge gehalte aan vezels in volle granen is een andere factor die helpt om de energietoevoer in balans te houden. Bruine rijst, havermout en rogge zijn voorbeelden van uitstekende bronnen van complexe koolhydraten die de glucosespiegel en hongergevoel helpen te reguleren.

MEER ENERGIE DOOR SPINAZIE

Spinazie is altijd een verstandige keuze, ook als je behoefte hebt aan meer energie! Een gevoel van vermoeidheid ontstaat vaak door een tekort van ijzer en magnesium. Dit kan ook meer gezondheidsproblemen opleveren, zoals migraine, depressie etc. Spinazie zit boordevol ijzer en magnesium! Daarnaast bevat magnesium vitamine B, C en K.

YOGHURT

De voordelen van de consumptie van yoghurt zijn talrijk. Allereerst is yoghurt een geweldige bron van calcium en magnesium. Daarnaast is het bewezen dat magere yoghurt effectief kan zijn bij het afslanken en stress doet verminderen.

FRUIT

In principe zijn vruchten bronnen van eenvoudige koolhydraten, maar ze zitten vol vitaminen en mineralen die het lichaam helpen het energieniveau op peil te houden. Probeer het fruitdieet eens om af te vallen op een gezonde manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *