Calorielijst diverse soorten vlees

calorielijst diverse soorten vlees

In de maand december eten mensen over het algemeen ongemerkt veel vlees. Even gourmetten hier, een etentje daar of op werk hapjes met daarin vlees verwerkt. Hoeveel calorieën zitten er nu eigenlijk in de diverse soorten vlees en wat kun je dus beter vermijden als je op je gewicht wilt blijven letten. Vind hier een calorielijst met hoeveel calorieën er in de diverse soorten vlees zit.

Om de calorielijst diverse soorten vlees goed met elkaar te kunnen vergeleken worden alle hoeveelheden in 100 gram uitgedrukt.

Gourmetten de beste opties

Zelf ga ik tijdens het gourmetten altijd voor biefstuk. Laat de biefstuk door de slager in kleine lapjes snijden, zodat ze snel gaar zijn. Biefstuk is mager en bevat veel eiwitten en ijzer.

Lekker met een sausje, maar pas op, laat het magere vlees niet verpesten door een vette saus, kies daarom liever voor een rode dan een witte saus. Nu zullen sommige mensen zeggen dat er veel suiker in ketchup zit en dat klopt ook, maar het aantal calorieën ligt nog altijd een stuk lager.

Als alternatief voor biefstuk, kun je het best kiezen voor kip of kalkoen, dit is mager eiwitrijk vlees, waar je ook nog waardevolle voedingsstoffen uit kunt halen.

Ik vind het ook heerlijk om stokbrood met roomboter te eten, maar dat is echt funest en is een heel slechte keuze. Schijven ananas en gegrilde of gebakken groenten zijn een beter alternatief, maar daar moet je wel trek in hebben.

Vlees zit boordevol eiwitten, en past daarom goed binnen een koolhydraatarm dieet.

Calorielijst rundvlees

Rundvlees kun je in 3 categorieën opsplitsen, het mager vlees, het gemiddeld vette vlees en vet vlees. Het slimst is het om voor de magere soorten rundvlees te gaan.

Mager Rundvlees = 90 kcal

– Baklap

– Alle soorten biefstuk

– Mager gehakt

– Lever

– Rosbief

– Magere rundlap

Rundvlees, gemiddeld vet = 150 kcal

– Hacheevlees

– Doorregen runderlap

– Riblap

– Gehakt

Rundvlees, vet = 210 kcal

– Borstlap

– Hamburger

Calorielijst varkensvlees

Varkensvlees is over het algemeen vetter dan rundvlees en daarvoor een minder goede keuze. Ook varkensvlees kun je indelen in mager, gemiddeld vet en vet.

Mager Varkensvlees = 120 kcal

– Alle soorten biefstuk (bijv. varkenshaas)

– Fricandeau

– Haaskarbonade

– Schnitzel

Varkensvlees, gemiddeld vet = 210 kcal

– ribkarbonade

– Hamlappen

– Magere schouderhamlappen

– Nasivlees

– Magere schouderkarbonade

Varkensvlees, vet = 330 kcal

– Rookworst

– Gehakt (half-om-half)

– Sausijsjes

– Slavinken

– Speklappen

– Verse worst

– Doorregenrollade

– Varkenspootje

– Schouderkarbonade

Calorielijst kalf, kip en lam

Kalfsvlees, mager = 100 kcal

Kippenboutje = 180 kcal

Lamsvlees, mager = 145 kcal

Kipfilet = 160 kcal

Lamsvlees, gemiddeld vet = 210 kcal

Lamsvlees, vet = 280 kcal

Calorielijst diverse soorten vlees

Bovenstaande lijst is niet compleet en kan zeker nog verder worden aangevuld. Laat aanvullingen of suggesties daarom gerust achter!

AFVALLEN MET EEN KOOLHYDRAATARM DIEET

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm dieet dat voor veel gewichtsverlies zorgt? Het Proteïnerijke Recepten Pakket is uitgeroepen tot het beste dieet en heeft al meer dan 30.000 Nederlanders succesvol af laten vallen.

proteinerijke recepten pakket

Het Proteïnerijke Recepten Pakket is een eiwitdieet (en is dus koolhydraatarm) en zorgt voor zeer snel gewichtsverlies. De Proteïnerijke Recepten zijn echter niet alleen rijk aan hoogwaardige eiwitten. Ze bevatten tevens gezonde en onverzadigde vetten en meervoudige en trage koolhydraten.

Evenwichtig en gevarieerd eten met de juiste mix van eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten is de enige manier om gezond af te slanken zonder jojo effect.

HET PROTEÏNERIJKE RECEPTEN PAKKET BEST GEWAARDEERD DOOR KLANTEN

Het Proteïnerijke Recepten Pakket is zonder meer een goede, en vooral gezonde keuze als je last hebt van overgewicht en daar op een verantwoorde manier iets wilt aan doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *